FÖRSTA DAGEN PÅ PRAKTIKEN

Fick en känsla av att jag borde skriva ytterligare ett inlägg, innan jag bäddar ner mig i sängen. Ska nämligen kika på den senaste filmen (Flickan ifrån ovan) som jag lånat hem ifrån bibblioteket. Efter det blir det några sidor i min bok och sedan läggdags.

Hur som helst så var det här alltså min första praktik dag på Kanal Norrköping. Företaget var inte alls som jag förväntade mig, utan det visade sig att det faktiskt drivs ifrån en enkel bostadslägenhet. En lägenhet som enligt mig inte hade direkt stil när det gäller inredning, utan egentligen kändes ganska tråkig. Men det var förstås innan jag insåg att pengarna de faktiskt har spenderas på ordentlig och bra utrustning, i stället för på möbler och inredning för att skapa trivsel och en trevlig miljö.

Hur som helst insåg jag även att arbetstiderna vi har är ganska slappa, men det är ingenting jag direkt klagar på. Speciellt inte nu när jag fick information om att vi har fyra uppgifter ifrån skolan. Vi kommer arbeta större delen av tiden ifrån 10:00-15:00, men de kan komma att förekomma vissa kvällar/helger. Något som för mig kommer behövas anpassas i och med att jag har Alva. Utöver arbetstiderna och miljön så fick vi arbeta med att brainstorma ideér kring egna reportage/intervjuer vi vill arbeta med och sända ut över hela Norrköping. Kom faktiskt på lite ideér och de gjorde mina klasskamrater (Susan och Thom) också, så vi har lite att arbeta med de kommande veckorna. Lär återkomma mer kring det längre fram.

För övrigt bjöds det på smörgåstårta på jobbet, så vi slapp använda våra rikskuponger och sparade 40 kr extra att lyxa till med en annan dag. Själv funderar jag på att dra till det där stället som ser ut att ha så god thailänsk och lite dyrare mat, för det extra pengar jag sparade in. Men vi får se vad som sker..

DRÖMRESAN MED SOLRESOR


Min drömresa med Solresor skulle definitivt bli en resa till Mallorca. För här finns allt jag någonsin drömt om i reseväg och det skulle vara så roligt att få komma i väg, för det här skulle bli den första resan utomlands på en riktigt solsemester för både mig och min dotter.

Det allra bästa med den här resan är den lätta kombinationen, utav en avkopplande resa med sol-och badsemester tillsammans med storstadens puls och det rika utbudet av shopping, barer och restauranger. Den här resan skulle helt enkelt bli perfekt för mig, min bästa vän och min dotter. Det skulle vara en resa vi alla skulle minnas för livet och en resa vi troligtvis aldrig kommer få chansen att göra om.

En ställe som jag absolut skulle vilja besöka är Marineland & Westernpark, något jag inte direkt är ensam om här hemma. För när min dotter kom in i rummet och såg den vackra bilden på delfinen ifrån Solresors hemsida började hon genast drömma sig bort hon också. Kortfattat skulle den här resan bli allt jag, min dotter och troligtvis även min bästa vän någonsin drömt om.

MÅNDAGSLISTAN

Ny vecka och dags att skriva måndagslistan alá Jenny med flera!

I dag måndag är jag glad för att:
Jag har ett gäng roliga paket som förhoppningsvis dyker upp i veckan.
Min praktik period på 5 veckor har börjat och jag trivs faktiskt bra där.
Har fått min första lön ifrån NT förra veckan, vilket kändes riktigt bra.
Har flera pågående tävlingar på bloggen nu ibland annat denna, denna och denna.
Fick veta att lekrummet är nära gymmet (så jag kan eventuellt få med mig Alva och träna ändå).
Alva är inbjuden till sitt första riktiga barnkalas hos sin dagiskompis.
Har en helt fantastisk och underbar familj! ♥ 

VILKEN SKA MAN SATSA PÅ?


En sak som jag länge viljat ha till mitt och Alvas framtida boende är en bild avritad utav oss två tillsammans. För det vore så fint att ha en stor bild på väggen inramat i vardagsrummet. Men nu när det väl kommer till kritan och jag börjar fundera och planera mer och mer inför flytten, så kan jag inte riktigt bestämma om jag vill ha ett avritat portätt målat i datorn eller förhand. För egentligen så vill jag nog ha båda.

Första bilden är lånad utav Ida som driver bloggen Adaras.se. Hon målar av sina bilder för hand och enligt mig har hon verkligen stor talang. Den andra bilden är lånad utav Elina som driver bloggen tontigt.blogg.se och som även hon har stor talang och är duktig när det gäller skapandet.

Vad tror ni egentligen blir snyggast att ha på väggen hemma i mitt vardagsrum?

EN SVÄNG NER TILL AFFÄREN

Har inte hunnit göra så mycket mer i dag, än att fixa i ordning oss för dagen. Passade nämligen på att ta en skön sovmorgon i morse (nu när det är sista dagen på lovet). Men nu ska vi bege oss ner emot affären och hämta ut ett paket som kom i fredags, får se om vi stannar på vägen och leker i lekparken en stund också.

Lite senare är det ett nytt avsnitt av One tree hill som står på schemat, men utöver det har jag ingen anning om vad dagen erbjuder oss. Hade lite tankar om badhuset först, men tråkigt nog ville inte Alva det alls utan vara hemma så det får bli en annan dag helt enkelt.

Jaja, dags att gå nu innan Alva sliter av mig armen här..

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.