MY SISTERS KEEPER


Har nu tittat på den här fantastiska filmen My sister's keeper, som för övrigt är en roman skriven av Jodi Picoult. Boken kom ut redan 2004 och det var faktiskt redan det året jag först läste boken och satt i åtskildiga timmar och grät mig till sömns, innan jag tillslut kunde släppa boken ifrån mig. Har läst om boken flera gånger i genom åren och när jag fick se reklam om att den skulle ges ut som film drömde jag om att få tiden att räcka till och se den på bio, men det blev aldrig av.

Men nu har jag alltså sett filmen och har Patrik att tacka för (som fixade hem den åt mig). Jag kan avslöja att jag grät nästan minst lika mycket nu, som när jag höll i boken för första gången. Men försökte hålla huvudet högt när Patrik satt bredvid, för han är väl inte typen som gråter till filmer direkt. Men kan avslöja att filmen är en gripande, upplyftande, känslomässig och extremt sorlig berättelse om familjen Fitzgerald.

Om filmen: Brian och Marge Fitzgerald har ställts inför denna fråga gång på gång. Vid två års ålder fick deras dotter Kate diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men mot alla odds får Kate uppleva sin 16-årsdag. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator. Men tretton år gammal fattar Anna ett beslut som kommer att vända upp och ner på familjens liv; hon vill inte längre vara donator. Åtminstone vill hon ha rätten att välja själv. Hon stämmer sina föräldrarför att få kontroll över sin egen kropp, samtidigt som hon förstår att detta kan leda till Kates död.

Filmen får betyget 5/5 utav mig.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.