Trött på att vara ensam?

Det här med kärlek är något som förföljer mig, och jag minns att jag det första åren i Alvas liv funderade mycket på om jag någonsin skulle hitta kärleken igen och gå vidare ifrån Alvas pappa. Det var länge sedan jag gick vidare ifrån honom nu men jag hymlar inte om att det tog lång tid. Det var en lång och en tuff process för mig att ta mig genom eftersom det för mig inte bara var att släppa honom, utan för mig handlade det om att släppa hela bilden över den kärnfamilj jag alltid hade trott att jag skulle ha.
 
Det finns således väldigt många inlägg i mitt arkiv här i bloggen, där ni läsare har kunnat följa mig i det olika steg jag var med om under den långa process det var att lägga honom och den situation som var bakom mig. Ett gammalt inlägg ifrån 2008 var det här inlägget "Hitta kärleken - är det så viktigt?". Minns att när jag skrev det var jag i en period där många av mina vänner tyckte att jag borde ha gått vidare, medan jag själv kände mig osäker och helst av allt bara ville känna att jag klarade mig själv. Det var ett viktigt steg för mig och en erfarenhet jag kommer bära med mig igenom hela livet då jag nu vet att jag klarar mig själv.
 
Men bara för att jag fick den insikten i livet att jag klarar mig själv, betyder det inte att jag alltid vill göra det och nu det senaste åren har jag börjat längta efter kärleken allt mer. Ibland tror jag mig ha hittat den och ibland tror tvivlar jag på att den någonsin kommer komma. Men på något vis vet jag att det är inte förrän man slutar leta efter kärleken som den först dyker upp på riktigt, men jag vill ändå tipsa om den här dejting sajten som jag tycker verkar vara en riktigt bra sajt. Det är en sajt där man hittar tusentals medlemmar som söker kärleken och letar efter någon att gosa, leka, och mysa med. En sajt där hundratals medlemmar dagligen träffar varandra – och där många förälskelser uppstått! Kanske är det där ni eller jag hittar den stora kärleken? Det är ju trots allt en och annan som har hittat kärleken online som detta par som berättar sin historia för Expressen exempelvis.

Saker som behövs göras

Här hemma vaknade vi till liv för ett par timmar sedan, och jag sitter nu här ensam efter att ha lämnat av Alva på skolan. Har passat på att söka lite nya jobb, besvara lite mejl etc. och nu är jag redo att ta tag i hemmets alla sysslor som behövs fixas innan det är dags att hämta hem Alva lite senare om ett par timmar. Det känns faktiskt riktigt skönt att få städa och fixa hemma i lugn och ro, för när busungen min är hemma blir det lätt hänt att vi busar och stojar runt eller slappar och tar det lugnt i stället. 
 
Hur är det för er andra föräldrar, städar och fixar ni bättre i hemmet när barnen är hemma eller tvärtom? 

Tävla om boken "Starta eget företag snabbt och lönsamt"

"Tävla om chansen att vinna boken "Starta eget företag snabbt och lönsamt" skriven utav Holger Wästlund hos Mammasvardag.se."
 
Holger Wästlund är en person som verkligen imponerar och är en stor förebild för mig. Därför tycker jag det känns extra kul att tävla ut tre stycken utav hans nya bok "Starta eget företag snabbt och lönsamt", speciellt eftersom det är en bok som jag själv personligen verkligen kan rekommendera då den innehåller en hel del tänkvärda bra att ha tips inför företagsstarten. 
 
I den här boken får du bl. a. lära dig:
hur du skaffar kunder utan att det kostar något
hur du gör din hemsida själv på smartaste sätt
hur du får kunder med nyhetsbrev
hur du sköter din marknadsföring på sociala medier på en kvart om dagen
hur du skriver offerter som ger jobb
hur du tar rätt betalt
hur du prisförhandlar med framgång
 
Du får också lära dig:
tre sätt att sänka din skatt
länkar till sajter där du kan lära dig mer
sju misstag som du bör undvika
du får en färdig affärsplan
så finansierar du starten
komplett checklista för att starta företag
så får du ditt företag att växa
 
En chans: Skriv en kommentar i detta inlägg med en motivering till varför just du skulle vilja vinna den här boken och vilken bransch du skulle vilja starta eget inom och gör det tillsammans med namn, e-post och ev bloggadress.
 
Två chanser: Gilla Mammamingel 2014 på FB, och glöm inte uppge ditt namn.
 
Tre chanser: Länka till tävlingen i din blogg eller på facebook med hjälp av tävlingsbilden och den kursiva texten. Glöm inte uppge ditt namn alternativt direktlänken till inlägget där du tipsat.
 
Tävlingen avslutas den 30 april!

Vinnaren utav en väggalmanacka

Ett jätte stort tack till det otroligt trevliga samarbetet med Personligalmanacka.se, för sponsringen utav det här priset som bestod utav en väggalmanacka. Ett helt fantastiskt pris på en almanacka som jag själv har här hemma i köket och utnyttjar till fullo. 
 
Den lyckliga vinnaren blev Nadia som vill pryda almanackan med sin son och hans favoritkatt. 
 
Har mejlat dig så håll utkick i inkorgen, så du får hem din vinst. 

Tacomys framför Melodifestivalen

I dag hade vi planerat in att städa och greja här hemma i hemmet, och vi kom faktiskt i gång lite grann men ganska snabbt ringde brorsan och planerna ändrades om. Vi beslöt oss för att bege oss i väg för att handla. Det blev således en tur med bussen in till Ingesta Shopping där Alva fick köpa hem lite nytt till garderoben som rensades ur för ett par dagar sedan. Hon fick en klänning, två leggings och en ny väska med sig hem ifrån H&M, och där med försvann guldbonusen och min lilla tjej strålande lite extra utav glädje.
 

Det blev en tur in på ICA också för att inhandla lite mello mys i form utav tacos. Därefter begav vi oss hem med bussen, och brorsan och hans flickvän och vi skiljdes åt. Här hemma myste Alva och jag med tacos och dans i vardagsrummet innan hon däckade av trötthet i soffan. Själv har jag spenderat kvällen med att läsa bloggar, tävla och babbla strunt med vänner online. Nu börjar det dock bli hög tid för sängen även för mig.

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.