DAG 1 - PRESENTATION OM MIG

Hej! Sanna här, jag är 19 år gammal och ensamstående mamma till min 3 åriga dotter Alva. Men jag antar vi ska ta det hela ifrån början (eftersom det är tänkt att det ska vara en lite längre presentation).

Jag föddes den 2 november 1991 på Norrköpings BB, som lillasyster till min 2 år äldre bror. Under mina första levnadsår så bodde jag tillsammans med mina föräldrar och min bror här ute i Åby, därefter flyttade vi runt ett antal gånger igenom åren till olika bostadsområden i Norrköping. 

Som barn tyckte jag väldigt mycket om bebisar och längtade själv efter att få bli storasyster, men det dröjde ända fram tills jag var i 5 års åldern innan min lillebror Erik föddes. För mig blev han min lilla ögonsten och jag har minne utav att jag ofta satt och pussade, gosade och klappade honom när han var riktigt liten. Men åren gick men vi fortsatte hålla en bra kontakt med varandra, jag lärde honom många saker och lekte ofta skola med honom med min svarta krittavla. Gav honom små engelska glosor med enkla ord som (dog, cat, bird mfl), som han fick till uppgift att lära sig. Men det var långt ifrån allt vi övade på utan det var allt ifrån bokstäver, engelska/tyska glosor, lära sig räkna och att slutligen skriva. Minns att jag även under den perioden fyllde i alla mina kompisar vänner böcker att mitt drömyrke var att bli lärare. Min storebror och jag hade inte lika bra kontakt med varandra när vi var mindre, utan det är något som har växt fram igenom åren som har gått. Vi hade däremot många tjafs och bråk om det ena och det andra, men jag vet att min bror alltid ställde sig framför mig om någon försökte ge sig på mig även om han var mycket mindre.  

I barnåren sysslade jag med allt ifrån fotboll till att spela alfiol, innan jag avrundade det hela med att börja dansa och spela teater. Lade av med alla fritidsaktiviteter, när jag kom upp till tonåren och träffade en kille. Han tyckte det tog för mycket tid, likaså började jag tröttna lite och det slutade med att jag slutade gå till lektionerna helt enkelt. När det gäller mina mina skolår har jag varit allt ifrån den tysta och blyga tjejen, till tjejen som hörs lite mer och gärna vill ansvara och vara med och påverka beslut som fattas. Jag hade ett fåtal personer som stod mig riktigt nära när jag var yngre, men desto fler vänner som var lite utspridda och som stötte på någon gång ibland. När jag tittar på min umgängeskrets nu är den fortfarande likadant, ett fåtal vänner jag träffar och umgås med ofta, medan jag har desto fler vänner som jag stöter på någon gång ibland.

Någonstans där är jag i tonåren, träffar många killar, blir osams och bråkar med mina vänner, blir sams, testar på att röka, dricker alkohol för första gången på riktigt, skolkar ifrån skolan,  träffar andra vänner, byter stil, blir sviken, är lycklig, är ledsen, är glad osv. Det händer mycket saker i mellan innan jag träffar R. Vi blir tillsammans, åker på resor, förlovar oss, jag skaffar extra jobb, får besked om att vi väntar barn, planerar att behålla, planerar inför första tiden, jag får jobb, det tar slut och jag står ensam på egna ben. Jag jobbar, sliter och kämpar på med skola, jobb och allt annat fram tills Alva föds och resten har ni läst här i bloggen

#1 - Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!

Hej!

Nu är vinnaren i Qpix tävlingen publicerad! Kika in för att se om du vann. :)

http://adara.blogg.se/2010/november/vinnaren-i-qpix-tavlingen-ar.html#commentOm inte, misströsta inte, för fler tävlingar kommer upp snart! :)

Kram <3

#2 - Laila

kul =) nu vet man lite mer om dig =)

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.