Mammasvardag

Sponsrad Video: Plan för jämlikhet - SSUs valfilm
Det flesta som känner mig privat vet vart jag står när det kommer till politik, och en av anledningarna som är ganska konkret är att jag själv är medlem i SSU och har varit det sedan 2005. Det senaste åren har jag dock av naturliga skäl inte varit så aktiv, då tiden helt enkelt saknas nu när jag är förälder. 
 
Därför vill jag uppmana alla att titta in SSU:s (Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund) valfilm. Med filmen vill SSU visa att det är nog nu. Människor ställs mot varandra och jämlikheten i Sverige minskar. Den 3 september börjar förändringen och då kan du vara med i deras manifestation, där SSU kommer släppa tusentals pappersplan för att sprida budskapet om vikten av ett mer jämlikt Sverige. 
 
Detta är ett sponsrat inlägg.
Tankar om körkort
Det var några år sedan som jag började med mina körkortsplaner för första gången. Jag valde då att övningsköra privat tillsammans med min pappa, men det ena ledde till det andra, och det blev inte mer än 2-3 tillfällen där vi verkligen kom i väg och körde. När det gällde teorin så pluggade jag lite hemma i böckerna, men tröttnade ganska snabbt eftersom jag inte fick möjligheten att pröva det ute i trafiken. Kort sagt kan man säga att planerna rann ur sanden ganska snabbt och något körkort blev det aldrig.
 
Det har dock inte hindrat mig ifrån att tänka en och annan tanke, utan under åren som har gått så har jag funderat på hur jag ska nå mitt mål att ta körkort på enklaste vis. Har funderat både på möjligheterna att köra privat, men även på att köra på körskolan, och på vad som passar mig bäst. Har inte riktigt kommit fram till hur jag vill göra helt än, men jag har lite små tankar men det krävs tyvärr lite mer än bara tankar för att det ska gå ihop sig helt. För även om jag önska att jag hade ett par tusenlappar på kontot att slänga ut så har jag tyvärr inte det.
 
Det är inte bara det här med själva körningen som jag har funderat på, utan även på hur jag lättast får in teorin som verkligen bör sitta stenhårt i huvudet. Sidan körkortskolan.se är en sajt där man snabbt och enkelt lär sig körkortsteorin utan alla tråkiga böcker. Det är något som låter riktigt positivt för mig som inte riktigt gillar det här med att ha näsan i en bok, åtminstone inte när det kommer till att lära och plugga in saker. Då tror jag i stället det finns mer effektiva sätt för mig att lära in så jag vill kort sagt slå ett slag för att plugga in teori online på nätet!
 
Har ni läsare körkort och vilken metod använde ni när ni införskaffade det? Kanske har ni lite tips?
Fler utställare på Loppi Eventet
Tv4 Play var med på plats och med sig i montern hade det inte bara sjukt goda cupcakes, utan även fantastiska Zillah & Totte och Leonardo ifrån Ninja Turtles. Helt klart en av mina favorit montrar (och garanterat dotterns i fall hon hade fått följa med). 
Även fantastiska Reima var på plats och visade upp utbudet utav deras ytterkläder för barn. Själv är jag bra nyfiken på dessa då jag hört mycket bra om deras märke, men själv inte haft äran att få testa på något plagg ifrån deras kollektioner till Alva ännu. 
FOTO: Petra Kyllerman/@kyllerphoto har tagit dessa två bilder ovan.
 
Barnskospecialisten var även på plats och visade upp en del av deras utbud när det gäller vinterskor. Fastnade för ett flertal modeller och färger och önskade bra länge att plånboken vore tjockare än den är. 
Sist men inte minst hade vi även så klart fantastiska Tallink Silja Line på plats som även bjöd på mitt favorit godis Geisha. Hade mer än gärna stått kvar där i montern och mumsat i mig med andra ord, men var ju andra som skulle smaka och se vad som fanns också förstås. Men deltog givetvis i tävlingen om biljetter och lämnade in min blankett om premiärturen som bär av med deras båt i november.