Mammasvardag

Loppi Blogbag - vårpepp
För några dagar sedan kom det hem en härlig Loppi Blogbag, det var ett tag sedan jag fick en nu så det kändes faktiskt riktigt kul att få komma med. Temat denna gång var vårpepp och det kunde inte kommit en bättre tidpunkt, då jag verkligen känner riktig glädje inför våren och värmen nu.
 
Innehållet bestod utav produkter ifrån Yves Rocher, Edet, RFSU och Friggs samt DVD-filmen Pingvinerna från Madagaskar. Alvas stora favorit blev helt klart den sistnämnda produkten, medan min stora favorit blev Edet Ultra Soft toalettpapper, för är det något jag är snål med så är det att köpa mjukt toapapper. Så nu känns det faktiskt lite extra lyxigt att få gå på toaletten.
 
Har visserligen inte testat på alla produkter ännu, detta bör kanske nämnas då jag med ganska stor sannolikhet kommer älska många fler utav det som fanns med. Exempelvis RFSU produkter som jag faktiskt använder en hel del vanligtvis eller Vyes Rochers produkter som står mig varmt om hjärtat. Ni visste kanske inte att jag faktiskt är med i deras bloggpanel vilket känns super kul. Har med andra ord fått testa både en och annan produkt ifrån deras fantastiska varumärke det senaste månaderna.
 
Slutligen måste jag faktiskt nämna Friggs, ett annat varumärke som det köps (och äts) mycket utav hemma hos oss och som faktiskt även är med och bidrar till vårt event med produkter. Deras nyheter känns verkligen super kul att få testa på då vi hemma hos oss faktiskt älskar riskakor. Det är nämligen det ultimata mellanmålet att ta med sig i väskan när man är ute och far. Så lite nya smaker att välja i mellan känns super kul, även om jag antagligen kommer hålla mig till grädfil & lök även i framtiden. 
Barnens biodag på SF Bio
Nu är det bestämt att vi ska på bio och se Berättelsen om Askungen på söndag. Det är Alvas farmor Annika som har bjudit med sig Alva, som längtansfullt ser fram emot att för första gången få gå på bio med farmor. Själv är jag riktigt glad över att vi börjat skapa en sådan bra relation till varandra, speciellt viktigt tycker jag det känns nu i och med att Alva nu inte träffat sin pappa på snart två år. Det gör den här andra kontakten med hennes släktingar som halvsyskon, farmor, faster och liknade så mycket viktigare. 
 
Nu på söndag är det faktiskt dessutom Barnens biodag på SF Bio´i hela landet. Det innebär att de visar utvalda barn- och familjefilmer för halva priset fram till kl. 15.00.Förutom en fullspäckad repertoar erbjuder de även två förhandsvisningar, Den stora nötkuppen och Kikis Expressbud.
Southern BBQ-buffé på Scandic Karlstad City
Framåt kvällen hade vi ett bokat bord på Scandic Karlstad Citysrestaurang där Southern BBQ-buffé stod på menyn. Det var något nytt och spännande och hotellet själva skriver att det med Southern BBQ-buffén vill presentera kökets tolkning av den amerikanska södern. Tillsammans har de inspirerats av de bästa och läckraste recepten, tillagat dessa med utvalda råvaror och skapat en BBQ-buffé med bredd och smaker för alla.
 

Tanken är också att vid buffén, ge möjlighet att umgås med- och ställa frågor till deras kockar. De berättar gärna hur de tillagat rätterna som t.ex Beer Can Chicken, Hotdogueros, Baby Back Ribs, Pork Taco m.mSjälv tyckte vi alla att maten smakade riktigt bra, och det fanns verkligen något för alla smaker. Det var mycket nytt att testa på både för oss stora och för de små. Själv älskade jag det fantastiskt goda och grillade majskolvarna och lökringarna som var riktigt krispiga. Alva blev förälskad i den otroligt gåda såsen och Baby Back Ribsen som var riktigt goda. I sin helhet var det riktigt mysigt att gå ut och äta, ha tända ljus på bordet och härlig miljö runt omkring sig. Priset 279 kr per person (89 kr för barn upp till 13 år), kändes inte alls så farligt och var helt klart värda pengarna.