En trevlig lördag

I dag har jag haft en riktigt trevlig lördag. Har varit tillsammans med Tim, Johanna och Emma hela dagen i stort sett. Vi har varit på stan och gått omkring fram och tillbaka. Vi har snackat och diskuterat en hel del tillsammans. Vi var även och käkade på pasta buffén Snäckan. Det var bara jag, Tim och Alva som åt medan dem andra satt brevid och väntade. Mums det var himla gott! Efter vi hade käkat så tänkte vi att vi skulle gå en stund till på stan och titta, men visade sig att stan stängde så vi var tvungna att vara ute i kylan. Så tillslut gick vi till Mc Donalds i stället och Tim bjöd oss på glass. Gud vilken snäll kille du är, Tim! Tråkigt nog kunde inte Johanna äta glass eftersom hon är allergisk emot mjölkpulver eller mjölksocker. Men hon satt med oss ändå och snackade. Efter en stunds sittande på Mc Donalds och lite blöjbyte på Alva så gick vi ner emot centrum för Tim & jag skulle med bussen till Åby. Vi snackade om allt möjligt medan Alva sov sött i vagnen. Vi snackade bla. om vilka filmer vi gillade och om busfabriken.

Tim och jag snackade om att ses någon dag i veckan och åka bort till busfabriken och leka lite. Han skulle ta med sig hans gudbarn så Alva får en liten lekkamrat att leka med. Det blir nog roligt! Han skulle höra av sig i alla fall så får vi se hur det blir med den saken. Men hoppas det blir av i alla fall, roligt för Alva att komma i väg och göra lite roligheter!

Föresten nu när vi ändå pratar om Tim så tänkte, jag passa på att önska honom lycka till med uppkörningen på onsdag! Jag håller tummarna på att du klarar det! Kanske kan du hjälpa mig med teorin sen som du lovade mig. Lycka till!

Men nu sover min lilla plutta här i min famn och jag ska lägga ner henne i sängen och ta mig en smörgås att äta, innan jag själv ska sova och fortsätta läsa min underbara och fantastiska bok av Torey Hayden.

Tim,Johanna,Emma & Lenne.
En gammal bild på dem alla tillsammans.
Johanna & Tim i svart och Lenne & Emma i blått.

(ps. lenne var dock inte med i dag.)

God morgon, god morgon

Nu har jag vaknat för en bra stund sedan, jag sov som en GUD i min nya säng. Det var verkligen den bästa natten på bra länge måste jag säga. Verkligen så himla bekvämt att sova i min nya säng, när man hade så mycket plats att röra på sig. Men tråkig nog ville Alva inte alls ha lika mycket space att röra på sig, utan när jag hade lagt henne en bit ifrån mig så rullade hon tillbaka till mig och lade armen om mig och fortsatte sova. Jag lade tillbaka henne igen men då rullade hon bara till mig igen och lade armarna om mig. Så tillslut lät jag henne ligga där tätt in till mig hela natten lång. Men det var ändå tio gånger skönare än min gamla säng måste jag säga. 

Nu sitter jag här och väntar på att Tim ska komma. Han skulle komma runt 14:00 tiden så ska strax gå ut och möta honom vid bussen. Undra vad vi ska hitta på nu när jag inte kan släppa in eftersom Kalle är sjuk här hemma och smittar. Han spydde hela natten, den lilla stackaren. Men Tim snackade något om att gå ner och fika på Åby cafét så vi kanske går ner dit en sväng. Eller annars kan vi bara snacka och gå en promenad till lekparken och gunga med Alva eller något. Eller så kanske vi åker in till stan tillomed. Eller har ni några bra förslag?


Avslutar med två nya bilder på min bekväma säng. Visst ser den fin ut?


Man får väl skryta lite när man är GLAD över något?
Precis som jag är när det gäller min NYA säng.


Nu ska jag bara köpa ett snyggt överkast och ett madrassskydd.
Någon som vet något bra och snyggt? Tar emot alla tips man får!

Nya sängen.


Nu har vi hämtat och satt upp min nya säng. Små barnen alltså min lillebror Kalle och Alva vart helt tokiga i den och skulla busa och sova i den genast. Men efter en stunds prövande och mys i sängen så sa jag att det fick räcka för att vi skulle bädda ordning den med nytt lakan osv.

Tyvärr kunde jag inte sätta på det nya påslakan setet som jag köpte förra året, eftersom man måste tvätta den innan användning, som man alltid måste med nya saker. Men den är nu tvättad och klar och hänger på tork. Så i morgon bitti byter jag påslakan och tar en fin bild med en bäddad säng. Det blir bra?

Gamla sängen liten och obekväm.  Min nya säng skön och obäddad.
Det här är bilder på min gamla repektive nya säng.
Jag antar ni ser vilken som är ny och vilken som är gammal.
Men skriver ut det ändå, för säkerhetens skull.

Bild 1. Den gamla lilla och slitna sängen.
En bräda under var helt av så det blev sopprummet direkt.
Denna säng är 80x200.

Bild 2. Den nya och fräsha sängen.
Som dock är obäddad eftersom en liten tös ligger under täcket om ni lyckas se det.
Denna säng är 120x200.

Nu ska jag strax gå och inviga sägen för min första natt i den! Jag njuter redan av utrymmet att äntligen få röra mig utan att vara rädd för att ramla ner, som jag gjorde i min gamla 80x200 säng. Nu har jag space till mig själv, trots att lillflickan ligger brevid.

Har ordnat upp lite saker nu.

I dag sov Alva & jag bra länge, ändå tills klockan var 12:00! Men vet ni vad, jag tycker det är himla skönt att kunna sova ut länge vissa dagar. Brukar tänka på andra föräldrar som har barn med kolik eller bara barn som har svårt att sova en längre stund. Därför är jag himla tacksam att Alva sover bra om nätterna och somnar hyfsat tidigt men ändå sover en bra stund på morgonen, vilket ger mig bra mycket sömn så jag orkar med dagen. Ibland tillomed mer sömn än jag egentligen behöver.

Men nu har vi i alla fall vaknat och fixat ordning oss för dagen, jag har hunnit med att ringa ett flertal samtal till bla. mitt nya jobb och bestämt att jag ska börja arbeta den 20/4. Och sen har jag ringt och kollat på Jysk om min säng hade kommit in på lagret. Och vet ni vad? Den hade kommit in och nu ska jag & pappa strax åka och hämta den. Gud vad jag längtar! Jag kommer alltså få sova min första natt i den i natt. Så ska bädda den snyggt och fint med nytvättade lakan, påslakan osv. så slänger jag in en bild här när allting är klart sen i kväll.

Men nu ska vi nog åka så jag kommer in senare i kväll.

EmailadvertDu tjänar som medlem 50 öre på varje mail-annons som du klickar på. Vill du tjäna mer pengar gör du detta genom att rekrytera andra till våran tjänst. Vi betalar dig 1 kr för varje ny medlem du rekryterar. Dessutom får du 5 öre för varje länk som den rekryterade användaren klickar på. Om du rekryterar 20 personer som tar emot 5 mail i veckan, kan du tjäna 50 kr den första månaden.


Bli medlem här: Emailadvert
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.