Mammasvardag

Ishallen tillsammans med Alva
I dag hade vi här hemma bestämt dagen till ära att ingiva våra nya skridskor. Det var nämligen inte bara Alva som fick nya skridskor i julklapp, utan även jag fick mig ett par utav mina föräldrar. Så sagt och gjort i dag bar det av till ishallen tillsammans med två av mina tre bröder och så Alva förstås. 
 
Vi hade det faktiskt riktigt roligt tillsammans, även om det efter ett tag blev riktigt kallt. Vi hade dock förberett oss lite och hade med oss varm choklad som värme varmt i kroppen, och tinade upp tårna lite när det var som allra värst. Roligast av allt var att se Alvas lycka och glädje när hon insåg att hon själv kunde stå på isen utan att ramla, även om hon mestadels gick på isen i stället för att glida fram. För Kalle som åkt tidigare med skolan var det desto lättare, även om han ramlade ett par gånger han också. Själv kände jag mig som bambi på hal is, och kan inte alls minnas hur jag gjorde små hopp och enkla piruetter bara för några år sedan.
 
Efter ett par timmars åkande bar vi i alla fall av hemåt, och längst vägen stannade vi till på Lidl. Vi passade där på att inhandla lite smått inför nyårsafton, då jag faktiskt hade ett presentkort liggandes i plånboken som jag fick på julmiddagen på huvudkontortet för ett par veckor sedan. Sedan bar vi av hemåt och fixade lite mat, tog ett varmt bad, plockade och fixade lite under kvällen. Kort sagt känns det som vi har haft en riktigt toppen dag, även om jag nu i efterhand inser att jag kanske inte borde ansträngt foten så pass mycket. Skadade nämligen foten på självaste julafton (då jag klumpig som jag är snubblade över dammsugaren), och än har jag fortfarande värk och ont när jag går. Blir det inte bättre tills på måndag blir det nog läkaren trots allt.
 
(Värt att notera för att minnas tillbaka är att Alva i dag även lärde sig att vissla för första gången.)
Alvas julklappar 2014
Monster High pussel, paket där man kan tillverka sina egna armband, kit för att göra egen tvål, kit för att tillverka egna glassmycken, kit för att tillverka sina egna armband, Play doh lera, tillverka dina egna Monster High tatueringar och sist men inte minst pysselbok med tillhörande pengar med fantasy model som tema.
Förvaringslådor ifrån Jabadabado, pysselbok med stickers med Monster High, samlaralbum för Monster High kort. Monster High väska att designa själv, glitterpennor, tuschpennor, jumbokritor, stickersalbum med Barbie, målarbok med Frost, litet design mini kit med Frost, tidningen Mia & Me med klistermärken.
Ett helt gäng med böcker både lite tjockare som jag kan läsa för Alva om kvällarna, men även några tunnare som egentligen är mer anpassade för mindre barn. Men som i det här fallet fungerar bra för Alva att själv läsa då hon är nybörjare på det här med att läsa själv. 
Monster High julstrumpa innehållandes en hemlig docka, handväska, armband och hårband. Dockan gavs dock bort i födelsedagspresent till en kompis (då Alva redan hade den hemma). Hon öppnade den således lite i förtid. Barbie docka, 3DS spel i form av Monster High 13 wishes och Lego Friends. Två stycken Monster High dockor Frankie och Twyla.
Stall med fyra tillhörande hästar att leka med som passar Alva perfekt som fått ett litet intresse för hästar.
Rosa/vita skridskor samt en ny pulka att bege sig ut i backarna med när snön tittar fram (ja, om det nu kommer någon gång?)
Pyjamas med Monster High, mössa, rosa vantar, en tuff tunnare jacka med leopard mönster ifrån fantastiska butiken Riotlab.se.
Robothund som lyder när du säger till den att sitta, rulla runt, sova, vakta, leka eller spela död. Halsband med julgransmotiv, örhängen i form av rosa hjärtan, tidningsprenumeration på tidningarna Prinsessan och Barbie och sist men inte minst övernattning inkl. biljetter till Disney On Ice. 
Vinnaren utav biljetter till Trollkarlen från Oz
Ett jätte stort tack Dröse & Norberg Production för sponsringen utav det här priset som bestod utav fyra stycken biljetter till Trollkarlen från Oz. Ett toppen pris och en show som helt klart kommer vara toppen, och som jag är riktigt tacksam över att även jag och dottern får chansen att se.
 

Den lyckliga vinnaren blev Katja E Själander.

Maila mig mammasvardag@hotmail.com dina kontaktuppgifter, så skickas dina biljetter via e-post.