Hemma ifrån Finland!

Hemma ifrån Finland!

Tisdag: I dag vid 12:00 åkte vi till Finland. Det var en lång resa och väldigt jobbigt och varmt att sitta i bilen. Det gick hyfsat bra med Alva i bilen, hon grät och skrek vid vissa tillfällen när hon var hungrig och behövde byta blöja. Vi stannade flera gånger för att sträcka på benen och få frisk luft och se till att barnen mådde bra. Vi körde en bra bit nästan ändå fram till Hudiksvall och övernattade på ett ställe som hette Njutångergården, som var ett vandrarhem. Det var fint och bekvämna sängar och relativt billigt. Vi beställde frukost buffé, vilket var riktigt gott!Onsdag:
I dag vaknade vi vid 06:00 och duschade medan pappa passade barnen. Därefter tog vi hand om barnen och pappa gick in i duschen. Mamma och jag sminkade oss och fixade håret. Strax efter det satt vi vid frukost bordet och åt en helt sagolik frukost som vi beställt. Det var riktigt gott! Fanns en massa pålägg att välja bland och både gröt,flingor och en hel del andra saker att välja bland. Efter detta packade vi ihop oss i bilen och for vidare emot Finland! Vi stannade flera gånger på vägen och badade bland annat på en fin p-plats som heter Ullånger och ligger i höga kusten området. Alva tyckte det var riktigt kul att plaska runt och blöta ner sig lite i sin badräkt! Därefter körde vi sista biten fram till Finland / Kemi. Vi kom fram väldigt sent till Paula (farmors syster) där vi skulle övernatta, runt 22:00 tiden. Sängarna var bädda och klara och vi åt en kvällsmacka innan vi somnade bums i sängen. Gud vad skönt det var att sova den natten!Torsdag:
I dag vaknade vi på morgonen runt 08:30. Jag duschade och fixade mig och Alva för dagen. Sedan for hela familjen in mot stan efter frukosten. Vi kollade runt på tivolit som var där och Kalle vart jätte ledsen när han inte fick åka det stora karusellerna, han är ju för liten! Men till slut vart han glad när han fick cykla på cyklarna som var där, självklart var det mini cyklar & han hade ju hjälm på huvudet! Jag själv tittade mest runt eftersom mina pengar ännu inte hade kommit. Vi gick hemmåt efter ett par timmars tittande runt i staden och några glassar. Vi åt lite mat och sedan slappade vi mest framför tv:n innan vi däckade ihop i sängarna.


Fredag:
I dag vaknade vi runt 08:30 tiden igen och fixade oss för dagen. Sedan satte vi oss alla i bilen och for emot Haparanda för att hämta pengar, som även jag fick i dag. Efter detta for vi in mot stan och tittade och jag handlade lite små saker. Bland annat köpte jag en prinsess klänning till Alva och även ett gosedjur i form av en enhörning, som ett minne i från hennes första utlandsresa. Efter flera timmars shoppade & tittande så for vi hem till Paula igen och åt mat. Framåt eftermiddagen så åkte vi hem till Liisa, farfars syster och hälsade på. Hon kände inte igen pappa först men efter ett tag såg hon att det var han! Vi fick komma in och hon bjöd på fika, det var gott och kul att träffa lite gammal släkt som man inte ser varje dag. Efter några timmars sittande där så for vi hem till Paula igen och somnade.Lördag:
  I dag var vi och kollade på ett loppis som var i Kemi. Det var fina saker men också många dyra och tråkiga saker som jag inte alls var intresserad av. Jag köpte ingenting denna dag förutom en glass som jag och Alva delade på och lite godis som jag tar med hem till Sverige sen. När vi kom hem till Paula hade hon gjort en tårta åt mig och Alva, eftersom Alva vart 9 månder i dag & jag hade namnsdag! Tårtan var supergod men lite blaskig grädde. Efter några timmars pratande och fikande så kollade jag och lillebrorsan på film - för en gång skull på svenska! Vi tittade på kanal 6, där det var Skelleton Key. Jag har filmen hemma och tycker den är superbra! Sedan somnade vi alla bums i säng.


Söndag - Tisdag:
Vi var och hälsade på 2 av farfars andra systar, som bjöd på middag hemma hos den ena av dem.
Maten var jätte god, speciellt korv soppan som är speciellt för Finland! Sen var det en hel del shoppande och fikande hemma hos andra släktingar. Vi hälsade på hos pappas kusin Anne och hennes alla barn, mina sysslingar. Jag kännde inte igen någon av dem och de kännde inte igen mig heller. Gud vad många år det var sen vi var här och hälsade på!

Onsdag: I dag åkte vi hela resan upp till Rovanemi där Santa Claus Park ligger. Vi hälsade på tomten och både Alva & Kalle tyckte det var jätte kul. Vi köpte en massa fina saker till barnen, jag köpte bland annat ett gosedjur till Alva i form av en ren som tomten åker med! Och en hel del kort som minne i från den tiden. Vi tog kort när vi stod vid polcirkeln, det var riktigt coolt tycker jag. Inte många bebisar som vart vid polcirkeln redan under ett års ålder!Torsdag:
I dag åkte vi hem till Sverige igen. Det gick fortare hem än dit kan jag säga. Vi stannade och fiskade på vägen och det var riktigt trevligt. Vi åt enorm dyr mat på Max - hamburgar resturang. Det var gott men svin dyrt må jag säga. Vi stannade på flera fina p-platser. Och sen åt vi en supergod pizza framåt kvällen!

Fredag: I dag är jag hemma och har vart på stan hela dagen och shoppat. Jag har handlat en hel del nya kläder till Alva. Köpte 2 st byxor, 2 nya t-shirtar, 3 st bodysar och en ny klänning! Min lilla prinsessa växer verkligen fort måste jag säga, men det blir nog en tur nästa månad i Augusti till Ullared hoppas jag om jag får så mycket pengar som jag väntar på, i från skatten & länstyrelsen.Nej, nu måste jag vidare innan pappa tröttnar på att ta hand om Alva som vaknat för ett bra tag sen. Vi hörs så fort jag får tid att skriva här igen!

Här är vi vid polcirkeln i Rovanemi.

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.