EN NY BARNKANAL TILL SVERIGE!


Alva tittar ofta på Playhouse Disney, men nu har jag fått förhandsinformation om att den populära barnkanalen BBC Cbeebies ifrån Storbritannien kommer hit med premiär den 1 juni.

Den nya kanalen är inriktad på barn i mellan åldrarna noll till sex år och kommer att sända varje dag i två- tre timmarsblock mellan kl. 6:30–9:30 och 15:30 -18:30. Programmen kommer givetvis dubbas till svenska, norska och danska och kommer dessutom att vara tillgängliga i Finland på originalspråket, engelska. Innehållet är av klassisk BBC-kvalitét: underhållande och utvecklande.

Det första programmet ut i juni är Nina och Neuronerna – ett vetenskapsprogram tillägnat barn mellan fyra och sex år. Här får barnen chansen att följa med på upptäcktsfärd tillsammans med Nina och lära sig om vetenskapens spännande värld.  Programmet utspelar sig i Ninas verkstad där hon, med hjälp av sina pålitliga animerade neuroner som baseras på de fem sinnena, på ett roligt och praktiskt sätt visar hur vetenskap förenklar våra liv varje dag. Det här programmet är för övrigt något jag tror min lilla dam här hemma kommer uppskatta, eftersom hon redan tycker om Händige Manny, Byggare Bob, Musse Piggs klubbhus etc. som är liknade program där hon får chansen att lära sig något.


Missa inte att inom kort dyker en stor tävling upp i samarbete med Cbeebies!

ANMÄLT INTRESSE FÖR EN LÄGENHET

                                            
Har anmält intresse för en lägenhet, hoppas nu bara att jag får komma på visning. Men det lär nog ta ett par dagar innan svaret kommer i och med att de är så mycket röda dagar etc. men enligt hyresvärlden låg mina poäng bra till så förhoppningvis med lite tur borde jag åtminstone få kika på den. Det blir inflyttning första september om de skulle bli den - men ingenting är klart än.

ONT I HALSEN OCH SNORIG

Har det senaste dagarna haft riktigt ont i halsen. Har dessutom varit alldels snorig när jag vaknat, men sedan har de blivit bättre efter ett par timmar för att sedan komma tillbaka. Det har varit riktigt irriterande och jobbigt eftersom jag inte har vetat om jag är sjuk eller inte. Men i dag bestämde jag mig för att vara hemma när jag kände att jag var helt täppt i näsan, så har i stället fixat lite nödvändigheter här hemma.

Har tömt och startat en ny omgång i diskmaskinen, tvättat lite kläder, dammsugat köket, besvarat mail, ätit frukost och läst morgontidningen i lugn och ro utan att stressa. Har dessutom duschat och fått på mig kläder och börjat förbereda mig för att åka in till Norrköping, där jag ska möta upp Anna och visa upp barnvagnen. Förhoppningvis köper hon den och jag blir 600 kr rikare.

MÅNDAGSLISTAN

Ny vecka och dags att skriva måndagslistan alá Jenny med flera!

I dag måndag är jag glad för att:
Jag har världens bästa dotter – kärlek
Alva har varit på ännu ett barnkalas, och hade lika roligt som sist.
Sommarlovet närmar sig och de ska bli riktigt skönt med lång ledighet.
Har fått många saker sålda och tjänat in en hel del extra pengar.
Det har varit riktigt fint väder under dagen, och varmare blir det under veckan.
Har flera roliga och bra tävlingar, ni missar väl inte att delta?
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.