Mammasvardag

STUDIEDAG VS RESOR

I morgon har jag studiedag, det blir att tvätta kläder i tvättstugan samt plugga hela dagen. Alva ska vara på dagis och då är det lika bra att utnyttja den lediga tiden till att plugga/tvätta/städa. Min kusin Emelie skulle eventuellt titta förbi en sväng i morgon, kanske kan hon hjälpa mig lite med lite uppgifter eller åtminstone hålla mig sällskap.

Jag ska föresten ringa och beställa Alvas vår/sommar jacka i morgon, den lär nog dyka upp inom
1-2 veckor. Jag väntar även in lite paket ifrån diversie ställen som förhoppningvis kommer med posten i veckan. När det gäller resor har jag eventuellt ytterligare en resa inplanerad i sommar. Nämligen i augusti till Strömstad tillsammans med SSU, men har inte riktigt bestämt mig om jag vill resa ensam. Det är väl möjligtvis inte någon där ute som är intresserad att hänga med? Några av er läsare som har börjat planera inför sommaren föresten?

EN TRÖTT MORGON

I morse var jag riktigt trött, så trött att mitt gamla dåliga morgon humör dök upp. Det var min lillebror Kalle som kom in och väckte liv i mig och Alva vid åtta tiden. Lät Alva kliva upp en stund utan mig, hörde dom leka i bakgrunden snällt med varandra och mamma som sprang fram och tillbaka ifrån tvättstugan, medan jag själv låg kvar en bra stund i sängen. Alva kom in efter en stund och lade sig i sängen med mig igen. Det blev mycket gos och mys innan vi tillslut orkade kliva upp ur sängen för att inta frukost bordet.

Det blev lite päron kräm med mjölk och rostat bröd till mig medan Alva glatt smaskade i sig lite yoghurt och en liten smörgås. Hon är inte världens höjdare på att äta frukost varje morgon, men hon kan glatt överraska en ibland. Hon äter dessto mer under middagarna och är väldigt förtjust i fet mat som alla möjliga såser, smör m.m.

Har funderat på när vi ska till BVC egentligen, har inte varit där sedan april förra året. Det är en bra tid sedan dess och det är mycket nytt som har hänt sedan dess både med Alvas utveckling på längden och vikten. Men framförallt talet och motoriken. Kanske borde slå mig en pling ner till hennes BVC sköterska i morgon? Det kan ju vara bra för mig som förälder att veta att hon ligger som hon ska på sin kurva och att hon inte ligger efter eller någonting i sin utveckling, även om alla barn naturligvis utvecklas olika. Det är alltid bra att ha en liten finger visning på hur hon ska ligga till i sin utveckling, även om inte allt stämmer till punkt och pricka efteråt.


RESOR, RESOR..

Nu är ännu en resa inplanerad, en resa som dessutom blir av bra mycket tidigare än resan till Västervik i sommar. Vi ska nämligen åka till Karlstad för att besöka barnmässan den 27 mars samt sova över hos min kompis Sandra där borta över natten. Det blir inte bara jag och Alva som åker, utan även min mamma och Kalle hänger med under resan. Det kommer bli väldigt roligt och jag har stora förväntningar på resan.

Har dessutom betalat in stugan i Västervik nu och kollat på priser för tåget. Har planerat in att försöka betala tåg resan till Västervik nu i april, eftersom resan till Karlstad blir av nu i mars.