FÅR DITT/DINA BARN ÄTA PÅ MC DONALDS?


Hittade en intressant diskussion på Familjeliv, som jag tänkte passade in här i veckans diskussion. Den handlar om barn bör äta på Mc Donalds eller inte och vad de egentligen borde få äta där om de tillåts. De verkar vara delade åsikter där inne i forumet med kommentarer med allt ifrån att de är farligt, till att de inte spelar någon roll om ens barn äter där eller inte.

Vad har ni för åsikter? Får ditt/dina barn äta på Mc Donalds? Vad får det äta (läsk, pommes, hamburgare etc.)?

#1 - Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!

Om jag hade barn skulle jag tillåta dem äta på Donken, men inte för ofta! :P

#2 - Sanna M

Connor får äta på McDonalds. Jag tycker det är okej, just för att det händer oerhört sällan. Då får han ibland pommes, ibland morötter, för ibland vill han själv inte ha pommes. Och så får han en liten hamburgare, för han vill inte ha nuggets.Jag tänker som så att "skräpmat" som i detta fall, men även godis, är faktiskt viktigt det också. Naturligtvis inte varje dag, men för ett barn att få lite godis på lördagen är både roligt, socialt, och ger dem en sak att se fram emot. Är det lagom mängd, och inte för ofta, så unnar jag absolut mitt barn det!MEN - INTE läsk. Connor, (2,5 år) får absolut inte läsk, inte ens smaka. Detta kommer jag och min sambo hålla på så länge det bara är möjligt (med andra ord, tills Connor börjar prata om, och ser, att kompisarna får det, antagligen...)Jag fick inte dricka läsk när jag var liten, vilket gjorde att jag tillslut inte kunde (!) dricka det, och än idag har svårt med kolsyra. Det bränner i hela munnen. Nu har jag "lärt" mig att svälja det (smakerna är ju goda!), men bara för ett par år sedan kunde jag inte förstå hur man kunde dricka det...Eh, ja, så tänker vi i alla fall!

#3 - Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!

Hej!

Vinnaren av ett produktpaket från GUNRY är presenterad på bloggen, se vem som vann här:

http://adaras.se/2011/may/vilken-doft-foredrar-du.html#commentTack för att du var med och tävlade, hoppas du vill vara med fler gånger! :) <3

#4 - Tanja

Hej

har en tävling uppe där du själv väljer pris!

Tävla här: http://misshute.blogspot.com/2011/05/tavling.html

#5 - Mia

Nu tycker varken jag eller barnen om maten på Mc Donalds så där äter vi aldrig, men det händer ibland att vi köper hem pizza eller ät skräpmat ut på anda hamburgerställen och självklart får barnen äta det någon gång.Man ska ge barnen en bra mat uppfattning tycker jag och där ingår ju att man ska kunna äta lite onyttigt någon gång då och då, men vi gör det inte ens en gång i månaden och godis äter de på helgen(de äter oftast väldigt lite lördagsgodis då de hellre sparar det till Söndagsmorgon för de kliver upp före kl 6 så då brukar de se en film tillsammans och äta sitt godis då istället)Att minstingen som inte ens är ett år inte äter sådant antar jag att ni förstår =)

#6 - Cissi

nja, "problemet" har inte uppstått än då Emma bara är 1 år än så länge och hittills har nöjt sig bra med sin mat när vi ätit på McDonalds med resten av familjen. Simon är 9 år och han får äta vad han själv vill, när han är hos oss. Det blir ju inte så ofta, men jag vet inte hur det är när han är hemma hos sig riktigt... ;)Tror inte att barn tar skada av att äta skräpmat nån gång ibland och det är ju grymt praktiskt med McDonalds när man har barn och åker bort eller är på språng nån dag!

#7 - marica

Mina grabbar får äta på mc donalds, de brukar välja kycklingbitar, morötter o strips och dricka lilleman som är 4 väljer helst juice.. De gillar inte sån mat speciellt mycket så vi äter sällan där men som sagt de får äta det :)

Hitta precis din blogg :)

#8 - Emelie - 16år och gravid till 20 tvåbarnsmamma!

Min dotter på 3år får det ja, hon väljer själv vad hon vill ha och för det mesta brukar det vara hamburgare och pommes med fanta eller cola till =)

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.