Dator status just nu

I februari månad gav min dator upp helt och vägrade starta. Jag själv fick panik eftersom jag dum som jag var inte gjort backup på det senaste 2-3 åren, och ringde direkt upp kundtjänst där jag köpt datorn för att höra om garantin fortfarande var giltigt. Tråkigt nog fick jag meddelandet om att jag hade haft datorn i 1,5 år och att garantin endast täckte ett år. Paniken växte sig allt starkare och jag var nära på att ge upp helt, men samlade mod och hörde mig för hur reklamationsrätten fungerade.

 

Fick information och efter samtalet var min avsikt att skicka in datorn på lagning. Min plan ändrades snabbt om efter att jag insett att det skulle dröja innan jag fick tillbaka den. Det hela slutade i stället efter lite diskussioner med nära och kära, att jag tog beslutet att lämna in datorn på lagning på en annan butik här i Norrköping i stället för en snabbare bedömning.

 

Det visade sig senare vara ett STORT MISSTAG, då jag efter att ha lämnat in datorn där fick besked via telefonen om att datorn var så pass skadad att det skulle kosta drygt 4000 kr för att laga den. Butiken rekommenderade mig med andra ord att inte laga den, och givetvis lyssnade jag på detta, och tog beslutet att jag inte hade råd som det såg ut nu att laga den. Hörde mig därför i stället för om en backup var möjlig för att rädda innehållet. Det visade sig att det var möjligt som tur var, och jag kom några dagar senare förbi med min externa hårddisk för att göra backupen möjlig. Under samtalet hörde jag mig för noga om vad det fanns för möjligheter att få ut ersättning. Kunde hemförsäkringen täcka något? Hur var det med reklamationsrätten? Skulle jag fortsätta tvingas delbetala på en dator som inte var fungerande? Butiken lovade mig ett intyg att visa upp för hemförsäkringen och jag gjorde klart och tydligt klart för butiken att jag skulle skicka datorn vidare för en andra bedömning på stället där jag först köpt datorn. Därefter avslutades samtalet.

 

Därefter tog det någon dag innan ett sms ramlade in på telefonen, om att backupen var gjord och att jag kunde komma och hämta ut mina grejer. När jag kom in i butiken visade det sig sedan att DATORN inte var där! I stället fick jag endast ut en tom datorväska och min externa hårddisk med alla bilder och dokument. Det visade sig alltså att butiken valt att mosa sönder min dator helt utan min tillåtelse, och något intyg fick jag aldrig. Utan i stället fick jag ett intyg där det själva skrivit under att jag hade gått med på att det fick mosa min dator. Detta var naturligtvis något jag aldrig hade gått med på då min avsikt hela tiden var att skicka den vidare för en andra bedömning.

 

Själv gick jag därifrån fundersam på om det hela verkligen hade gått rätt till. Kände tårarna komma, men ilskan var desto större. Kontaktade direkt Konsumentverket som direkt poängterade att ärendet verkligen inte gått rätt till, och sedan dess har vi tillsammans krigat för att få rätten på min sida. Nu återstår dock en ARN-anmälan och sedan får vi se vart vi hamnar. Allt känns verkligen så ledsamt och jag känner mig så besviken på allt. På mig själv för att jag inte visste bättre, och inte skickade in den till rätt ställe på direkten. Men framförallt på butiken som lurade mig totalt.

High Chaparral

Bild: Hooks Herrgård Spa & Fitness.
 
Nu till helgen åker vi hela familjen emot vårt första besök på High Chaparral. Det känns riktigt kul och jag tror vi kommer få det fantastiskt där borta. Har hört mycket gott om stället, och hoppas verkligen det lever upp till mina förväntningar. Under vår resa kommer vi dessutom övernatta på vackra Hooks Herrgård, där vi vuxna kommer njuta i den fantastiska spa-avdelningen som finns. Det känns verkligen precis som de jag behöver just nu, efter en veckans slit och kämpande i skolan. Förutom det ska vi hinna med att handla, ordna med lite papper och mindre tråkiga hushållsysslor och Alvas första läxor för terminen förstås. En händelserik och fullspäckad helg blir det med andra ord för vår del.
 
Hur ser helgen ut för er läsare, har ni några bestämda planer? 

Mycket nytt till hösten

Bild: Medley.
 
Nu är sommarlovet officellt slut sedan en tid tillbaka, och både jag och Alva har hunnit börja skolan. Det är mycket nytt för oss bägge och den första veckan har varit tuff. Det har varit nya scheman, papper som ska skrivas under, läxor och tidiga mornar. För Alva blir det ytterligare fler saker under nästa vecka,då hon börjar både pysselskola varje måndag och simskola varann torsdag. Veckan därefter startar cirkusgympan på Centralbadet i gång för Alvas del vilket innebär ytterligare en aktivitet tillsammans med bad efteråt. Fritt inträde till bad ingår nämligen vilket uppskattas stort utav Alva som älskar att bada.
 
Själv hoppas jag komma i gång med träningen igen, men det blir nog inte förrän tidigast nästa vecka. När det gäller min träning är planen att varva det under mina håltimmar med plugg. Har även bokat in 55 minuters simträning i veckan, medan Alva roar sig på cirkusgympan i rummet intill. Det är något jag verkligen ser fram emot då simming verkligen är en motionsform som passar mig bra. Kort sagt känns livet just nu faktiskt ganska härligt, även om det är sjukt mycket uppgifter och material som ska läsas i det ämnen jag har valt den här terminen. Får väl faktiskt villigt erkänna att jag faktiskt blev lite skrämd utav den ena läraren redan första dagen. Hon malde nämligen på väldigt länge om hur tung kursen är och att det är mycket kurslitteratur, och i ärlighetens namn har jag haft det ganska slappt på sistone så det känns som en lite större omväxling. Men kurserna är intressanta, roliga och givande och det känner jag redan nu efter en vecka så jag tror att det kommer flyta på bra ändå.

Frågestund del 32

Hur går det med planerna för att bli journalist du ville bli för några år sedan?
Mina planer har förändrats lite med åren, och jag är inte längre lika beslutsam som förut om att det är journalist jag vill utbilda mig till. I stället har fokus allt mer kommit på att fortsätta utveckla och driva vår hemsida för unga föräldrar, varvat med det event vi arrangerar och det bloggnätverk som vi driver. Det innebär fortfarande att skivandet i sig är en ganska stor del, men andra delar har fått ta mer plats, så i framtiden ser jag nog mig själv i en utbildning inom PR eller något likvärdigt. 
 
Som det ser ut just nu pluggar jag upp lite betyg på Komux för att nå ett slutbetyg (då jag tyvärr hade det rätt tufft sista åren i gymnasiet av pivata orsaker, vilket gjorde att jag hamnade efter). Samtidigt som jag pluggar, så arbetar jag även extra som timanställd på två event företag och arbetet med vårt bloggnätverk, vår hemsida för unga föräldrar och vårt event Mammamingel som firar 5 års jubileum under 2016 pågår för fullt. Vi (jag och mina kollegor) har många planer på hur vi ska utveckla oss för att bli bättre, där ingår det ibland annat att arrangera fler event och det är vad vi jobbar med just nu. 
 
Så för att avsluta vill jag skriva att en utbildning till journalist absolut inte är helt utesluten. Men just nu ligger fokus mer på att arbeta inom andra områden (där skrivandet inte tar lika stor plats). 

Vår reklamfilm har kommit!

Nu har äntligen vår reklamfilm för vårt event Mammamingel kommit. Det är för oss ett stort steg och det känns helt faktiskt att vi nu kan visa alla er, som kanske ännu inte besökt oss, hur fantastiskt kul vi har det tillsammans och varför just ni borde komma när vi firar 5 års jubileum 2016. 
 
Hoppas ni gillar vår film, och att vi ses under nästa år!
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.