Sponsrad Video: Plan för jämlikhet - SSUs valfilm

Det flesta som känner mig privat vet vart jag står när det kommer till politik, och en av anledningarna som är ganska konkret är att jag själv är medlem i SSU och har varit det sedan 2005. Det senaste åren har jag dock av naturliga skäl inte varit så aktiv, då tiden helt enkelt saknas nu när jag är förälder. 
 
Därför vill jag uppmana alla att titta in SSU:s (Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund) valfilm. Med filmen vill SSU visa att det är nog nu. Människor ställs mot varandra och jämlikheten i Sverige minskar. Den 3 september börjar förändringen och då kan du vara med i deras manifestation, där SSU kommer släppa tusentals pappersplan för att sprida budskapet om vikten av ett mer jämlikt Sverige. 
 
Detta är ett sponsrat inlägg.

Tankar om körkort

Det var några år sedan som jag började med mina körkortsplaner för första gången. Jag valde då att övningsköra privat tillsammans med min pappa, men det ena ledde till det andra, och det blev inte mer än 2-3 tillfällen där vi verkligen kom i väg och körde. När det gällde teorin så pluggade jag lite hemma i böckerna, men tröttnade ganska snabbt eftersom jag inte fick möjligheten att pröva det ute i trafiken. Kort sagt kan man säga att planerna rann ur sanden ganska snabbt och något körkort blev det aldrig.
 
Det har dock inte hindrat mig ifrån att tänka en och annan tanke, utan under åren som har gått så har jag funderat på hur jag ska nå mitt mål att ta körkort på enklaste vis. Har funderat både på möjligheterna att köra privat, men även på att köra på körskolan, och på vad som passar mig bäst. Har inte riktigt kommit fram till hur jag vill göra helt än, men jag har lite små tankar men det krävs tyvärr lite mer än bara tankar för att det ska gå ihop sig helt. För även om jag önska att jag hade ett par tusenlappar på kontot att slänga ut så har jag tyvärr inte det.
 
Det är inte bara det här med själva körningen som jag har funderat på, utan även på hur jag lättast får in teorin som verkligen bör sitta stenhårt i huvudet. Sidan körkortskolan.se är en sajt där man snabbt och enkelt lär sig körkortsteorin utan alla tråkiga böcker. Det är något som låter riktigt positivt för mig som inte riktigt gillar det här med att ha näsan i en bok, åtminstone inte när det kommer till att lära och plugga in saker. Då tror jag i stället det finns mer effektiva sätt för mig att lära in så jag vill kort sagt slå ett slag för att plugga in teori online på nätet!
 
Har ni läsare körkort och vilken metod använde ni när ni införskaffade det? Kanske har ni lite tips?

Fler utställare på Loppi Eventet

Tv4 Play var med på plats och med sig i montern hade det inte bara sjukt goda cupcakes, utan även fantastiska Zillah & Totte och Leonardo ifrån Ninja Turtles. Helt klart en av mina favorit montrar (och garanterat dotterns i fall hon hade fått följa med). 
Även fantastiska Reima var på plats och visade upp utbudet utav deras ytterkläder för barn. Själv är jag bra nyfiken på dessa då jag hört mycket bra om deras märke, men själv inte haft äran att få testa på något plagg ifrån deras kollektioner till Alva ännu. 
FOTO: Petra Kyllerman/@kyllerphoto har tagit dessa två bilder ovan.
 
Barnskospecialisten var även på plats och visade upp en del av deras utbud när det gäller vinterskor. Fastnade för ett flertal modeller och färger och önskade bra länge att plånboken vore tjockare än den är. 
Sist men inte minst hade vi även så klart fantastiska Tallink Silja Line på plats som även bjöd på mitt favorit godis Geisha. Hade mer än gärna stått kvar där i montern och mumsat i mig med andra ord, men var ju andra som skulle smaka och se vad som fanns också förstås. Men deltog givetvis i tävlingen om biljetter och lämnade in min blankett om premiärturen som bär av med deras båt i november.

Me&i var på plats på Loppi Eventet

Ett annat företag som jag älskar lite extra, och som jag har skrivit om många gånger förr här i bloggen är me&i. Det var givetvis med på plats under eventet och visade upp sin färgsprankande höstkollektion. Själv fastnade jag för en hel del favoriter, men det fanns vissa plagg som fick mitt hjärta att dunka lite extra.
 
Mina topp tre favoriter till Alva blev duck dress,lovely hearts tunic och flowers & dots leggings. Det är alla färgglada, ljuvliga och med fina prints. Till min egna garderob önskar jag dessa fantastiskt fina plagg Just jacketlovely hearts foldover dress och softest shirt som jag mer än gärna skulle bära upp. Det vore helt fantastiskt att få hem dessa plagg och allra roligast vore det ju förstås då Alva och jag skulle matcha varandra fint med lovely hearts klänningen. 
 
Vilka plagg i höstkollektionen fastnade ni för?
 

Utställare på Loppi Eventet

På plats på Loppi eventet var även Therese Alvén som är aktuell med sin nya bok Träna tillsammans med familjen, som hade en liten smygrelase på plats då vi fick möjlighet att se och köpa den två dagar innan det riktiga boksläppet. Själv uttnyttjade jag dock inte den möjligheten, men jag tror det var några som tog vara på den i alla fall och köpte hem boken.
 
Även Anitha Schulman var på plats även hon med sin nya bok 5:2 enligt Anitha Schulman : konsten att ändra livsstil som inspirerar och får en att ändra tankemönster när det gäller matvanor. Kort sagt två riktigt bra böcker som jag absolut skulle vilja ha hemma i bokhyllan. 
Ett annat helt nytt företag för mig var Friends of Adam som säljer gott glutenfritt och vetefritt bröd. Det säljer även glutenfria tårtor, muffins, kakor och knäcke och lite annat smått och gott.
Ett annat företag som lockade mig lite extra var Ullmax, då jag redan innan besöktet där borta hade spanat in deras skolstartskampanj för 199 kr. Det är nämligen något jag helt klart tror skulle passa dottern här hemma nu när hon ska börja med idrott i skolan och saknar gymnastikpåse och bra kläder. 
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.