Loppi Blogbag - vårpepp

För några dagar sedan kom det hem en härlig Loppi Blogbag, det var ett tag sedan jag fick en nu så det kändes faktiskt riktigt kul att få komma med. Temat denna gång var vårpepp och det kunde inte kommit en bättre tidpunkt, då jag verkligen känner riktig glädje inför våren och värmen nu.
 
Innehållet bestod utav produkter ifrån Yves Rocher, Edet, RFSU och Friggs samt DVD-filmen Pingvinerna från Madagaskar. Alvas stora favorit blev helt klart den sistnämnda produkten, medan min stora favorit blev Edet Ultra Soft toalettpapper, för är det något jag är snål med så är det att köpa mjukt toapapper. Så nu känns det faktiskt lite extra lyxigt att få gå på toaletten.
 
Har visserligen inte testat på alla produkter ännu, detta bör kanske nämnas då jag med ganska stor sannolikhet kommer älska många fler utav det som fanns med. Exempelvis RFSU produkter som jag faktiskt använder en hel del vanligtvis eller Vyes Rochers produkter som står mig varmt om hjärtat. Ni visste kanske inte att jag faktiskt är med i deras bloggpanel vilket känns super kul. Har med andra ord fått testa både en och annan produkt ifrån deras fantastiska varumärke det senaste månaderna.
 
Slutligen måste jag faktiskt nämna Friggs, ett annat varumärke som det köps (och äts) mycket utav hemma hos oss och som faktiskt även är med och bidrar till vårt event med produkter. Deras nyheter känns verkligen super kul att få testa på då vi hemma hos oss faktiskt älskar riskakor. Det är nämligen det ultimata mellanmålet att ta med sig i väskan när man är ute och far. Så lite nya smaker att välja i mellan känns super kul, även om jag antagligen kommer hålla mig till grädfil & lök även i framtiden. 

Barnens biodag på SF Bio

Nu är det bestämt att vi ska på bio och se Berättelsen om Askungen på söndag. Det är Alvas farmor Annika som har bjudit med sig Alva, som längtansfullt ser fram emot att för första gången få gå på bio med farmor. Själv är jag riktigt glad över att vi börjat skapa en sådan bra relation till varandra, speciellt viktigt tycker jag det känns nu i och med att Alva nu inte träffat sin pappa på snart två år. Det gör den här andra kontakten med hennes släktingar som halvsyskon, farmor, faster och liknade så mycket viktigare. 
 
Nu på söndag är det faktiskt dessutom Barnens biodag på SF Bio´i hela landet. Det innebär att de visar utvalda barn- och familjefilmer för halva priset fram till kl. 15.00.Förutom en fullspäckad repertoar erbjuder de även två förhandsvisningar, Den stora nötkuppen och Kikis Expressbud.

Southern BBQ-buffé på Scandic Karlstad City

Framåt kvällen hade vi ett bokat bord på Scandic Karlstad Citysrestaurang där Southern BBQ-buffé stod på menyn. Det var något nytt och spännande och hotellet själva skriver att det med Southern BBQ-buffén vill presentera kökets tolkning av den amerikanska södern. Tillsammans har de inspirerats av de bästa och läckraste recepten, tillagat dessa med utvalda råvaror och skapat en BBQ-buffé med bredd och smaker för alla.
 

Tanken är också att vid buffén, ge möjlighet att umgås med- och ställa frågor till deras kockar. De berättar gärna hur de tillagat rätterna som t.ex Beer Can Chicken, Hotdogueros, Baby Back Ribs, Pork Taco m.mSjälv tyckte vi alla att maten smakade riktigt bra, och det fanns verkligen något för alla smaker. Det var mycket nytt att testa på både för oss stora och för de små. Själv älskade jag det fantastiskt goda och grillade majskolvarna och lökringarna som var riktigt krispiga. Alva blev förälskad i den otroligt gåda såsen och Baby Back Ribsen som var riktigt goda. I sin helhet var det riktigt mysigt att gå ut och äta, ha tända ljus på bordet och härlig miljö runt omkring sig. Priset 279 kr per person (89 kr för barn upp till 13 år), kändes inte alls så farligt och var helt klart värda pengarna. 

Scandic Karlstad City

Efter ett besök i Stockholm bar det helgen efter vidare emot Karlstad. Det var ett par år sedan vi var där, så det var blandade känslor att resa dit igen men i ärlighetens namn hade vi det riktigt trevligt. Vi sov på Scandic Karlstad City, ett hotell vi faktiskt sovit på tidigare, och som var lika fint som vi kom ihåg det.
 
Inne på rummet som var stort och lyxigt, så fanns en härlig välkomstpresent i form av ett fat med frukt och godis. Det var ett trevligt välkomnade och både vi och barnen blev genast glada. Men det som egentligen fastnade hos oss alla var det coola svanarna på sängen. Det var något nytt och annorlunda vilket gjorde att man snabbt lade märke till det och i mitt fall blev intresserad utav hur det hade tillverkats. Efter noggrant utforskande utav mig kom jag ganska snabbt fram till att det enbart var handdukar, en bit orange papper och svarta grejer till ögonen.
 
Det gjorde mig mer nyfiken, i och med att det inte alls såg svåra ut att tillverka. Men ack så fel jag hade för när jag väl gjorde ett försök att tillverka min egna svan insåg jag att det faktiskt var svårare än det såg ut. Så jag vill faktiskt skriva ut och ge ett extra stort plus till personalen som måste lägga ner en hel del tid på ett sådant arrangemang till varje rum på hotellet. Det gav verkligen det där lilla extra pluset i kanten. 

Smakprover ifrån Lakritsfestivalen

Haupt Lakrits var en produkt jag bara kände att jag var tvungen att ha. Därför var det fantastiskt roligt att få möjligheten att få pröva flera utav deras smaker, och verkligen finna sin egna personliga favorit. För dessa produkter är verkligen något utöver det vanliga. Själv föll jag pladask för Krisp, medan Alva föredrog Kärlek. 
Lite nytt te ifrån Tehuset Java följde med hem, de har dock ännu inte hunnit avnjutas. Men Lunda blandning har jag smakat tidigare och den är riktigt god. I kväll blir det att avnjuta en kopp av Rooibos Lakrits som låter riktigt spännande och annorlunda. 
Cederströms goda såser följde med mig hem ifrån pressvisningen. Det funkar utmärkt att avnjuta såväl kall som varm. Själv är jag nyfiken på kola såsen som jag ännu inte provsmakat.
Beriksson bjöd på lite smakprover att ta med sig hem de också. Fick testa på dessa härligt goda produkter, och själv fastnade jag totalt för varumärket Gardini. Det är ett varumärke som Beriksson representerar och som har helt fantastiskt goda produkter som jag mer än gärna vill utforska ytterligare.
Sist men inte minst lite produkter ifrån Halva som är ett finskt varumärke. Riktigt goda produkter och ett stort och härligt utbud av lakrits för alla smaker.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.