Mammasvardag

Digestive Cheesecake Creams
Som testpilot för Smartson har jag fått äran att testa två nyheter på kexhyllan. Dessa är från McVities och är två digestivekex med fyllning emellan. Finns i smakerna vanilj och citron, och passar utmärkt till sommarens alla utflykter.
 
Här hemma fick det tummen upp ifrån oss alla som provsmakade, och favoriten blev helt klart vanilj som hade en perfekt kombo utav kex och det där söta.
Pressvisning av Harry Potter: The Exhibition
Nya Parken i Norrköping har fått den stora äran att under sommaren husera den vandrande utställningen om Harry Potter och hans magiska värld. Det är något som jag tror känns stort för Norrköping som stad, och för mig som person var det en stor ära att få vara ibland de första att få besöka den tillsammans med flera andra människor ifrån diverese tidningar, nyhetsredaktioner och hemsidor. 
 
På 1 400 stora äventyrslystna kvadratmeter får du chansen att kliva rakt in i scener från filmerna du älskat, och fortfarande älskar. Börja med att få sätta dig i samma sits som Harry, Ron, Hermione och de andra fick göra när de först kom till Hogwarts. Sorteringshatten väntar på dig.
Fortsätt sedan vidare till nästa rum där du möter Hogwarts express, ni minns väl när Harry tillsammans med Ron ramlade ut på andra sidan väggen mötta av den tjocka benvita röken från det stora röda loket i filmen Harry Potter och De vises sten. Själv minns jag hur Harry fullkomligen överrumplades av att befinna sig i den magiska världen och dess perrong 9 ¾, och hur Ron och övriga passagerare tycktes ta det hela med ro.
 
Utställningen fortsätter vidare och du får möjlighet att besöka och se föremål som Ron Weasleys brutna trollstav som bröts när han och Harry kraschade med den flygande bilen in i det piskande pilträdet i Harry Potter och Hemligheternas kammare. Här finns även det illvrål som Mrs Weasley skickade till Ron efteråt för att skälla ut honom för att ha stulit sin fars flygande bil.
Andra föremål som visas på plats är Hermione Grangers trollstav ifrån filmerna, tillsammans med hennes magiska pärlväska som finns med i flera utav filmerna och som är till stor hjälp när det söker efter Lord Voldemorts hurrukruxer.
Utställningen fortsätter vidare och du får se alla möjliga färgsprakande uniformer som medverkat i filmerna när skådespelarna spelat den brutala sporten Quidditch där man rycker på axlarna om en sökare råkar försvinna i en vecka eller två, för det är ju sådant som händer.
 
Här får du även själv testa att kasta den så kallade klonken in i ringarna, och få en inblick i hur det är att spela Quidditch själv. Du får även möjlighet att se kvastar, utrusning för att spela där ibland den gyllene kvicken finns tillsammans med olika halsdukar, hattar, program, kikare och banderoller som används under världsmästerskapen i Quidditch i Harry Potter och Den flammande bägaren.

Det finns så mycket mer att berätta. Så mycket mer att visa. Men vet ni, jag tänker inte visa mycket mer. För bilder och ord må vara mäktiga, men ingenting slår upplevelsen att stå där på egna ben och sakta sakta röra sig genom utställningen. 
 
Den här upplevelsen att få se allt på nära håll, och röra sig runt ibland rekvisita och detaljer som man så väl känner igen var helt oslagbart. Det finns inte ord för hur mycket jag rekommenderar er alla att besöka den här utställningen, så väl om du är barn eller vuxen. Här finns det nämligen något för alla så planera in ditt besök och läs mer om utställningen här.
På väg till Gävle
Här hemma tycks dagarna försvinna i väg, och det händer ständigt något nytt så tiden att skriva är väldigt begränsad. Men nu sitter jag här igen alldeles för sent som vanligt med ögonlocken i kors, och tänkte att jag skulle göra ett försök och få ner några rader om vårt besök i Gävle. 
 
Vi (jag och Alva) var där tillsammans med mina föräldrar och min yngsta bror Kalle förra helgen, närmare bestämt den 23-25 maj för öppningen av djur- och nöjesparken Furuvik. Det var vårt första riktiga besök i staden då vi tidigare endast passerat förbi vilket gjorde resan lite extra spännande. Det var nämligen en hel del nytt att se för både barn och vuxna, och jag kan nu i efterhand lätt tänka mig att åka dit och besöka staden igen. Detta är förhoppningsvis något som i framtiden blir av då jag kanske får möjlighet att hälsa på min fina vän Stephanie som väntar smått igen där borta.