Första skoldagen på gymnasiet.

I dag började jag IT-media på John Bauer gymnasiet. Jag var väldigt nervös inför att träffa alla nya klasskamrater, lärarna och allt annat som liksom hör till skolan. Det kändes lite konstigt att gå omkring i skolan, sitta i matsalen, sitta i klassrummet tillsammans med en massa andra elever, när man inte varit i samma situation på två år! Det är lång tid för mig och det har hänt väldigt mycket under den tiden. Även om jag både har arbetat och varit arbetssökande tidigare så kändes det inte alls likadant att vara utan Alva nu som det var tidigare. Nu känns det verkligen att det är allvar och på riktigt.

Hur som helst borde jag berätta lite mer om skoldagen. Vi började klockan 09:00 och alla nya elever träffades i matsalen. Rektorn presenterade sig själv och berättade lite om skolan. Därefter presenterade han sedan vidare biträdande rektorerna, skolsköterskan, kuratorn, studie och yrkesvägledaren, vaktmästaren och kanslist och kökschefen som ansvar för maten vi elever äter i skolan och maten som eleverna i Hotell & Resturang programmet lagar och fixar ordning. Vi har även en resturang på skolan där även utomstående människor får boka bord för att njuta av den goda maten som eleverna lagar.

Efter en stund och ytterligare lite mer prat ifrån rektorn, ropade det upp alla de olika programmen som finns på skolan.   Mentorerna för IT-media programmen visade upp oss till våra avdelning av skolan och sorterade sedan in oss i två klasser som vi kommer att gå tillsammans med i tre år innan vi tar studenten. Min klass heter Bytingen, vilket konstigt namn egentligen det kunde väl heta likadant som på alla andra skolor sådär med bokstäver beroende på vilken linje man går men jag antar John Bauer vill vara lite påhittiga och ha något som är deras eget.

Hur som helst när vi var uppdelade i två olika klasser, så tilldelades vi våra klassrum och klev in där och satte oss. Vår mentor presenterade sig ytterligare lite mer och därefter började hon dela ut en massa papper som vi ska ta med oss hem och fylla i tillsammans med våra föräldrar om hemförsäkring här hemma i fall vi ska ta hem våra bärbara datorer, kontaktuppgifter i fall någon olycka sker, ordningsregler för skolan, papper om att min tidigare skola får skicka mina skolhälsouppgifter osv. Vi gick en liten rundvisning på skolan och fick se alla klassrum och lite kort information för varje klassrum vi kommer använda och i vilken årskurs vi kommer använda dom mest / minst osv.

Därefter var det bara för alla i klassen, som skulle ha skolbusskort eller fylla i papper om speciall kost som skulle vidare till matsalen för att fylla i papper och hämta ut busskorten. Därefter var det slut för dagen och vi alla elever fick åka hem.
Vi börjar klockan 09:00 hela veckan och slutar klockan 15:00 varje dag veckan ut.
Vi har inga riktiga lektioner förrän på måndag, då kommer första lektionen vara Medieproduktion A. Det är något jag ser fram emot enormt!
Postat av: mange

trevligt..

2009-08-18 @ 19:59:28
Postat av: Evelin

Det där värkar vara bra och kul :) Hoppas du får många kompisar =)

2009-08-18 @ 20:08:16 / http://storasysterevvis.blogg.se/
Postat av: Monica

Låter hur bra som helst! Hoppas du trivs :)

2009-08-18 @ 21:11:52 / http://mollyx.blogg.se/
Postat av: Ninis

Hihi...kan inte låta bli att kommentera men du har i slutet skrivit: "Vi börjar klockan 09:00 hela kvällen..."... Antar att det ska stå "hela veckan" och inte hela kvällen....hahaha

2009-08-18 @ 21:46:13 / http://mittlivsomcatty.blogg,se
Postat av: J O S E F I N E - [ FOTOBLOGG ]

medieproduktion A var så sinnessjukt tråkigt :o sov igenom den kursen förra året, haha! ;) får hoppas att B är roligare -.- men, alla har ju olika smak =)

2009-08-20 @ 17:15:06 / http://pinkspot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: