Mammasvardag

EN NY BARNKANAL TILL SVERIGE!

Alva tittar ofta på Playhouse Disney, men nu har jag fått förhandsinformation om att den populära barnkanalen BBC Cbeebies ifrån Storbritannien kommer hit med premiär den 1 juni.

Den nya kanalen är inriktad på barn i mellan åldrarna noll till sex år och kommer att sända varje dag i två- tre timmarsblock mellan kl. 6:30–9:30 och 15:30 -18:30. Programmen kommer givetvis dubbas till svenska, norska och danska och kommer dessutom att vara tillgängliga i Finland på originalspråket, engelska. Innehållet är av klassisk BBC-kvalitét: underhållande och utvecklande.

Det första programmet ut i juni är Nina och Neuronerna – ett vetenskapsprogram tillägnat barn mellan fyra och sex år. Här får barnen chansen att följa med på upptäcktsfärd tillsammans med Nina och lära sig om vetenskapens spännande värld.  Programmet utspelar sig i Ninas verkstad där hon, med hjälp av sina pålitliga animerade neuroner som baseras på de fem sinnena, på ett roligt och praktiskt sätt visar hur vetenskap förenklar våra liv varje dag. Det här programmet är för övrigt något jag tror min lilla dam här hemma kommer uppskatta, eftersom hon redan tycker om Händige Manny, Byggare Bob, Musse Piggs klubbhus etc. som är liknade program där hon får chansen att lära sig något.


Missa inte att inom kort dyker en stor tävling upp i samarbete med Cbeebies!

ANMÄLT INTRESSE FÖR EN LÄGENHET

                                            
Har anmält intresse för en lägenhet, hoppas nu bara att jag får komma på visning. Men det lär nog ta ett par dagar innan svaret kommer i och med att de är så mycket röda dagar etc. men enligt hyresvärlden låg mina poäng bra till så förhoppningvis med lite tur borde jag åtminstone få kika på den. Det blir inflyttning första september om de skulle bli den - men ingenting är klart än.

ONT I HALSEN OCH SNORIG

Har det senaste dagarna haft riktigt ont i halsen. Har dessutom varit alldels snorig när jag vaknat, men sedan har de blivit bättre efter ett par timmar för att sedan komma tillbaka. Det har varit riktigt irriterande och jobbigt eftersom jag inte har vetat om jag är sjuk eller inte. Men i dag bestämde jag mig för att vara hemma när jag kände att jag var helt täppt i näsan, så har i stället fixat lite nödvändigheter här hemma.

Har tömt och startat en ny omgång i diskmaskinen, tvättat lite kläder, dammsugat köket, besvarat mail, ätit frukost och läst morgontidningen i lugn och ro utan att stressa. Har dessutom duschat och fått på mig kläder och börjat förbereda mig för att åka in till Norrköping, där jag ska möta upp Anna och visa upp barnvagnen. Förhoppningvis köper hon den och jag blir 600 kr rikare.