Digestive Cheesecake Creams

Som testpilot för Smartson har jag fått äran att testa två nyheter på kexhyllan. Dessa är från McVities och är två digestivekex med fyllning emellan. Finns i smakerna vanilj och citron, och passar utmärkt till sommarens alla utflykter.
 
Här hemma fick det tummen upp ifrån oss alla som provsmakade, och favoriten blev helt klart vanilj som hade en perfekt kombo utav kex och det där söta.

Pressvisning av Harry Potter: The Exhibition

Nya Parken i Norrköping har fått den stora äran att under sommaren husera den vandrande utställningen om Harry Potter och hans magiska värld. Det är något som jag tror känns stort för Norrköping som stad, och för mig som person var det en stor ära att få vara ibland de första att få besöka den tillsammans med flera andra människor ifrån diverese tidningar, nyhetsredaktioner och hemsidor. 
 
På 1 400 stora äventyrslystna kvadratmeter får du chansen att kliva rakt in i scener från filmerna du älskat, och fortfarande älskar. Börja med att få sätta dig i samma sits som Harry, Ron, Hermione och de andra fick göra när de först kom till Hogwarts. Sorteringshatten väntar på dig.
Fortsätt sedan vidare till nästa rum där du möter Hogwarts express, ni minns väl när Harry tillsammans med Ron ramlade ut på andra sidan väggen mötta av den tjocka benvita röken från det stora röda loket i filmen Harry Potter och De vises sten. Själv minns jag hur Harry fullkomligen överrumplades av att befinna sig i den magiska världen och dess perrong 9 ¾, och hur Ron och övriga passagerare tycktes ta det hela med ro.
 
Utställningen fortsätter vidare och du får möjlighet att besöka och se föremål som Ron Weasleys brutna trollstav som bröts när han och Harry kraschade med den flygande bilen in i det piskande pilträdet i Harry Potter och Hemligheternas kammare. Här finns även det illvrål som Mrs Weasley skickade till Ron efteråt för att skälla ut honom för att ha stulit sin fars flygande bil.
Andra föremål som visas på plats är Hermione Grangers trollstav ifrån filmerna, tillsammans med hennes magiska pärlväska som finns med i flera utav filmerna och som är till stor hjälp när det söker efter Lord Voldemorts hurrukruxer.
Utställningen fortsätter vidare och du får se alla möjliga färgsprakande uniformer som medverkat i filmerna när skådespelarna spelat den brutala sporten Quidditch där man rycker på axlarna om en sökare råkar försvinna i en vecka eller två, för det är ju sådant som händer.
 
Här får du även själv testa att kasta den så kallade klonken in i ringarna, och få en inblick i hur det är att spela Quidditch själv. Du får även möjlighet att se kvastar, utrusning för att spela där ibland den gyllene kvicken finns tillsammans med olika halsdukar, hattar, program, kikare och banderoller som används under världsmästerskapen i Quidditch i Harry Potter och Den flammande bägaren.

Det finns så mycket mer att berätta. Så mycket mer att visa. Men vet ni, jag tänker inte visa mycket mer. För bilder och ord må vara mäktiga, men ingenting slår upplevelsen att stå där på egna ben och sakta sakta röra sig genom utställningen. 
 
Den här upplevelsen att få se allt på nära håll, och röra sig runt ibland rekvisita och detaljer som man så väl känner igen var helt oslagbart. Det finns inte ord för hur mycket jag rekommenderar er alla att besöka den här utställningen, så väl om du är barn eller vuxen. Här finns det nämligen något för alla så planera in ditt besök och läs mer om utställningen här.

På väg till Gävle

Här hemma tycks dagarna försvinna i väg, och det händer ständigt något nytt så tiden att skriva är väldigt begränsad. Men nu sitter jag här igen alldeles för sent som vanligt med ögonlocken i kors, och tänkte att jag skulle göra ett försök och få ner några rader om vårt besök i Gävle. 
 
Vi (jag och Alva) var där tillsammans med mina föräldrar och min yngsta bror Kalle förra helgen, närmare bestämt den 23-25 maj för öppningen av djur- och nöjesparken Furuvik. Det var vårt första riktiga besök i staden då vi tidigare endast passerat förbi vilket gjorde resan lite extra spännande. Det var nämligen en hel del nytt att se för både barn och vuxna, och jag kan nu i efterhand lätt tänka mig att åka dit och besöka staden igen. Detta är förhoppningsvis något som i framtiden blir av då jag kanske får möjlighet att hälsa på min fina vän Stephanie som väntar smått igen där borta.

Tävla om ett presentkort hos OnlineDesign.se

 "Tävlar hos Mammasvardag.se om ett presentkort värde 250 kr ifrån Online Design.se."
 
Online Design.se säljer allt från trendig design, charmig, lantlig inredning till det romantiska i shabby chic stil. Just nu har de satsat lite extra på vita, charmiga träprodukter i alla former och till allla tänkbara ändamål. Deras mål är att deras produkter ska hålla hög kvalitet, vara rätt i tiden och ändå ha ett lägre pris än ute i en fysisk butik.
I den här tävlingen har en utav er chansen att vinna ett presentkort värde 250 kr ifrån Online Design.se.
 
För att vara med och tävla:
 
En chans: Gilla OnlineDesign.se på Facebook (glöm inte uppge ditt namn), och skriv en motivering till varför just du skulle vilja vinna.
 
Två chanser: Gå in på Online Design.se och berätta här vilken av alla produkter som är din favorit och dela den vidare på Facebook.
 
Tre chanser: Länka till tävlingen i din blogg eller på Facebook med hjälp av tävlingsbilden och den kursiva texten. Glöm inte uppge ditt namn alternativt direktlänken till inlägget där du tipsat.
 
Tävlingen avslutas söndagen den 17 juni!

Fler utav våra fantastiska utställare

Vi hade även företaget Min pottkalender som marknadsför och säljer sin egen tillverkande pottkalender som lämpar sig perfekt till de barn som potttränas.  
Jenny Johnsson är en ung och driven tjej, som jag faktiskt känner igen mig i lite. Hon driver till hösten UF-företag något jag själv har erfarenhet utav. Hon är även precis som jag själv en tjej som tagit sitt intresse vidare till en ny nivå. Hennes fantastiska och fina produkter imponerar verkligen,och jag kan med stolhet skriva att jag ser fram emot att se hur långt Jenny kommer ta hennes verksamhet Jenny Made till framöver.
Ett annat väl bekant företag för mig och några andra är fantastiska Exclusive Kids. Redan förra året var det bestämt att de skulle medverka och visa upp sina fina kläder, men sjukdom kom i vägen, men i år hade vi turen med oss och fick ha fina Carolina och hennes man Pablo på plats. 
Ett helt annat nytt företag för oss och för många andra var Spoons som säljer och tillverkar hemlagade soppor och grytor. På plats både bjöd det på smakprover och sålde ett litet utbud utav sina goda maträtter. Det finns även att köpa på vissa utvalda ICA butiker runt om i Sverige.
En ung kille med talang och driv ifrån Valdemarsvik är Viktor Petterson som driver och är grundare utav smyckesföretaget VK Design. Han har kommit långt sedan han startade sitt företag förra året, och jag kan inte säga mer än att jag ser med spänning fram emot att få se han och hans framtida kollektioner utvecklas. För det här är en kille som vet vad han gör och en kille som går en fin framtid till mötes.
Maywor Kindeland ifrån Intima är vår guld stjärna! I två år har hon varit med oss som föreläsare och pratat kvinnor, sex och njutning med oss och våra gäster. Hon har fått publiken att skratta, känna igen sig och säkert tänka en och annan tanke. I år lyckades hon dessutom ta hem pris för bästa utställare och vann där med äran att stå med oss på plats kostnadsfritt under vårt nästa event våren 2015.
 
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.