STUDIEDAG VS RESOR

I morgon har jag studiedag, det blir att tvätta kläder i tvättstugan samt plugga hela dagen. Alva ska vara på dagis och då är det lika bra att utnyttja den lediga tiden till att plugga/tvätta/städa. Min kusin Emelie skulle eventuellt titta förbi en sväng i morgon, kanske kan hon hjälpa mig lite med lite uppgifter eller åtminstone hålla mig sällskap.

Jag ska föresten ringa och beställa Alvas vår/sommar jacka i morgon, den lär nog dyka upp inom
1-2 veckor. Jag väntar även in lite paket ifrån diversie ställen som förhoppningvis kommer med posten i veckan. När det gäller resor har jag eventuellt ytterligare en resa inplanerad i sommar. Nämligen i augusti till Strömstad tillsammans med SSU, men har inte riktigt bestämt mig om jag vill resa ensam. Det är väl möjligtvis inte någon där ute som är intresserad att hänga med? Några av er läsare som har börjat planera inför sommaren föresten?

EN TRÖTT MORGON

I morse var jag riktigt trött, så trött att mitt gamla dåliga morgon humör dök upp. Det var min lillebror Kalle som kom in och väckte liv i mig och Alva vid åtta tiden. Lät Alva kliva upp en stund utan mig, hörde dom leka i bakgrunden snällt med varandra och mamma som sprang fram och tillbaka ifrån tvättstugan, medan jag själv låg kvar en bra stund i sängen. Alva kom in efter en stund och lade sig i sängen med mig igen. Det blev mycket gos och mys innan vi tillslut orkade kliva upp ur sängen för att inta frukost bordet.

Det blev lite päron kräm med mjölk och rostat bröd till mig medan Alva glatt smaskade i sig lite yoghurt och en liten smörgås. Hon är inte världens höjdare på att äta frukost varje morgon, men hon kan glatt överraska en ibland. Hon äter dessto mer under middagarna och är väldigt förtjust i fet mat som alla möjliga såser, smör m.m.

Har funderat på när vi ska till BVC egentligen, har inte varit där sedan april förra året. Det är en bra tid sedan dess och det är mycket nytt som har hänt sedan dess både med Alvas utveckling på längden och vikten. Men framförallt talet och motoriken. Kanske borde slå mig en pling ner till hennes BVC sköterska i morgon? Det kan ju vara bra för mig som förälder att veta att hon ligger som hon ska på sin kurva och att hon inte ligger efter eller någonting i sin utveckling, även om alla barn naturligvis utvecklas olika. Det är alltid bra att ha en liten finger visning på hur hon ska ligga till i sin utveckling, även om inte allt stämmer till punkt och pricka efteråt.


RESOR, RESOR..

Nu är ännu en resa inplanerad, en resa som dessutom blir av bra mycket tidigare än resan till Västervik i sommar. Vi ska nämligen åka till Karlstad för att besöka barnmässan den 27 mars samt sova över hos min kompis Sandra där borta över natten. Det blir inte bara jag och Alva som åker, utan även min mamma och Kalle hänger med under resan. Det kommer bli väldigt roligt och jag har stora förväntningar på resan.

Har dessutom betalat in stugan i Västervik nu och kollat på priser för tåget. Har planerat in att försöka betala tåg resan till Västervik nu i april, eftersom resan till Karlstad blir av nu i mars.

BILDER AV SHOPPINGEN

 

Det blev inte att inhandla någon vår/sommar jacka till Alva. Tydligen var den färgen slutsåld i butiken, så bestämde mig för att beställa den längre fram i stället. Handlade i stället lite kläder ifrån Name It till Alva. Det blev två lång ärmade tröjor till henne i lila randigt och en hel vit. Det blev även tre par leggings rosa, lila/svart randiga och ett par gråa. För ovanligheternas skull handlade jag även fyra plagg till mig själv. Det blev två nya lång ärmade tröjor i svart respektive gult samt två linnen i koboltblå och gult. (Hittade inte bilder på hemsidan med de andra plaggen.)

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.