Ett nytt år!

Ett nytt år fullt av nya möjligheter! Ett nytt år då vi kan lova nya nyårslöften, ett nytt år då vi kan glädjas åt att vi höll våra tidigare nyårslöften eller att vi åtminstone gjorde vårt bästa. Ett nytt år då vi kan göra nya små saker för att glädja andra människor runt omkring oss, ett år där vi alla kan överträffa oss själva och bli stolta över vad vi alla åstadkommer varje ny dag. Ett nytt år då alla vi föräldrar kan se våra barn utvecklas, skratta, växa och vara lika fantastiska som det alltid är.
 
Här kommer mina mål för 2014:
- Börja med körkortet på nytt
- Få ordning hemma på riktigt, en gång för alla
- Komma i gång med träningen på nytt
- Arbeta mer med hemsidan och få den att växa
- Utveckla vårt koncept Mammamingel ytterligare
- Försöka ta upp vänskapen med gamla vänner
- Rensa igenom min mejl på riktigt, och börja om på nytt
- Spara undan mer pengar
- Resa utomlands 
- Prioritera sömn och gå och lägga mig tidigare
- Vara den bästa mamman jag kan vara
 
Har ni några mål för 2014? Brukar ni sätta upp mål?

Blandade känslor

Här om dagen blev jag påmind om hur stor Alva har blivit, det har jag visserligen blivit påmind om flera gånger det senaste året, men när jag här om dagen fick en påminnelse om att det är dags för hälsobesök på skolan insåg jag att tiden på BVC är borta för alltid. Det hela gav mig blandade känslor dels eftersom det är ännu en detalj i Alvas vardag, som hennes pappa aldrig har varit delaktig i, vilket verkligen känns tråkigt då jag till en början alltid hade trott att jag skulle bli den förälder som skulle ha någon att dela vardagslivet tillsammans med. 
 
Numera sedan flera år tillbaka vet jag dock att det inte handlar om honom, utan det handlar om att jag hade önskat att han funnits där för Alva. Det viktiga punkterna i Alvas liv, det där små stegen som kanske tycks verka små, men som egentligen är det allra största för vår dotter. Det är det små ögonblicken som jag känner den där lilla besvikelsen som allra störst, över att han inte där där och troligtvis heller aldrig kommer vara. Men jag försöker njuta och tänka på att Alva åtminstone har mig där, och att det är något hon alltid kommer ha, och att vi tillsammans ska njuta och ta vara på dessa tillfällen så mycket det bara går. Sedan får framtiden utvisa vad som sker, och om hennes pappa kommer finnas där och ta del av hennes liv eller inte. 
 
 
 
 
 

Känn dig stolt över dig själv!

Nu är det en termin kvar i skolan för det som snart tar studenten, jag själv minns min student med glädje och lycka för att jag klarade de som många andra runt omkring mig trodde var omöjligt. Nu när det börjar närma sig betyder det därför att många blivande studenter kommer jaga studentklänningar, beställa studentplakat och mössor och allt annat som hör studenten till och då vill jag bara ge ett litet tips mitt i allt - glöm för guds skull inte att njuta. 
 
Studenten är en dag som man bara upplever en dag i livet, en dag som många människor på jorden inte ens får chansen att uppleva, både frivilligt och ofrivilligt så om du är en av dessa människor som om drygt ett halvår står där med mössan på huvudet njut och känn dig stolt över dig själv, och det arbete du har åstadkommit. Det är trots allt en dag du kommer minnas för resten av livet. 

I morgon åker vi och badar!

I morgon är det bestämt att vi ska åka tillsammans med mina föräldrar och syskon till badhuset. Det är något som Alva och jag faktiskt har pratat om en tid här hemma, men som jag skjutit lite på eftersom jag hade hoppats på lite sällskap, och nu får vi det så nu ser vi bägge fram emot morgondagen med stor glädje då det var en tid sedan vi var där och badade sedan sist.

Bloggutmaningen 365

Nu är det snart nytt år och jag längtar faktiskt och känner stort hopp inför det nya året. Något som jag dock har varit riktigt dåligt på under 2013 är att blogga, och det har varit perioder då bloggen stått helt still, och för att det inte ska ske under nästa år har jag nu officiellt hoppat på Bloggutmaningen 365 som Liie.se har skapat (bilden ovan kommer även ifrån henne). 
 
Bloggutmaningen 365 går ut på att det är ett bestämt tema varje vecka, och på varje tema finns 7 frågor. En för varje veckodag. Detta är något som jag tror kommer hjälpa mig otroligt mycket framförallt då inspirationen är som bortblåst. Om du också vill hoppa på utmaningen spanar du enkelt bara in Liie.se för mer information.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.