Mammasvardag

Nyans - spelet för alla
Nyans - spelet för alla var faktiskt både de spel Alva och jag såg mest fram emot att få spela, och det var även det roligaste ibland det två vi fick hem denna omgång.
 
Egmont Kids Media Nordic beskriver själva spelet så här:
"Nyans - spelet för alla som är ett fantastiskt roligt lagspel som passar alla från 7 år. Du ser sex olika men väldigt lika bilder – kan du förklara vilken du tänker på? I Nyans får du prova din förmåga att snabbt se detaljer och hitta ord och uttryck för vad du ser. Du ska beskriva bilden med ord, gester eller rita, så att ditt lag kan gissa vilken bild det är. En smula taktik och mycket skratt garanteras!"
 
Vi alla tyckte att spelet påminde lite om charader, då man skulle gissa vad det var för bild som motståndaren hade framför sig igenom ord, gester eller igenom att rita. Barnen tyckte spelet var riktigt roligt men hade ibland lite svårt för att hänga med (speciellt Alva som är lite mindre) när hon fick gissa och inte. Det skedde ibland annat några gånger att hon sade vad som var på vår bild (trots att det var våra motståndare som skulle gissa och inte vi). Men i helhet gick spelet bra och vi alla hade väldigt kul. Ett annat mnus var bilderna som flera utav de var väldigt otydliga vilket gjorde att inte ens vi vuxna visste vad de föreställde, och framförallt inte våra barn som exempelvis inte kunde relatera till kronärtskocka som är något vi aldrig ätit förut.Avrundar därför med att skriva att jag inte skulle rekommendera detta roliga familjespel till barn från 7 års ålder, utan kanske 8-9 i stället.