Frågor & Svar - Del 15

Jag chattade med en ny vän till mig på msn tidigare i dag, han ställde en hel del kluriga frågor som var lite svåra att svara på och som man fick fundera lite över. Tänkte jag kunde dela med mig av några av dessa frågor så ni kanske får en liten ny bild eller en större bild av mig, än ni redan har i dag.


Hur bra är du på en skala från ett till tio på att verkligen lyssna på vad folk säger till dig när de står öga för öga?

Det vet jag inte beror väl på situationen, men jag är oftast ganska bra på att lyssna så kanske en 7:a - 8:a. Men ibland kan det vara så att man missförstår varandra och den andre personen upplever att jag inte lyssnar eller tvärtom. Sedan kan det komma tillfällen då flera människor pratar samtidigt och alla vill bli hörda och då blir det kanske svårt.


Kan du föra ett vuxet resonemang rent generellt om man tar upp något med dig?
Ja, det tycker ja. Det beror väl helt och hållet på vad det handlar om och vem man pratar med.


Hur bra är du på att ta konstruktiv kritik?

De är olika beroende på vad det handlar om, men ibland är jag riktigt dålig och försöker förklara bort saken. Men ibland är det tvärtom och jag blir glad av att få konstruktiv kritik eftersom det kanske hjälper mig på vägen.

Snarkar du när du sover? Hur ligger du helst när du ska sova skönast?
Nej, jag snarkar inte. Har faktiskt fått höra ifrån ett flertal vänner att jag är väldigt tystlåten när jag sover. Jag brukar sova i fosterställning med handen under kudden oftast, men det kan variera lite ibland.

Vad har du för musik smak?
Jag har en väldigt varierad musik smak och lyssnar på det mesta i musik väg. Men brukar dock inte lyssna på klassisk musik, som inte tilltalar mig.

Hjälp mig packa!

Hjälp mig packa inför morgondagen när vi ska åka till Astrid Lindgrens Värld. Vad behöver jag packa ner till mig själv och Alva inför tågresan och tiden vi är där under dagen? Vi ska bara vara borta över dagen och kommer hem sent på kvällen. Det kan bli aktuellt med bad så det har vi tänkt på.

Till Alva:
Baddräkt
Handduk
Solkräm
Byxor + tröja + strumpor
T-shirt + shorts
Sol mössa
Regnkläder
Pipmugg
Blöjor + tvättlappar

Till mig:
Headset till mobilen + mobilen
Busskort
Solkräm

Övrigt:
Paraply

Något mer? Har jag missat något viktigt?

Kickat hem en biobiljett.

Nu har jag precis kickat hem en gratis biobiljett ifrån GratisMode för första gången. Det stod att det kunde dröja ett tag eftersom det hade många personer före mig i kön, men jag hoppas det inte tar allt för lång tid och att det inte blir något krångel bara. Har redan bestämt med min storebror att vi ska titta på filmen NEW MOON som är uppföljaren till biosuccén Twilight, fast den är inte biopremiär förrän den 20/11. Innan dess kommer faktiskt fortsättningen på filmerna om Harry Potter och det är filmen HARRY POTTER OCH HALVBLODSPRINSEN som kommer på bio den 15/7.

Vi får se vilken film jag använder min biobiljett till men det blir troligtvis till HARRY POTTER, eftersom den kommer före och jag hinner säkert få nya biobiljetter innan NEW MOON kommer ut och annars kan man alltid betala själv med egna pengar. Någon mer som vill se dessa filmer eller kanske tipsa om någon annan bra som kommer på bio snart?Mitt felsteg emot S & E.

Här sitter jag nu och är lite små deppig, har bråkat en hel del med mina två kusiner de senaste dagarna. Det är väldigt olikt mig som inte alls brukar bråka eller tjafsa med folk annars, och jag gillar det inte alls. Jag förstår inte ens varför vi tjafsar och vad det hela handlar om egentligen.

Jag tror det hela började med att min ena kusin S som jag inte har speciell bra kontakt med men som nyligen flyttat tillbaka hit till sin mamma, vi är släkt med hennes pappa som är min farbror. Hon har tidigare bott hemma hos en annan familj i några år och under den perioden har vi inte träffat varandra speciellt mycket, runt 1-2 grr/ per år.

Hon vet inte mycket om mig längre, och i stort sett ingenting om hur jag och Alvas pappa träffades, hur det tog slut, när Alva föddes eller någonting som är viktigt för mig, förutom små saker hon har fått höra ifrån folk bakom ryggen på mig eller några små detaljer utav mig som att vi var förlovade och att han heter Robbin. Jag vet inte mycket om henne heller och känner knappt henne längre, efter alla år som gått. Vi har liksom förändras båda två och växt upp på olika ställen.

När jag fick reda på att hon skulle flytta hit till sin mamma, som bor i Norrköping trodde jag att vi skulle återuppta den kontakten vi hade när vi var mindre. Självklart förstod jag att allt inte skulle vara som förr, eftersom vi har förändras båda två men trodde ändå vi skulle vara vänner och lära känna varandra på nytt. Men när hon började ställa frågor som "Är det inte jobbigt att vara mamma?" eller "Tycker inte du det är jobbigt, när du aldrig kan gå ut och festa?" och en massa liknade frågor, blev jag ledsen och förvånad över att det kom ifrån henne. Det kändes som hon tyckte illa om mig, såg ner på mig för att jag hade min dotter och lever det liv jag lever, vilket jag är stolt över.

Jag antar jag trodde att sådana frågor eller ord aldrig skulle kunna komma ifrån henne, trodde hon skulle vara stolt över mig och det val jag gjort i livet. Det var det jag ville att hon skulle vara i alla fall. Men det kändes inte så när hon frågade dessa frågor så jag pratade med min andra kusin E om saken. Jag har alltid litat på E och haft en nära kontakt med henne, trots att även hon har hamnat lite fel i livet pga. hennes föräldras misstag och bor på familjehem. Jag berättade hur jag kände kring S frågor och talade om att jag blev ledsen när hon hela tiden frågade sådana frågor. Jag frågade E om hon trodde S tyckte illa om mig eller något liknade. Det trodde inte E, men jag kände mig ändå lite ledsen.

Några dagar gick och vi träffades tillsammans igen, jag fick senare reda på att E talat om för S om vårt prat.  Men E hade sagt en helt annorlunda version av hur allt utspelade sig. E, sade att jag pratade skit om S bakom ryggen på henne. Och nu var S jätte arg och ledsen på mig. Jag förklarade hur allt låg till och bad om ursäkt men det hjälpte inte och nu är jag tydligen osams med båda S & E. Jag förstår fortfarande inte varför eller vad jag gjorde för fel riktigt.

Inser senare att jag kanske inte skulle litat på E och inte heller att jag skulle pratat med henne om saken i huvudtaget. Jag skulle frågat S direkt vad hon menade och om hon tyckte illa om mig på något sätt, eftersom det var vad jag kände. Nu känns allt jätte jobbigt kring S & E, eftersom dom båda haft stor betydelse för den personen jag är och mitt liv. Jag hoppas vi slutar bråka och att dom kan förlåta mig för mitt felsteg snart. Vad tycker ni om saken?

GratisGodis.seJag är medlem på många olika typer av gratis sidor, men den första jag blev medlem på och den jag tycker är absolut är bäst är faktiskt GratisGodis.Vet ni varför? Det ska jag ta och berätta för er alla som läser min blogg, det är så att tycker GratisGodis är den gratis sida som det är lättast att samla poäng på och det går riktigt snabbt när man väl samlat in sitt godis. Hela konceptet är bra mycket roligare eftersom man samlar in både poäng som man kan växla emot olika godisar efteråt och olika typer av godisar redan ifrån början. GratisGodis, har många goda varianter av godis som Haribo påsar, Milk Cola, Moam, Bilar, Kulor, klubbor och mycket annat som de flesta tycker om.

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.