Vår cancer insamling!

 
Nu har vi startat årets insamling till Cancerfonden! 

"Alla vi känner någon som har eller haft cancer, det kan vara en kär familjemedlem, en släkting, en bekant och självklart vill vi på Unga Föräldrar engagera oss. För vi bryr oss!

Denna insamling är därför startad för att samla mer kunskap och sprida hoppet om att ingen ska behöva vara ensam om att leva med cancer eller leva runt om den."

Stöd Cancerfonden och bidra till vår insamling här:http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/insamlingar/?collection=9335

Svar på tal

Hur ser allt ut med Alvas pappa nu? Och har hon träffat sitt nya syskon? Hur tog du upp kontakten med Alvas syster & hennes farmor? Hur kändes det att träffa dom? 

Det dyker alltid upp följdfrågor efter Alva träffat sin pappa, halvsyskon eller andra släktingar. Det är väl på ett sätt ganska logiskt då jag har full förståelse för att ni som läser funderar, tänker och har åsikter kring det jag skriver men ibland känns det som det blir lite för privat och det hoppas jag ni kan respektera.

Jag kommer därför inte gå in så djupt på dessa frågor, men jag kan kort och gott dela med mig utav att Alva inte har träffat sin pappa på över ett år nu. Detta beror helt på honom eftersom han har valt att inte acceptera hur vi känner inför hans nya relation, och de faktum att vi vill hålla den utanför tillsvidare. Han har valt att se det som att vi inte kan acceptera hans nya familj, och där med beslutat sig för att han inte heller vill vara en del av Alvas liv. I själva verket har vi talat om för honom att vi är öppna för en relation med både honom och hans nya dotter (hans minsta), men att vi inte vill skapa en relation med hans flickvän och hennes son sedan ett tidigare förhållande i dagsläget. Detta är något han tyvärr inte kan acceptera, och det har tråkigt nog påverkat relationen i mellan Alva och hennes pappa väldigt negativt. Det är ingen som vet hur relationen i mellan de kommer se ut i framtiden, men allt jag kan skriva är att jag hoppas på det bästa.

När det kommer till kontakten med Alvas andra halvsyster Charlie, och hennes farmor så är det ingen kontakt vi har tagit upp utan en kontakt som funnits där hela tiden. Den har varit bristtillfällig på grund utav omständigheter, men den har ändå funnits där i bakgrunden. Det kändes bra att träffas och jag är glad att vi har börjat få tillbaka en djupare och bättre relation till varandra. Det var nog allt jag hade att skriva kring det här ämnet.

Äntligen tillbaka i butik!

Innan sommaren fick jag en förfrågan i fall jag ville medverka i Cloettas bloggnätverk, det var en förfrågan som jag blev riktigt glad över att få, eftersom jag älskar deras varumärke och deras produkter. Som medlem i deras bloggnätverk får jag möjlighet att provsmaka och få hem nyheter innan det släpps i butik.
 
För ett par veckor sedan kom därför första leveransen hem, och den innehöll Cloettas klassiska AKO-kola med smak av mint, gräddkola och choklad som har nylanserats. I paketet följde även Läkerols nya halstablett i smaken ingefära och citron med som verkligen kom rätt i tiden, eftersom jag var sjuk i samma veva som leveransen landade hemma hos mig.
 
Den klassiska AKO-kolan har jag saknat otroligt mycket, så jag måste få skriva att jag är riktigt glad över att den nu är tillbaka på butikshyllorna. Det är något jag definitivt inte är ensam om eftersom anledningen till att den kom tillbaka faktiskt beror på Facebookgruppen vid namn Vi vill ha tillbaka AKO-kolan som startades i april 2012 och nu har över 9000 medlemmar. Det är något som jag tycker är riktigt grymt och något som gör att jag uppskattar Cloetta lite extra som varumärke, eftersom de faktiskt visar att det verkligen lyssnar på sina konsumenter och vad de vill ha.
 
Vilken av alla AKO-kolorna är er favorit? Min är helt klart mint och dotterns är gräddkola.

Tankar efter Tidsjakten

Det här med tid är något jag har funderat över många gånger, och jag fick mig en extra tankeställare nu efter att jag sett det senaste avsnittet av Tidsjakten där bloggaren Atosa Pink medverkade. För hennes vardag och den stress som hon känner av, den får mig faktiskt att tänka och se på min egen stress som jag har mitt uppe i vardagen på ett helt annat sätt.

 

Jag själv kämpar nämligen dagligen med att få tid för allt som jag vill hinna med, och känner ofta mig otillräcklig både som förälder och som vän. Det senaste åren har jag nämligen känt av allt mer och mer att jag lagt ner fokus på att bygga upp ett varumärke, för att jag så småningom ska kunna arbeta med det jag brinner och har passion för. Det för mig är något bra men samtidigt blir det lätt att andra delar som även de är viktiga hamnar åt sidan.

 

Men eftersom det är något jag är väl medveten om, så känns det ändå bra på ett sätt, eftersom jag själv anser att medvetenhet om de problem man har är första steget emot en förbättring. Därför har jag nu bestämt mig för att jag ska satsa och strukturera upp min vardag mer, och få mer tid för det områden som jag prioriterar minst på i dag som att träffa vänner, möta kärleken, träna och bara vara i nuet. Det är nämligen alla saker som jag egentligen mår bra utav, men som av olika anledningar prioriteras bort i min vardag ibland allting annat.

 

Men för att jag ska känna mig allt mindre stressfull, otillräcklig och ensam så krävs det vissa förändringar.  Så redan i dag har jag flera saker inplanerade som blir en början på det nya mer harmoniska, glädjefulla och trivsamma liv som jag faktiskt vill ha.

 

Kort sagt vill jag bara avsluta med har du inte sett programmet Tidsjakten ännu, så ge det en chans och glöm inte bort att efteråt reflektera för det är viktigt att ibland se över sin vardag.

VIP-bloggare på UnderBARA BARN

Tack UnderBARA BARN med PR-byrå för att jag även i år får chansen att komma som VIP bloggare till mässan. Ett besök på mässan har med åren blivit ett måste i min kalender, och jag fullkomligt älskar att frossa runt bland alla nyheter, mingla och träffa gamla bekanta bakom mässans alla montrar. Vi blir dessutom ett helt gäng som tillsammans ska äta frukost på hotellet innan, och som sedan får komma in lite tidigare och spana in allt före allmänheten.
 
Bättre än så kan det bara inte bli, och jag hoppas givetvis vi syns där för ni missar väl inte mässan? Det bästa är att man kan köpa biljetter online så slipper man köa när man väl kommer dit. Biljetter kan ni köpa HÄR.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.