Mammasvardag

FÖRSTA DAGEN PÅ PRAKTIKEN

Fick en känsla av att jag borde skriva ytterligare ett inlägg, innan jag bäddar ner mig i sängen. Ska nämligen kika på den senaste filmen (Flickan ifrån ovan) som jag lånat hem ifrån bibblioteket. Efter det blir det några sidor i min bok och sedan läggdags.

Hur som helst så var det här alltså min första praktik dag på Kanal Norrköping. Företaget var inte alls som jag förväntade mig, utan det visade sig att det faktiskt drivs ifrån en enkel bostadslägenhet. En lägenhet som enligt mig inte hade direkt stil när det gäller inredning, utan egentligen kändes ganska tråkig. Men det var förstås innan jag insåg att pengarna de faktiskt har spenderas på ordentlig och bra utrustning, i stället för på möbler och inredning för att skapa trivsel och en trevlig miljö.

Hur som helst insåg jag även att arbetstiderna vi har är ganska slappa, men det är ingenting jag direkt klagar på. Speciellt inte nu när jag fick information om att vi har fyra uppgifter ifrån skolan. Vi kommer arbeta större delen av tiden ifrån 10:00-15:00, men de kan komma att förekomma vissa kvällar/helger. Något som för mig kommer behövas anpassas i och med att jag har Alva. Utöver arbetstiderna och miljön så fick vi arbeta med att brainstorma ideér kring egna reportage/intervjuer vi vill arbeta med och sända ut över hela Norrköping. Kom faktiskt på lite ideér och de gjorde mina klasskamrater (Susan och Thom) också, så vi har lite att arbeta med de kommande veckorna. Lär återkomma mer kring det längre fram.

För övrigt bjöds det på smörgåstårta på jobbet, så vi slapp använda våra rikskuponger och sparade 40 kr extra att lyxa till med en annan dag. Själv funderar jag på att dra till det där stället som ser ut att ha så god thailänsk och lite dyrare mat, för det extra pengar jag sparade in. Men vi får se vad som sker..

DRÖMRESAN MED SOLRESOR

Min drömresa med Solresor skulle definitivt bli en resa till Mallorca. För här finns allt jag någonsin drömt om i reseväg och det skulle vara så roligt att få komma i väg, för det här skulle bli den första resan utomlands på en riktigt solsemester för både mig och min dotter.

Det allra bästa med den här resan är den lätta kombinationen, utav en avkopplande resa med sol-och badsemester tillsammans med storstadens puls och det rika utbudet av shopping, barer och restauranger. Den här resan skulle helt enkelt bli perfekt för mig, min bästa vän och min dotter. Det skulle vara en resa vi alla skulle minnas för livet och en resa vi troligtvis aldrig kommer få chansen att göra om.

En ställe som jag absolut skulle vilja besöka är Marineland & Westernpark, något jag inte direkt är ensam om här hemma. För när min dotter kom in i rummet och såg den vackra bilden på delfinen ifrån Solresors hemsida började hon genast drömma sig bort hon också. Kortfattat skulle den här resan bli allt jag, min dotter och troligtvis även min bästa vän någonsin drömt om.
MÅNDAGSLISTAN

Ny vecka och dags att skriva måndagslistan alá Jenny med flera!

I dag måndag är jag glad för att:
Jag har ett gäng roliga paket som förhoppningsvis dyker upp i veckan.
Min praktik period på 5 veckor har börjat och jag trivs faktiskt bra där.
Har fått min första lön ifrån NT förra veckan, vilket kändes riktigt bra.
Har flera pågående tävlingar på bloggen nu ibland annat denna, denna och denna.
Fick veta att lekrummet är nära gymmet (så jag kan eventuellt få med mig Alva och träna ändå).
Alva är inbjuden till sitt första riktiga barnkalas hos sin dagiskompis.
Har en helt fantastisk och underbar familj! ♥