Mammasvardag

Valborgsmässoafton


Valborgsmässoafton
, sista april eller vardagligt valborg, finlandssvenska vappen, är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på de hedniska högtider som funnits spridda i Europa, men har senare kommit att sammankopplas med Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död år 779.


Jag kommer fira Valborgsmässoafton tillsammans med människor som betyder mycket för mig. Bland annat har vi bestämt att jag, Alva och min lillebror Erik ska träffa min äldre bror och hans kompis Mattias, lite senare runt 17:00 tiden. Vi ska gå / åka bort till Folkets park där majbrasan kommer vara i kväll, vi ska åka lite karusseler och titta på tivolit som Axelsnöjesfält håller. Det blir första gången som min lilla plutta, Alva ska åka karussel. Undra om hon kommer tycka om det eller hur hon kommer reagera? Men det lär vi märka så småningom. Vet inte om resten av familjen ska bort dit en stund, i så fall kanske vi umgås med dom lite. Jag hade gärna viljat åka karussel med Alva & Kalle tillsammans

 Nu ska jag stänga ner datan här och fixa ordning mig lite inför i kväll. Sen ska vi äta mat här hemma snart, innan vi ska ta bussen in emot city om ett par timmar. Vad ska ni göra i dag på Valborgsmässoafton?
Frågor & Svar - Del 9

Som vanligt så får man kommentarer av anonyma. Därför väljer jag att svara här, så fler människor inte ska missuppfatta eller misstolka det jag skrivit tidigare i inlägget Tvättat kläder & träffat en ny vän.

? om Tvättat kläder & träffat en ny vän:
Törs du ge ut din adress till folk du inte känner bara sådär? :O

Jag gav aldrig ut min adress, utan vi träffades utanför vid hållplatsen där bussen stannar. Dessutom hade vi pratat ett tag via lunar & msn. Han går på samma skola John Bauer gymnasiet, som jag börjar på i höst. Därför visste jag att han inte var någon "annan" än han utgav sig för att vara.

Jag brukar inte träffa folk första gången via internet, utan att ha med mig någon annan eller vara på allmänplats. Den här gången blev lite annorlunda, eftersom allt skedde så fort. Men eftersom vi pratat via telefonen och kände till varandra på sätt och vis sen tidigare, blev det såhär. Inget jag ångrar, eftersom jag fick en ny och jätte trevlig vän!

Hoppas du nöjer dig med svaret nu, annars får du väl kommentera igen om något är oklart fortarande.

Tvättat kläder & träffat en ny vän.
I dag har jag tvättat kläder hela dagen i stort sett, men skönt nu när man inte slipper tvätta på minst en vecka i alla fall. Har sprungit in och ut ifrån tvättstugan, suttit framför datan lite i mellan varven medan Alva sovit. Min kusin Emelie var förbi här en stund medan vi lagade mat också. Vi pratade om allt möjligt och hade det riktigt trevligt. Har saknat henne! Men verkar som allt ordnar upp sig för henne nu, jag hoppas det i alla fall.

Vi lagade kyckling wook med nudlar tillsammas. Vi alla tre hjälptes åt med maten medan Alva satt i barnstolen och drack saft och dansade / diggade till musiken under tiden. Maten smakade riktigt bra! Sen kollade vi på lite bilder på bilddagboken tillsammans och lite senare gick Emelie hem. Jag började snacka med min vän Orlando som jag har pratat med några dagar nu. Vi började prata om att träffas och 1 -2 timmar senare var han utanför min dörr. Jag blev lite chockad eftersom jag ifrån början mest skojade om att han skulle komma, men han gillade tydligen impuls saker så han kom hit direkt. Vi hade riktigt trevligt och var ute i vår solen och gick tillsammans. Vi pratade om allt möjligt som utbildning, barn, kärlek osv. Tänk att man kan ha en sådan tur och finna en sådan bra vän, bara sådär!

Efter en stund åkte han hem igen med bussen, jag gick in och fortsatte med tvätten. Hjälpte mamma ute i trädgården med alla sopor som skulle slängas. Dom har planterat mer blommor, växter osv. i växthuset och i rabatterna. Blir riktigt fint i vår trädgård till sommaren nu. Nu har jag nattat Alva, hon sover som en stock i sängen och själv sitter jag här och funderar kring livet, kärleken och allt annat i största allmänhet. Är jag ensam om att fundera kring detta?