Ensam i deras lägenhet.

I dag är jag och Alva ensamma en stund hemma i deras lägenhet. De skulle på middag/kalas hemma hos Zannas mamma ett par timmar, så vi får klara oss själva en stund. Vi har tagit ett bad och fått på oss lite rena kläder och nu sitter Alva i soffan och tittar på Teletubbies film. Själv kollar jag in här en snabbis och skriver några rader. Funderar på vad vi ska hitta på tills dom kommer tillbaka. Kanske se en film? Eller gå ut en sväng på lekparken nedanför med Alva. Hmm... vi får se vad som händer. Vad gör ni läsare?

Ps. det kommer komma in en massa bilder vartefter.

Motala

Nu sitter jag här i Motala, hemma hos Zanna och hennes son Theo. Vi har varit på stranden hela förmiddagen i dag och har haft det jätte trevligt. Det var jätte varmt i vattnet och jag har bränt mig hela amarna,axlarna och ryggen trots att jag har smörjt in mig en massa. Alva njuter av värmen, solen och allt badande. Men hon har haft en massa solkräm och solhatt och allt, så hon har inte bränt sig som tur är utan bara blivit lite röd på ena armen. Nu har jag smörjt in henne ytterligare en gång och extra mycket där hon är röd redan. Solen är inte bara härlig, utan rent ut sagt farlig om man inte smörjer in sig som man i ska. Men vi har det jätte härligt här borta. Vad gör ni i sommar värmen?

Grillat, packat och varit ute i solen.

Har inte blivit mycket till bloggning i dag, men det beror på att jag har tvättat kläder hela dagen och packat ner allt i väskorna tills i morgon. I morgon åker vi till Motala, det ska bli så roligt och jag längtar redan massor. Har blivit en hel del att packa och jag vet inte hur jag ska få med mig allt på tåget riktigt, men det löser sig nog. Har en stor bag med alla mina och Alvas kläder, den är jätte tung. Sen ett stort blöjpaket med Libero blöjor och en platspåse med lite duschprylar, smink och hår prylar. Sen har vi en annan liten påse med lite festisar och annat gott i fall vi vill äta på vägen. Det tar bara drygt 2 timmar att åka, men dricka är i alla fall alltid bra att ha när värmen är som varmast.

Vi har även grillat och varit ute på trädgården en hel del i dag.
Vi grillade flintastek, chockladbananer och till det blev det potatis sallad och vanlig sallad. Riktigt gott! Barnen har även badat i poolen och så har vi har ätit glass och solat lite. Har även blivit en hel del film tittande, jag är helt besatt av filmen Eva & Adam helt plötsligt. Så fort ett avsnitt är slut så startar jag nästa direkt. Har så många gamla minnen ifrån tiden när vi var små, som jag påminns om när jag ser på det och det gör mig lycklig och glad. Har suttit i hela 9 timmar totalt och tittat, men började igår kväll/natt! 

Nu sover Alva i min famn så ska lägga ner henne i sängen. Sen ska jag kolla tvättmaskinen och se om den är klar så jag kan packa ner det sista innan jag startar filmen och går och lägger mig för natten. Vad har ni gjort i dag?

Om ni undrar så kanske min bloggning står stilla under veckan från och med i morgon, det beror på om jag får tillgång till dator hemma hos Zanna där borta. Men ärligt talat känns det viktigare att bara få tid och njuta av sommaren och slippa tänka på bloggning hela tiden. Så blir kanske en paus här ett tag.

Min brevvän Lina betyder mycket!

Jag har en brevvän som heter Lina, det hela började med att hon skickade in en annons i Frida tidningen och sökte brevvänner. Jag hade väldigt många brevvänner när jag var yngre, men det hela spårade ut och vi alla tappade kontakten. Brevlådan hade varit väldigt tom på brev till mig dom senaste åren och det kändes tomt och tråkigt. Jag bråkade mycket med min bästa vän Jessica på den tiden, Robbin (Alvas pappa) hade lämnat mig nyligen och jag väntade barn (Alva). Det var mycket på gång i mitt huvud och jag behövde någon att prata med för att inte känna mig ensam, förutom mina familjemedlemmar. Det kändes som många av kompisarna inte förstod eller dömde mig eller Alvas pappa för att han hade lämnat mig. Eftersom mina känslor var till och från på den tiden kunde jag bli rasande ena dagen för att mina kompisar kallade Alvas pappa för idiot för att han hade lämnat mig, medan jag andra dagar själv bara ville slå honom i bitar och skrika på honom för att jag var så arg, ledsen och sårad över hans svek. Så jag behövde något utomstående att prata med som varken kände mig eller mitt förflutna. När jag såg Linas annons i tidningen klickade allt till och jag skrev mitt första brev och skickade in till henne.

Några veckor senare fick jag svar och sen dess har vi skrivit till varandra. Vi brukar försöka skriva till varandra minst 1 -2 / ggr per månad men ibland blir det mindre och ibland fler gånger. Hennes brev med alla hennes ord och tankar betyder massor för mig, jag känner verkligen att jag kan dela med mig av precis allt till henne. Jag vet att hon inte dömer mig, trots att hon vet hela historien om allt. Jag vet att hon står på min sida i vått och torrt och jag gör desamma för henne. Hon har hjälpt mig så många gånger och fått mig att fortsätta stå på benen och inte ge upp. Hon är verkligen helt underbar och jag är så glad att hon finns i mitt liv. Tack snälla Lina!

Nu har jag föresten skrivit ett nytt brev till henne, så ska gå ner till Åby centrum tillsammans med mamma och småbarnen och posta det, hämta ut lite pengar och lite sådär.  Slänger in dagens fråga innan jag sticker, glöm inte att svara på den. Så roligt att läsa alla era svar.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 26-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.