ValborgsmässoaftonValborgsmässoafton
, sista april eller vardagligt valborg, finlandssvenska vappen, är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på de hedniska högtider som funnits spridda i Europa, men har senare kommit att sammankopplas med Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död år 779.


Jag kommer fira Valborgsmässoafton tillsammans med människor som betyder mycket för mig. Bland annat har vi bestämt att jag, Alva och min lillebror Erik ska träffa min äldre bror och hans kompis Mattias, lite senare runt 17:00 tiden. Vi ska gå / åka bort till Folkets park där majbrasan kommer vara i kväll, vi ska åka lite karusseler och titta på tivolit som Axelsnöjesfält håller. Det blir första gången som min lilla plutta, Alva ska åka karussel. Undra om hon kommer tycka om det eller hur hon kommer reagera? Men det lär vi märka så småningom. Vet inte om resten av familjen ska bort dit en stund, i så fall kanske vi umgås med dom lite. Jag hade gärna viljat åka karussel med Alva & Kalle tillsammans

 Nu ska jag stänga ner datan här och fixa ordning mig lite inför i kväll. Sen ska vi äta mat här hemma snart, innan vi ska ta bussen in emot city om ett par timmar. Vad ska ni göra i dag på Valborgsmässoafton?
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som lekvärd på Vildmarkshotellet. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.