Shopping time!

SHOPPING TIME!

Det senaste  två dagarna sen jag kom hem ifrån Finland har jag shoppat en hel del, men mest kläder åt Alva. Hon växer ju som ett litet troll, så det kändes som det behövde lite påfyllning i byrån.
 Snart börjar hon dagis och då blir det en hel del kläder och skor och allt som behövs dit också.
Jag måste bland annat köpa regn kläder åt henne, så fort som möjligt.
Men det som jag köpt denna månad är i alla fall följade:

5/ st  klänningar
4/ st   bodysar
2/ st  byxor
2/ st  shorts
6/ st   t -shirts


Så som sagt har det blivit en hel del nya kläder åt min lilla flicka det följande dagarna,
men man måste väl passa på att handla in kläder när det är rea & super billigt på stan, eller hur?
Men tyvärr har jag som vanligt inte handlat någonting till mig själv.
Jag klarar helt enkel inte av att tänka på mig själv, jag bara måste priotera Alva högre än mig själv.
Även fast jag vet om att jag också behöver en hel del nya kläder eftersom jag bland annat inte
har några shorts numera och inte heller någon bikini - vilket gör min sommar dubbelt så varm!

Men jag hoppas fortfarande på att det ska komma in en massa extra pengar på kontot,
 om jag nu får några pengar ifrån mitt gamla jobb nu & om jag har rätt som jag tror,
så ska jag få pengar ifrån skatten med.
Om jag nu har tur blir det några tusen extra i augusti kanske.
Jag håller tummarna så håll det gärna ihop med mig!

Nej, nu måste jag tyvärr dra vidare, jag lovade mamma att inte sitta här länge när det är så fint väder ute. Men verkar tyvärr inte alls som Elina och Micke hör av sig,så kanske inte blir av att vi träffas i dag i alla fall. Men ska ju in till stan ändå och träffa R (Alvas pappa) vid klockan 17:00,
så dax att börja röra på sig om man ska få något fixat innan Alva vaknar.


Jag återkommer, när jag får tid att skriva!
Glöm inte att fortsätta kommentera & läsa min blogg! / UNGMAMMA

Hemma ifrån Finland!

Hemma ifrån Finland!

Tisdag: I dag vid 12:00 åkte vi till Finland. Det var en lång resa och väldigt jobbigt och varmt att sitta i bilen. Det gick hyfsat bra med Alva i bilen, hon grät och skrek vid vissa tillfällen när hon var hungrig och behövde byta blöja. Vi stannade flera gånger för att sträcka på benen och få frisk luft och se till att barnen mådde bra. Vi körde en bra bit nästan ändå fram till Hudiksvall och övernattade på ett ställe som hette Njutångergården, som var ett vandrarhem. Det var fint och bekvämna sängar och relativt billigt. Vi beställde frukost buffé, vilket var riktigt gott!Onsdag:
I dag vaknade vi vid 06:00 och duschade medan pappa passade barnen. Därefter tog vi hand om barnen och pappa gick in i duschen. Mamma och jag sminkade oss och fixade håret. Strax efter det satt vi vid frukost bordet och åt en helt sagolik frukost som vi beställt. Det var riktigt gott! Fanns en massa pålägg att välja bland och både gröt,flingor och en hel del andra saker att välja bland. Efter detta packade vi ihop oss i bilen och for vidare emot Finland! Vi stannade flera gånger på vägen och badade bland annat på en fin p-plats som heter Ullånger och ligger i höga kusten området. Alva tyckte det var riktigt kul att plaska runt och blöta ner sig lite i sin badräkt! Därefter körde vi sista biten fram till Finland / Kemi. Vi kom fram väldigt sent till Paula (farmors syster) där vi skulle övernatta, runt 22:00 tiden. Sängarna var bädda och klara och vi åt en kvällsmacka innan vi somnade bums i sängen. Gud vad skönt det var att sova den natten!Torsdag:
I dag vaknade vi på morgonen runt 08:30. Jag duschade och fixade mig och Alva för dagen. Sedan for hela familjen in mot stan efter frukosten. Vi kollade runt på tivolit som var där och Kalle vart jätte ledsen när han inte fick åka det stora karusellerna, han är ju för liten! Men till slut vart han glad när han fick cykla på cyklarna som var där, självklart var det mini cyklar & han hade ju hjälm på huvudet! Jag själv tittade mest runt eftersom mina pengar ännu inte hade kommit. Vi gick hemmåt efter ett par timmars tittande runt i staden och några glassar. Vi åt lite mat och sedan slappade vi mest framför tv:n innan vi däckade ihop i sängarna.


Fredag:
I dag vaknade vi runt 08:30 tiden igen och fixade oss för dagen. Sedan satte vi oss alla i bilen och for emot Haparanda för att hämta pengar, som även jag fick i dag. Efter detta for vi in mot stan och tittade och jag handlade lite små saker. Bland annat köpte jag en prinsess klänning till Alva och även ett gosedjur i form av en enhörning, som ett minne i från hennes första utlandsresa. Efter flera timmars shoppade & tittande så for vi hem till Paula igen och åt mat. Framåt eftermiddagen så åkte vi hem till Liisa, farfars syster och hälsade på. Hon kände inte igen pappa först men efter ett tag såg hon att det var han! Vi fick komma in och hon bjöd på fika, det var gott och kul att träffa lite gammal släkt som man inte ser varje dag. Efter några timmars sittande där så for vi hem till Paula igen och somnade.Lördag:
  I dag var vi och kollade på ett loppis som var i Kemi. Det var fina saker men också många dyra och tråkiga saker som jag inte alls var intresserad av. Jag köpte ingenting denna dag förutom en glass som jag och Alva delade på och lite godis som jag tar med hem till Sverige sen. När vi kom hem till Paula hade hon gjort en tårta åt mig och Alva, eftersom Alva vart 9 månder i dag & jag hade namnsdag! Tårtan var supergod men lite blaskig grädde. Efter några timmars pratande och fikande så kollade jag och lillebrorsan på film - för en gång skull på svenska! Vi tittade på kanal 6, där det var Skelleton Key. Jag har filmen hemma och tycker den är superbra! Sedan somnade vi alla bums i säng.


Söndag - Tisdag:
Vi var och hälsade på 2 av farfars andra systar, som bjöd på middag hemma hos den ena av dem.
Maten var jätte god, speciellt korv soppan som är speciellt för Finland! Sen var det en hel del shoppande och fikande hemma hos andra släktingar. Vi hälsade på hos pappas kusin Anne och hennes alla barn, mina sysslingar. Jag kännde inte igen någon av dem och de kännde inte igen mig heller. Gud vad många år det var sen vi var här och hälsade på!

Onsdag: I dag åkte vi hela resan upp till Rovanemi där Santa Claus Park ligger. Vi hälsade på tomten och både Alva & Kalle tyckte det var jätte kul. Vi köpte en massa fina saker till barnen, jag köpte bland annat ett gosedjur till Alva i form av en ren som tomten åker med! Och en hel del kort som minne i från den tiden. Vi tog kort när vi stod vid polcirkeln, det var riktigt coolt tycker jag. Inte många bebisar som vart vid polcirkeln redan under ett års ålder!Torsdag:
I dag åkte vi hem till Sverige igen. Det gick fortare hem än dit kan jag säga. Vi stannade och fiskade på vägen och det var riktigt trevligt. Vi åt enorm dyr mat på Max - hamburgar resturang. Det var gott men svin dyrt må jag säga. Vi stannade på flera fina p-platser. Och sen åt vi en supergod pizza framåt kvällen!

Fredag: I dag är jag hemma och har vart på stan hela dagen och shoppat. Jag har handlat en hel del nya kläder till Alva. Köpte 2 st byxor, 2 nya t-shirtar, 3 st bodysar och en ny klänning! Min lilla prinsessa växer verkligen fort måste jag säga, men det blir nog en tur nästa månad i Augusti till Ullared hoppas jag om jag får så mycket pengar som jag väntar på, i från skatten & länstyrelsen.Nej, nu måste jag vidare innan pappa tröttnar på att ta hand om Alva som vaknat för ett bra tag sen. Vi hörs så fort jag får tid att skriva här igen!

Här är vi vid polcirkeln i Rovanemi.

Lyckan kan vända fort!

Lyckan kan vända fort - se bara på min lilla E. För drygt ett år sen stod hon ensam och gravid efter M hade lämnat henne. Hon fick kämpa ihop alla bebis saker aldeles ensam och kämpa med att försöka få en kontakt i mellan M och det kommande barnet. M försvann någonstans och träffade en ny tjej, men efter E fick missfall i 5:e månaden förstod M vad han missade och även han börja sörja för sin älskade dotter som de förlorade.

Men i dag har E och M vart tillsammans länge och kommit fram till ett beslut de tar för livet
- det ska gifta sig till sommaren & inte nog med det - det väntar även en ny liten knodd till vintern!
Jag bara måste få säga hur lycklig & glad jag är för deras skull. Ni båda hjälpte mig enormt mycket när jag var gravid och försökte få ihop relationen med min dotters far. Ni är båda två guldvärda och förtjänar det bästa! Jag ville bara skriva att jag önskar er båda & eran lilla knodd all lycka i världen - för det är precis vad ni förtjänar!  / UNGMAMMA

Månadens kompis - Jessica Pettersson!

MÅNADENS VÄN - JULI -08.

Jessica Pettersson
- du är en av det bästa vännerna man kan ha!
Och du är en av det få vännerna som alltid ställt upp för mig i vått & torrt.
Du får mig alltid att må bra & du är den enda som känner mig utan och innan.
Med dig kan jag vara mig själv utan att skämmas, du
respekterar mig & acepeterar mig för den jag är helt enkelt.
Du har alltid funnits där för mig när jag mådde skit &
 jag är ledsen att jag själv inte alltid vart lika bra på det som du.
Vi har våra bråk men oftast kommer vi över dem och blir sams igen & vår
vänskap stärks yttligare efter ett sådant bråk, för varje gång lär vi oss saker av
varandra. Men hur som helst ville jag bara tala om att du är en riktigt vän
& utan dig vet jag inte vad jag skulle ta mig till, hjärtat.
 
Du är verkligen värd att vara månadens vän
- för det är precis vad du är en riktigt vän!


Min bästa vän, Jess och Alva.


Livet leker även för mig!

Livet leker även för mig - tro mig. Ibland vet jag inte vad jag känner, känns som jag bara är trött på allt. Jag orkar inte hålla på att bråka med R om allt längre, jag bara önska han kunde bry sig om oss och vara en del av oss. Men samtidigt har jag insett nu efter vårt andra försök till ett fungerande förhållande - att det kommer aldrig bli så mer!
Även om han kanske börjar bry sig om oss, kommer det aldrig bli som förr. Han kommer aldrig vara en del av mitt eller Alvas liv som han en gång var, hur mycket jag än önskar det. Jag vill kunna släppa honom, men det är svårt! Fattar ingen där ute hur svårt det är att släppa en kille som man har barn med, som man vart förlovad med och som man verkligen var beredd på att offra allt för en gång i tiden! Jag kan medge att det går lättare för varje gång och för varje dag släpper jag en bit av honom, men det är fortfarande svårt det måste jag medge. Men jag lovar nu att både för min egen skull och för Alvas - att jag ska släppa honom för gott!

Finland kommer snart och alla andra planer - som jag har i huvudet och alla dessa planer ska jag verkligen genomföra nu också. Jag har stöd ifrån min familj & mina vänner, så nu måste jag klara av det här! Men det börjar först och främst med en avkopplande resa till Finland ett par veckor, ska shoppa, umgås med släkt & familj och bara njuta av att vara ledig och tillsammans med min dotter. Sen när jag kommer hem då börjar allvaret och jag ska börja jobba, söka gymnasiet och börja med körkortet. Jag ska även börja träna och försöka få igång min kropp igen så den blir som förr om inte bättre. Och sen ska min lilla flicka börja dagis i höst och det är inte många månader kvar, är lite nervös faktiskt hur allt ska gå men det går nog bra ska jag se. Men som sagt detta är lite av alla mina planer som jag tänkt börja med sakta men säkert framåt hösten sen, men vi tar en i taget och jag skriver mer om detta när jag påbörjat det så ni får hänga med på min resa som ung ensamstående mamma till en underbar liten flicka som heter Alva. Där jag ska försöka få allt att fungera och göra det på bästa sätt för min dotters skull!

Nej, nu måste jag dra vidare vi hörs! / UNGMAMMA
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.