Mammasvardag

Dator status just nu
I februari månad gav min dator upp helt och vägrade starta. Jag själv fick panik eftersom jag dum som jag var inte gjort backup på det senaste 2-3 åren, och ringde direkt upp kundtjänst där jag köpt datorn för att höra om garantin fortfarande var giltigt. Tråkigt nog fick jag meddelandet om att jag hade haft datorn i 1,5 år och att garantin endast täckte ett år. Paniken växte sig allt starkare och jag var nära på att ge upp helt, men samlade mod och hörde mig för hur reklamationsrätten fungerade.

 

Fick information och efter samtalet var min avsikt att skicka in datorn på lagning. Min plan ändrades snabbt om efter att jag insett att det skulle dröja innan jag fick tillbaka den. Det hela slutade i stället efter lite diskussioner med nära och kära, att jag tog beslutet att lämna in datorn på lagning på en annan butik här i Norrköping i stället för en snabbare bedömning.

 

Det visade sig senare vara ett STORT MISSTAG, då jag efter att ha lämnat in datorn där fick besked via telefonen om att datorn var så pass skadad att det skulle kosta drygt 4000 kr för att laga den. Butiken rekommenderade mig med andra ord att inte laga den, och givetvis lyssnade jag på detta, och tog beslutet att jag inte hade råd som det såg ut nu att laga den. Hörde mig därför i stället för om en backup var möjlig för att rädda innehållet. Det visade sig att det var möjligt som tur var, och jag kom några dagar senare förbi med min externa hårddisk för att göra backupen möjlig. Under samtalet hörde jag mig för noga om vad det fanns för möjligheter att få ut ersättning. Kunde hemförsäkringen täcka något? Hur var det med reklamationsrätten? Skulle jag fortsätta tvingas delbetala på en dator som inte var fungerande? Butiken lovade mig ett intyg att visa upp för hemförsäkringen och jag gjorde klart och tydligt klart för butiken att jag skulle skicka datorn vidare för en andra bedömning på stället där jag först köpt datorn. Därefter avslutades samtalet.

 

Därefter tog det någon dag innan ett sms ramlade in på telefonen, om att backupen var gjord och att jag kunde komma och hämta ut mina grejer. När jag kom in i butiken visade det sig sedan att DATORN inte var där! I stället fick jag endast ut en tom datorväska och min externa hårddisk med alla bilder och dokument. Det visade sig alltså att butiken valt att mosa sönder min dator helt utan min tillåtelse, och något intyg fick jag aldrig. Utan i stället fick jag ett intyg där det själva skrivit under att jag hade gått med på att det fick mosa min dator. Detta var naturligtvis något jag aldrig hade gått med på då min avsikt hela tiden var att skicka den vidare för en andra bedömning.

 

Själv gick jag därifrån fundersam på om det hela verkligen hade gått rätt till. Kände tårarna komma, men ilskan var desto större. Kontaktade direkt Konsumentverket som direkt poängterade att ärendet verkligen inte gått rätt till, och sedan dess har vi tillsammans krigat för att få rätten på min sida. Nu återstår dock en ARN-anmälan och sedan får vi se vart vi hamnar. Allt känns verkligen så ledsamt och jag känner mig så besviken på allt. På mig själv för att jag inte visste bättre, och inte skickade in den till rätt ställe på direkten. Men framförallt på butiken som lurade mig totalt.

High Chaparral
Bild: Hooks Herrgård Spa & Fitness.
 
Nu till helgen åker vi hela familjen emot vårt första besök på High Chaparral. Det känns riktigt kul och jag tror vi kommer få det fantastiskt där borta. Har hört mycket gott om stället, och hoppas verkligen det lever upp till mina förväntningar. Under vår resa kommer vi dessutom övernatta på vackra Hooks Herrgård, där vi vuxna kommer njuta i den fantastiska spa-avdelningen som finns. Det känns verkligen precis som de jag behöver just nu, efter en veckans slit och kämpande i skolan. Förutom det ska vi hinna med att handla, ordna med lite papper och mindre tråkiga hushållsysslor och Alvas första läxor för terminen förstås. En händelserik och fullspäckad helg blir det med andra ord för vår del.
 
Hur ser helgen ut för er läsare, har ni några bestämda planer? 
Mycket nytt till hösten
Bild: Medley.
 
Nu är sommarlovet officellt slut sedan en tid tillbaka, och både jag och Alva har hunnit börja skolan. Det är mycket nytt för oss bägge och den första veckan har varit tuff. Det har varit nya scheman, papper som ska skrivas under, läxor och tidiga mornar. För Alva blir det ytterligare fler saker under nästa vecka,då hon börjar både pysselskola varje måndag och simskola varann torsdag. Veckan därefter startar cirkusgympan på Centralbadet i gång för Alvas del vilket innebär ytterligare en aktivitet tillsammans med bad efteråt. Fritt inträde till bad ingår nämligen vilket uppskattas stort utav Alva som älskar att bada.
 
Själv hoppas jag komma i gång med träningen igen, men det blir nog inte förrän tidigast nästa vecka. När det gäller min träning är planen att varva det under mina håltimmar med plugg. Har även bokat in 55 minuters simträning i veckan, medan Alva roar sig på cirkusgympan i rummet intill. Det är något jag verkligen ser fram emot då simming verkligen är en motionsform som passar mig bra. Kort sagt känns livet just nu faktiskt ganska härligt, även om det är sjukt mycket uppgifter och material som ska läsas i det ämnen jag har valt den här terminen. Får väl faktiskt villigt erkänna att jag faktiskt blev lite skrämd utav den ena läraren redan första dagen. Hon malde nämligen på väldigt länge om hur tung kursen är och att det är mycket kurslitteratur, och i ärlighetens namn har jag haft det ganska slappt på sistone så det känns som en lite större omväxling. Men kurserna är intressanta, roliga och givande och det känner jag redan nu efter en vecka så jag tror att det kommer flyta på bra ändå.