Bonustävling # 4: Vinn en portabel hårddisk

”Jag tävlar om en röd portabel hårddisk från Seagate hos Mammasvardag.se
 

 En av er kommer att vinna hårddisken på bilden ovan - en röd extern hårddisk med 500 GB minne. Seagate Backup Plus Portable, en extern hårddisk särskilt anpassad för backup från sociala medier (Facebook, Flickr, Youtube). 

 

För att vara med och tävla ska du: Berätta vilka färger Seagate Backup Plus Portable finns i tillsammans med ett tillfälle då du ångrar att du inte hade gjort backup i en kommentar till detta inlägg och gör det tillsammans med namn, e-post och ev bloggadress.

 

Extra plus: Tipsa om tävlingen på din blogg/Facebook, låna bilden och den kursiva texten under. Skicka med direktlänken till sidan där du tipsat!

 

Tävlingen avslutas söndagen den 30/12. 

#1 - lisette

hårddisken finns i rött, blått, svart och silver!

det finns många tillfällen. men det som gjort mest ont i hjärtat var när jag la en dvdskiva (full med bilder/filmer på vår första son och våra djur) i ett fönster. skivan förstördes av solljuset och bilderna var borta, skivan funkade inte i datorerna jag provade. jag grät ordentligt när detta hände! ringde runt och kollade med olika företag vad det kunde kosta att försöka hitta bilderna - flera tusen, helt sjukt!!!
några månader senare provade jag skivan i en macdator och den lyckades att läsa skivan. lyckan var total.
men efter det så har jag var mer noggrann med att ha backup på bilderna, dock kan man ju alltid bli bättre! =)

har delat på bloggen: http://lis1etavlar.blogspot.se/

#2 - Malin A

Den finns i röd, silver, blå, svart.

Det är tyvärr vid flera tillfällen jag ångrat att jag inte haft en backup men senast när jag flyttat och datorn av någon anledning (mest troligt hade den fått en smäll i flytten så hårddisken kraschat) dog för mig och alla bilder, allt skoljobb...ja ALLT bara försvann. Många timmars jobb och många minnen som gick upp i rök.


Jag har tipsat: http://esmeraldaofbuckland.blogspot.se/2012/12/supertavling.html

#3 - Maria

Svart, röd, silver, blå.
När min nya dator kraschade, helt oväntat och totalt. Då förlorade jag en del bilder, och det värsta var ju att datorn var ny, varför skulle den ta och gå sönder?

#4 - Julia

Den finns i svart, röd silver och blå.

Jag har alltid varit duktig på att ta backup så det finns inget tillfälle jag ångrar :)
Däremot så ångrar jag att jag inte tog tag i att ta backup på sonens iPhone för ca ett år sedan då den gick sönder. Han förlorade en del bilder.

Tipsar här http://www.facebook.com/julia.rosen.503/posts/505766776121507

#5 - LILITH - boktokig mamma med Borderline

Den finns i färgerna svart, röd, blått och silver.
När min första hårddisk kraschade och jag förlorade de flesta bilderna ifrån när min son föddes, det är nog det jag ångrar mest. Gud vad jag grät när jag insåg att de var borta för alltid.

#6 - Elisabeth Öberg

Åh, en sådan behöver vi, jag är gärna med.

Svart Röd Silver Blå

Delar på Facebook
http://www.facebook.com/elisabethoberg/posts/139304902889594
håller tummarna

#7 - Angelica - Mamma till Bruce och Bebis i magen

Dom finns i färgerna svart, silver, röd och blå! =)

Juat nu ångrar jag det jättemycket! Våran andra dator funkar inte att starta, det står bara att det fattas en fil.. Jag är jätterädd att alla bilder kommer försvinna, eftersom det är sonens hela första år! :/

#8 - Linda

svar: svart, röd, silver och blå

Hände inte mig för så längesen att ALLT jag sparat från att jag var 13 typ bara försvann.. Inget säkerhetskopierande alls. Så många bilder, texter, noveller som bara gick upp i rök.. Fyfan. Jag gör aldrig mer om det, grät i flera dagar haha.

Så nu gör jag alltid det, men behöver mer plats för nuvarande externa är mer än full, har massa viktiga saker som inte får plats. Hoppas verkligen på vinst :)

#9 - Jessica Pettersson

1. Hårddisken finns i svart, röd , silver och blå. Jag har länge önskat mig en extern hårddisk då jag förr hade alla mina barndomsfoton på min dator och sen blev det fel på datorn och jag förlorade allting. Det får absolut inte hända igen !.

2. Har tipsat om tävlingen här : http://lyckligtlottad.blogg.se/2012/december/tavling.html#comment

#10 - EN MÖLNBOBOS LIV - TRE BLIR FYRA

Black, red, silver och blue

Jag har förlorat massa bilder en gång och det var hemskt. Man förbannar sig själv tusen gånger för att man är så dum att man inte gjort backup.

Länkat här

http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2012/12/23/bonustavling-4-hos-mammas-vardag-3012/

http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2012/12/23/bonustavling-4-hos-mammas-vardag-3012/

#11 - Maria

Hårddisken finns i svart, röd, silver och blå :)

En gång jag ångrar att jag inte gjort en till backup var då min externa hårddisk började glappa, och eftersom hårddiskar kostar en del så hann jag inte köpa en ny innan den hade slutat fungera helt. Nästan 500GB försvann, musik och filmer gjorde väl inte så mycket, men de 10 000 fotona jag gick miste om var inte så kul.
Men hårddisken ligger orörd här hemma i hopp om att jag en dag ska ha råd att fixa så jag får bilderna. :)

#12 - Eva

Den finns i svart, röd, silver och blå.
Jag "ångrar" att jag inte har en extra hårddisk nu eftersom datorn krånglar och bara blir värre och värre. Den lägger av, sen går det knappt o få i gång den. Det kan ta timmar att få igång den igen. Det dröjer nog inte länge innan den pajar helt! :(
Har en massa kort och annat viktigt på datorn som jag skulle behövt lägga på en annan hårddisk.
Har tyvärr inte råd att köpa en extra hårddisk själv så jag skulle bli överlycklig om jag vann!!

#13 - Carita

Röd, silver, blå & svart.

En gång, för ett tag sen då förra datorn krascha och jag hade fört över bilder från mobilen till den och raderat från mobilen. Så jag blev av med ca 100 bilder då :(

#14 - Marlene

svart, röd, silver, blå.
Jag och min sambo har eget företag och allt jobb i en särskilt jobbdator som vi har med överallt. Dagen innan semester skulle han betala ut lön och jag skulle skicka iväg en massa jobb med text och bild och DÅ kraschar hela skiten! Sjävklart inget sparat, ingen backup gjord... Han lyckades efter mycket om och men rädda allt jobb, men semestern blev några dagar försenad. Vilken stress kroppen utsetts för när allt bara försvinner så där, fy så jobbigt det var.
God Jul!
Marlene - mrinda@swipnet.se
fd ensamma mamman

#15 - erika

min dator krachade för 2 år sedan. alla bilder sedan 3 år gick förlorade.
www.shopaholicans.blogg.se/tavlingar


#16 - Mathilda

1. Svart, blå, röd och silver
2. När min dator blev förstörd i en brand

#17 - Gabriella Rahm

Dem finns i svart, blått, rött och silver.
Jag ångrar att jag inte hade gjort en backup på min gamla dator innan den gick sönder och alla min bilder försvann. Nu när jag går media på gymnasiet skulle det vara super bra med en backup om skoldatorn skulle gå sönder så att inte alla mina bilder och skol saker försvinner:)

Jag har tipsat om din tävling på min blogg: http://gaabriellar.blogg.se/

#18 - veronica hedlund

jag vill jätte gärna med..

1.den finns i svart röd silver och blå

2. jag ångrar att ajg inte hade backup för två år sen när vi va på semester i strömstad vid min pappa och hade tagit massa bilder på familjen och barna som jag naturligtvis la in i datan men jag va så dum att jag raderade dom i kameran. för dagen efter krachade min dator och bilderna gick ju inte rädda tyvärr så alla fina bilder försvann det va riktigt ledsamt faktist.

3. jag har länkat i bloggen
http://minbebis.com/blogg/inka/vinn-portable-harddisk/

kram veronica

#19 - Kim

Svar: Svart, röd, silver och blå!

När jag skrev mitt examensarbete för ganska många år sedan fanns inga externa hårddiskar, ja eller det var inte vanligt bland allmänheten iaf. Jag hade ett litet usb-minne men jag visste knappt hur man använde det. Min egen dator strulade så jag satt på skolans lånedator och slet med det sista av examensarbetet. Jag hade suttit i nästan 12 timmar när jag nöjd gick hem för dagen. Dagen efter upptäckte jag att jag inte sparat på mitt usb-minne utan på skolans dator som automatiskt rensade sig själv vid av- och påstängning. Jag grät en hel förmiddag och sen var det bara att göra om allt :(

#20 - Dilan Dilir

Den finns i fyra färger, silver, svart, röd och blått!

En gång jag ångrade att jag inte gjort backup var när min dator kraschade precis nör jag kommit tillbaka från Turkiet. Alla mina bilder gick förlorade och det gick inte att återställa datorn, den var helt pajjad. Gissa om jag blev förbannad!

#21 - care69

Jag är gärna med!
Svar: Röd, blå, silver och svart.
Jag önskar att vi hade tagit backup på dotterns dator eftersom den totalhavererade då hennes då treåriga lillebror ställde sig på den (...eftersom hon hade lagt den på golvet.)
Det gick inte att rädda något där inte...

Länkat:
http://care69.blogspot.se/2012/12/30-dec-vinn-en-portabel-harddisk.html

#22 - Sara - Ensamstående mamma

Jag är med!

Rätt svar på frågan är: Svart, röd, blå och silver.

Ångrar att jag inte hade en backup på min dator för typ 4-5 månader sen fick ett oväntat och hemskt elakt virus (tror jag) som jag inte visste om att jag hade.. Helt plötsligt började datorn krångla och på typ 10 sekunder så var ALLT på datorn borta – det jag sörjer mest är såklart alla foton sen 5 år tillbaka, bl.a på min bästa väns lilla pojke som idag inte längre finns :/

Har länkat här: https://www.facebook.com/sara.kramer.334/posts/507084739324303

#23 - Annie M

Svart, röd, silver och blå

Just nu ångrar jag att jag inte gjort bättre backup. Min hårddisk pajade för ca en vecka sedan och med den försvann alla gamla hemmavideos och en massa foton. :(

#24 - chanette *pixi-jo* andersson

1. svart, röd, blå och silver

2. jag kom hem o såg att jag haft inbrott..de hade stulit
min laptop där ALLA bilder på mina 2 söner från de var
små bebisar fanns...damn vad jag grät av sorg för det

3. jag skulle vilja vinna en röd

#25 - Clara

Den finns i färgerna röd, blå, silver och svart

Jag har haft turen att aldrig ha förlorat några filer och hoppas att jag med hjälp av denna fina hårddisk aldrig ska behöva göra det heller.

#26 - JoHaNNa - Julkalender på bloggen, 1 - 24 December

dom finns i färgerna: blå, röd, svart och silver.
jag ångra att jag inte gjorde någon backup då min laptop krascha. alla mina orginalbilder från min schweiz tid försvann :( riktigt tråkigt!

länkat här: http://johannaspratstund.blogg.se/tavlingsbloggen/2012/december/portabel-harddisk.html#comment

#27 - Jannicke Nyqvist

Svart, röd, silver och blå är färgerna.

När min ena laptop kraschade så försvann tyvärr en del bilder från min dotters första år. Så tråkigt! (Och klantigt! :/ )

#28 - Jenny

Svar: Svart, röd, silver, blå
Jag ångrar när jag inte gjorde backup för några år sen och förlorade alla mina bilder.

#29 - Anonym

Svart, röd, silver och blå finns den i! Jag ångrar att jag inte hade någon back up när jag förlorade alla bebis bilder på min dotter :(

Tipsat: http://emiliasmor.blogg.se/2012/december/tavlingar-2-3-4.html

#30 - Debbie- Mamma till 2 Prinsar ♥

svart, röd, silver och blå är färger de finns i.
Jag ångrar att jag inte gjort backup på datorn som pajade innan vi fick barn. Där fanns alla bilder från när jag och sambon nyss träffats, resorna till turkiet, london och egypten och massa andra bilder!

#31 - Maria

1. Svart, Röd, Silver och Blå
2. Då jag för rätt längesen hade photoshoppat ihop ett snyggt kort till en kompis och inte hade backup då sambon formaterade datorn…det kändes rätt surt!
Maria
hatti_fnatti@hotmail.com

#32 - Anneli

1. Svart, röd , silver och blå.
2. Jag skulle formatera om min hårddisk och gjorde det ödesdigra misstaget att missa att spara alla mina bilder jag tagit på bla en New York-resa, massa bilder på familjen och till sist ännu en USA-resa :( Jag var väldigt ledsen länge efter att jag klantade mig på det sättet. Idag känner jag att gjort är gjort och det är bara att lära sig av det och framförallt att inte göra om samma misstag igen!

Ha en riktigt god jul!

#33 - Millah

åhhh vilket pris, det här är något som jag verkligen skulle vilja vinna och behöver!

1. svar: Svart, Röd, Silver, Blå
2. Har flera tillfällen när jag ångrat mig och ett av dom är när jag tänkte men sparade aldrig mina första bilder av min dotter i livet, viktiga dokument och anteckningar... BILDERNA är absolut värst :(

Hoppas verkligen på tur så samma misstag inte händer igen.. Kramar och God jul // Millah
millahoman@hotmail.com

#34 - Johanna

Den finns i blått, rött, silver och svart.

Jag ångrar att jag inte backat upp de första bilderna på vår dotter, som försvann när datorn kraschade.. :( Hade precis tänkt innan att det snart var dags, men skjutit upp det. Och så blir det för sent...

Håller tummarna för en sån läckerbit!

#35 - Christina,4 barns mamma och mormor

Jag är gärna med!
Seagate Backup Plus Portable finns i färgerna :svart,röd och silver och blå.

Det var förra julen som min dator pajade och mina foton från vårt bröllop försvann ,och det var inte sparat någonstans.
Har delat länken på fb .

#36 - Trillingnöten

1. Den finns i fyra färger.
2. När jag bodde i USA och arbetade som au-pair. Jag köpte en dator och la in massa bilder som jag tog under en sommar. Den datorn kraschade tillsammans med alla mina foton!

#37 - Hanna-chan

Svart, röd, silver och blå är färgerna man kan välja mellan.


Jag vet inte hur många gånger jag har installerat om mina simsspel - och inte sparat varenda fil!
Jag har tänkt att "nä, men den där kanske inte behövs", och sen när jag kopierar in dem - så kraschar spelet är att vissa filer saknas...
Argh, så frustrerande!


God jul! ^^

#38 - annika

röd,blå,svart,grå

När jag gick på högskolan och hade skrivit 15 sidor genusvetenskap och de försvann uy i cyberrymden och jag fick inte lämna in den tentan.
I somras när jag hade åsknedslag i datorn och alla fotografier och filmer försvann ifrån barnens födelse ögonblick

#39 - liselotte

1. Är gärna med och tävlar, finns i färgerna svart, röd, silver och blå. När jag trodde min dator kraschat och att alla foton m.m var borta. Som tur var fick min sambo räddat datorn.
2. Har länkat på min blogg http://liselottess.blogspot.se/2012/12/portabel-harddisk_25.html

#40 - Ingrid - Mamma till Zelda

Åhh det här är en tävling jag absolut inte vill missa!

1. Den finns i 4 snygga färger; rött, svart, silver och blått.

När jag gick i skolan så dök det upp såna tillfällen lite för ofta. Men jag kommer särskilt ihåg en gång, jag gjorde ett stort arbete i Historia C. Jag hade renskrivit 7-8 sidor och hade bara några kvar när datorn helt plötsligt blev svart. Kolsvart. Allting försvann! Som tur var så hade jag ju kladden kvar i blocket, men där stod ju inte sånt med som jag hade fixat till i renskrivningen, och inlämningen var ju givetvis dagen efter.. Upprörd var bara förnamnet på hur jag kände mej då haha!

2. Jag har tipsat här; http://p0llys.blogg.se/tavlingar/2012/december/jag-tavlar-om-en-portabel-harddisk.html

Kram, Ingrid

#41 - Andrea Svensson

Den finns i svart, blå, röd och silver.

Ett tillfälle jag önskat att jag hade haft mindre ludd och mer hjärna och kommit ihåg hur viktigt backup är även på laptopen - alla bilder från mitt liv innan min man är borta (de senaste 7 åren finns alltså kvar, i princip ingenting dessförrinnan) och nu när min ena katt gått bort hade det varit väldigt kul att ha kvar bilderna på henne som ungkatt till exempel. En ny backupdrive skulle innebära att mina senaste sju år i bilder säkras till 200% - något vi tänkt på länge men inte kommit till skott. Sa jag ludd i hjärnan? Jag borde skämmas.

För ett extra plus har jag delat med mig av tävlingen här: http://tavling.frusvensson.se/2012/december/portabel-harddisk-3012.html

#42 - Annica Nilsson

Svart, röd, silver och blå.

#43 - Nathalié - Äntligen gravid <3 BF 27/3-13

Jag är med =)

Den finns i svart, röd, silver och blå :).

Det tillfälle jag ångrar är när jag hade min gamla laptop. Skulle stänga luckan på den en dag och då råkade jag göra lite för hårt, så hela hårddisken pajade. Den tålde inte mycket, haha. Men där var hundratals bilder på mina syskonbarn och bilder på min hund när han var jätteliten och ännu inte flyttat till oss. Bilder betyder väldigt mycket för mig!

Har inte gjort någon backup på denna datorn jag har nu heller och det skulle verkligen vara underbart att vinna denna portabla hårddisk eftersom det kommer bli en hel del bilder när Lillis anländer. De bilderna och minnena vill man inte förlora!

extra:
tipsat på fb, nathalié teodorson. taggat din fb-sida så du ser det :).

Håller tummarna extra hårt,
kram Nathalié

#44 - Jessika

Jag är absolut med o tävlar;)

Svar: Black, Red, Silver, Blue

Länkat här: http://piicniic.blogg.se/tavla/2012/december/seagate.html

#45 - Emilia Johansson

Blå, svart, silver, röd.

Jag hade börjat i god tid med mitt projektarbete på gymnasiet, vilket var att skriva en bok. Jag skrev och skrev och skrev och sedan en dag kraschade hårddisken och allt arbete gick förlorat. Det blev en bok ändå, men kändes ju väldigt hopplöst och onödigt. Det har fått mig att tänka på hur många timmar och dagar man kan spara på att göra en backup som tar ett par minuter.

Har gjort ett blogginlägg om tävlingen och håller nu tummarna: http://emiliajohanssons.blogg.se/2012/december/en-tavling-hos-sanna.html#comment

#46 - inga

4 colors in the red suit you best:)
I shared on my sidebar.
hugs
Gerda

#47 - Anette Meg Carlsson

Jag har gillat och delat tävlingen till min face book från din face book. anette carlsson

Seagater bakeup Plusfortable finns i färgerna svart, vit, blå och röd (ev. är den rosa istället men jag tror att den är röd).

Det jag ångrar att jag inte gjort backup på är alla roliga dråpliga historier från verkligheten som jag skrivit upp.

#48 - Jennysen

Den finns i rött, blått, svart och silver! :)

Jag ångrar att jag inte gjort en backup då jag spillde champagne över min Mac Book. Ångest deluxe! XD

#49 - Sofie Altuntas Lindholm

1. Svar: Färgerna svart, vit, blà och röd
önskade att jag hade en backup efter att jag och min familj varit pà en härlig utlandssemester för ett par àr sedan. Alla bilder som jag tagit raderades bort när datan dog. Hade àngest làngt tid efteràt :)

2. Tipsar pa min fblogg
http://www.facebook.com/sofie.lindholm.61/posts/259599640833923

#50 - Marie Öberg

Hårddisken finns i fyra fina färger:
Röd, svart, blå och silver. :)

Detta är PRECIS EXAKT vad jag allra mest önskar och behöver just nu..helst igår. :/
På vår gamla hårddisk fanns ALLA bilderna från förlossningen/BB och bilder från de första månaderna med vår son. Tragiskt (m y c k e t tragiskt) nog så har denna hårddisk totalhavererat och eftersom jag skulle vara smart och förvara alla bilder på den så lät jag inga kopior vara kvar på datorn.
Precis...och nu är bilderna borta. Den sorgen alltså.

Därför skulle jag så otroligt gärna vilja vinna detta fantastiska pris så att alla nu existerande bilder kan få förvaras på ett säkert ställe. :)

Hoppas julen varit underbar och att du får ett fantastiskt 2013. :)

Kramar
Marie

#51 - Kylie Larsson

Jag är med såklart;
Att tävla om något så underbart.
Svart, röd, silver, och blå är svaret till frågan din.
Hoppas snart blir denna min.
Det var en gång när;
Jag glömde backup mina bilder som jag behövde en sådant här.
Alla vill ju bli en vinnare naturligtvis;
Men hoppas denna dikt hjälper min chans att vinna detta pris.

#52 - Kylie Larsson

Glömde skriva att jag delade på FB här - https://www.facebook.com/kylielarsson/posts/1603913673082217

#53 - Emma

Jag är gärna med och tävlar! =)

Det finns i färgerna; svart, röd, silver och blå!

För måånga år sedan då jag inte var speciellt duktig på dator och visste egentligen inte vad jag höll på med, därav det råkade jag i stort sett pajja hela datorn så att alla mina bilder från när man var yngre och tog massa bilder tillsammans med kompisar osv försvann. Var och är fortfarande så grymt ledsen över att alla bilder inte finns kvar längre och det tråkiga är att ingen av mina kompisar har det heller..

Har tipsat i min blogg: http://kiwigiirl.blogg.se/2012/december/tavling-harddisk.html

#54 - Pernilla W

Jag är gärna med i utlottningen :)
Färgerna är: Svart, röd, silver, blå
Mitt värsta minne var när jag skulle lämna in en hemtenta och allt var borta....vilken mardröm :( Idag skulle jag nog säga att det skulle vara att förlora bilder på familjen som är oersättligt...Har aldrig råkat ut för detta och om jag har turen att vinna detta pris kommer det inte kunna hända. Delar gärna med mig av tävlingen på fb Pernilla Wamsjö

#55 - Celine Naminah - En aspiebloggare

Svar: De finns i rött, blått, svart och silver så totalt i 4 färger. Jag önskar att jag tagit backup på alla fotonen från när barnen bar små. Ja har inga alls kvar från när barnen var nyfödda :-(

Har tipsat om tävlingen här: http://phantazia.blogg.se/2012/december/portabel-harddisk-30-december.html

#56 - Emma W

De finns i färgerna svart, röd, silver och blå. Jag ångrar grymt att jag inte gjort en backup en dag då jag satt och surfade som vanligt och "tusen" skumma meddelanden rullade upp på skärmen och alla ikoner, bilder och allt annat bara var borta. Som tur var gick det att hitta på igen men nu är jag mycket mer noga med detta.