Ett litet tips inför nyår!

Nu är det inte många timmar kvar tills det är nyårsafton, och jag tänkte kvällen till ära slänga in ett fantastiskt tävlingstips här på en tävling som ni helt klart inte vill missa. Ni hittar tävlingen HÄR!
 
Här ser du allt som ingår i vinsten:
  • Övernattning i dubbelrum på Wenngarn – 2 nätter t.o.m 1/6-2016
  • Wenngarns berömda kakbuffe för två personer
  • Obegränsad tillgång till toppmodert gym under hela vistelsen
  • Ridning på islandshästar i fantastisk södermanländsk / uppländsk natur – som balsam för själen
  • Historisk guidad tur runt i slottets alla delar där ni får ta del av Wenngarns spännande och dramatiska tusenåriga historia av krig, kärlek, drömmar vidare till dagens Wenngarn där historiens vingslag möter vår moderna tid med hållbart naturnära tänk och ett unikt slott som är öppet för alla.
Tävlingen pågår t o m den 10/1, kl. 21:00 då vinnaren publiceras.

Mitt 2015

 
Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? – Jag började en kvällskurs tillsammans med min mamma kring företagande. Det var något nytt och annorlunda, och något som verkligen utvecklade oss bägge och förhoppningsvis tog oss steget närmare vår dröm.

Vilka länder besökte du? – I år spenderade vi mest tid här i Sverige, men det blev faktiskt ett besök till Helsingfors, Finland under sommaren. Det var en riktigt härlig resa som bjöd på en hel del nytt.

Vad önskar du att du gjort mer? – Tränat! I år har det inte blivit mycket träning alls, och jag har haft extremt svårt att komma i väg och motivationen den har inte funnits alls. Jag har därför redan nu börjat lägga upp planer inför 2016, då jag verkligen vill och behöver en nystart.

Vad önskar du att du gjort mindre? – Jag önskar att jag inte hade stressat och oroat mig så mycket som jag har gjort under 2015. Det hade varit skönt att slappna av, och bara vara lite och släppa kontrollen och inse att allt inte måste vara perfekt utan att de mesta ordnar sig i slutändan ändå.
 
Bästa köpet? – Bästa köpet får nog bli resan till Liseberg! Jag överraskade Alva med en resa strax innan jul, och det var super mysigt att åka i väg bara hon och jag. Sen måste jag nog faktiskt få säga att biljetterna till Melodifestivalen inför nästa år inte heller var ett så dumt köp, utan en riktig fin julklapp som uppskattades stort utav Alva här hemma.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? – I år fick vi tapetserat i samband med både min och Alvas födelsedag. Det innebar att vi hade det rätt rörigt här hemma, och knappt kunde ta oss in i kylskåpet så på min födelsedag roade vi oss faktiskt med ett besök på Pizza Hut. Vi fick även sällskap av T under kvällen och hade det faktiskt riktigt trevligt trots röran där hemma.

Favoritprogram på TV? – Tittar egentligen inte alls på TV, utan ser alla serier/program online via datorn. Men i år tittade jag ibland annat på serien The Fosters och serien Glee, som var två nya serier för mig, men favoriterna är fortfarande Vampire Diaries, Pretty Little Liars och The Originals kvar.

Bästa boken du läste i år? Har läst en hel del böcker i år, men jag gillade Jag heter inte Miriam skriven av Majgull Axelsson. Den var riktigt intressant och gav mycket känslor.

Vad spenderade du mest pengar på? – I år är det nog en salig blandning, men om jag måste skriva något får det nog faktiskt bli mat. Det är något jag vill minska ner på under 2016, särskilt ute mat som inte alls är hälsosamt och bra för plånboken i längden.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? – I år har jag faktiskt varit mycket gladare än tidigare år. Särskilt det senaste halvåret har varit bra, då jag verkligen känt av att saker och ting flutit på i rätt riktning. Det har varit riktigt skönt särskilt då de senaste åren har varit rätt tuffa. Det känns med andra ord bra att lämna allt de dåliga bakom mig.

Vad fick dig att må bra? – Mycket! Men särskilt tid med Alva, hon får mig alltid att må bra och jag blir alltid lika lycklig av att spendera tid med henne. T är en annan person som betytt och funnits där lite extra i år och det har varit riktigt skönt. Kortfattat har året gett mig mycket glädje.

Är det något du saknade 2015 som du vill ha år 2016? – Mer tid att varva ner och bara vara. Det är något jag sällan tar mig tid till eller unnar mig, så att få komma i väg en stund eller få sova en timme extra är något jag vill unna mig under 2016 för att komma närmare ett stressfritt liv.

Vilka människor har du umgåtts med mest under 2015? – Alva, min familj, T, Sandra och Jessica.
Vad är du mest tacksam över 2015? - Mina nära och kära och över att de alltid finns där mig. Jag är också tacksam över mina drömmar jag har, och att jag som person aldrig slutar drömma och hoppas och att jag i år faktiskt har kämpat på och slitit bra. Slutligen är jag även otroligt stolt över min fantastiska dotter Alva som i år har utvecklats och lärt sig otroligt mycket som att läsa exempelvis.

Vad ser du mest framemot med år 2016? – Jag ser fram emot att få fortsätta mina studier, och känner mig riktigt nyfiken på alla nya och intressanta ämnen som jag ska läsa. Känner mig också otroligt motiverad och redo för att börja träna igen. Det är något jag har saknat och känt mig ledsen över så det känns bra att jag har en plan redo inför det nya året. Slutligen ser jag verkligen framemot att både Mammamingel och vår hemsida för Unga Föräldrar firar 5 års jubileum under 2016.

Alvas julklappar 2015

Brädspelet som är baserat på SVTs populära barnprogram Labyrint, Compact Curling, Kockatoo, Puzzlo och Rorys berättarkuber från Peliko. Beppes kalejdoskop, Bamse pyssellåda och Alfons trollerilåda från Kärnan (Egmont Panelen) och sist men inte minst Doggie Doo från Enigma.
I år blev FROST stort hos Alva och det blev prylar i form av påslakanset, klocka och fleccefilt till hennes rum. Det blev även stickers, fotoalbum + bilder, målarbok och både stora och små dockor att leka med.
I Alvas julklappar rymdes det även kläder och i år blev det i form av strumpbyxor (både tunna och lite tjockare), en tjock stickad tröja, glitterlinne och en ny skinnjacka till våren.
Sist men inte minst fick Alva en bokstavslampa från Lamporbytatchi, två burkar med Bubbers sköna leklera samt en påse med playmais (ej med på bild) från EkoLeko, Barbie docka, filmen Sammys Äventyr 2 och en tidningsprenumeration på tidningen Barbie. Själv överraskade jag även henne med biljetter till Melodifestivalen 2016 som blir något helt extra för min musik glada lilla tjej att se fram emot.

Att julpyssla med familjen

 
Att julpyssla med familjen
Julen erbjuder ju många aktiviteter för barnen, men just att julpyssla är nog en av mina barns favoritsysselsättningar. I vår familj så handlar julen lika mycket om att umgås med familjen som julklappar och julmat - visst är det härligt att se barnens glada ansikten när de öppnar sina julklappar och får precis det de önskat sig, men att julpyssla tillsammmans hela familjen är oslagbart och ger barnen minnen för livet!
 
 
Att göra egna julgransdekorationer
Att göra egna dekorationer till julgranen är kul för både vuxna och barn, och julgranen blir både extra fin och unik genom att hänga upp hemmagjorda julgransdekorationer. Jag har samlat två pyssel, ett enklare i filt, och ett i papp som man kan anpassa svårighetsgraden på, vilket är praktiskt när man har mindre barn.
 
Julgransgubbar- och gummor i filt
Det här är ett julpyssel som även små barn kan göra, det är dock viktigt att se upp med saxanvändandet och hålla uppsyn över de små hela tiden. Bara fantasin sätter gränser för vad ni kan hitta på för roliga julfigurer!
 
Ni behöver:
* Kartong eller papp
* Sax
*Lim
*Filttygbitar och andra tygbitar i olika färger (gärna i rött, svart, vitt och grönt),
* Band eller snören att använda som hängen
* Snören och garnbitar att använda till hår, skägg, o.s.v., - leta hemma efter olika material som kan tänkas användas, det kan vara paljetter, plastögon, fjädrar och en massa annat som kan vara kul att skapa med. Kika på bilden för att få lite inspiration!
 
Gör så här:
1. Klipp ut runda bitar ur kartongen att använda som ansikten, och en tygbit i passande färg att klistra på som bas för ansiktet.
 
 
2. Gör sedan två små pluttar av mörkt tyg eller papper att använda som ögon, som på bilden, och klistra dessa på ansiktet där ögonen ska sitta. Om ni har plastögon hemma så kan dessa självklart användas.
 
 
3. Sedan är det bara att släppa loss fantasin! Låt er antingen inspireras av julgubbarna på bilden, eller så kan ni hitta på egna varianter med olika näsor, hår, öron, hattar o.s.v. Låt dina barn släppa fram sin riktigt kreativa sida och uppmuntra dem att hitta på egna kreationer.
 
4. Avsluta genom att sätta fast ett hänge i toppen av varje figur som på bilden. Sådär! Efter att dekorationerna torkat så kan de nu hängas upp i julgranen. Kom ihåg att inte låta små barn hantera saxen själva, och ha uppsikt över dem när de pysslar. Håll alltid vassa eller andra farliga verktyg och föremål långt utom räckhåll för barn.
 
Julgranskulor i kartong och snöre
Det här är ett julpyssel som är kul för de lite större barnen och även vuxna, och granen kan bli riktigt tjusig genom att göra många olika varianter av dessa julgranskulor i kartong. Var noga med att inte låta barnen själva hantera saxen, och håll alltid uppsyn över dem för att se till att de inte gör sig illa eller använder verktyg som de inte bör hantera.
 
Ni behöver:
* Virkgarn i olika färger, så många som ni vill använda
* Naturfärgad papp att klippa i, gärna flera ark
* Blyertspenna
* Sax
 
Gör så här:
1. Börja med att rita lagom stora och jämna cirklar på pappen med blyertspennan. För att få cirklarna riktigt jämna kan man t.ex. ta ett glas eller en burk att använda som mall.
 
 
2. Klipp sedan ut cirklarna med en kökssax eller bra papperssax.
 
 
3. Rita jämna små streck (som pekar in mot cirkelns mitt, liksom korta solstrålar) längs med kanten, ca 0,5-1 cm långa streck. Det ska vara jämna avstånd mellan snitten, och ca 16 stycken totalt. Börja med att göra fyra streck, som väderstreck, och fyll sedan i med streck emellan.
 
 
4. Klipp sedan i strecken med en sax, så att det blir 16 korta skåror längs med cirkeln. Var noga med att inte klippa för långt utan högst en centimeter per streck. 5. Börja sedan med att ta en av garnrullarna och trä ena änden genom en skåra. Dra garnet till valfri annan skåra och börja skapa ett mönster. Kika på bilden för inspiration, eller låt fantasin ta vid och skapa helt egna mönster! För att göra ett stjärnmönster, fortsätt att trä garnet i motsatt skåra hela vägen runt pappcirkeln.
 
6. När mönstret är klart, gör en ögla av garnet på varje jukula.
 
7. Resultatet blir fina och färgglada julgranskulor i kartong att hänga i julgranen. Har du egna tips på julpyssel som passar hela familjen? Dela gärna med dig i kommentarerna här nere!

Årets pepparkaksbak

Det senaste året har Alva börjat baka och fixa i köket allt mer och mer på egen hand. I år fick hon därför ensam stå för pepparkaksbaket. Det var som tur inte särskilt svårt då vi faktiskt kör på färdigdeg, så hon roade sig glatt med att trycka ut figurer i alla möjliga formar, medan jag fick ansvara för ugnen. 
 
Det blev faktiskt en hel del pepparkakor och Alva blev riktigt nöjd och stolt. Hon fick t o m med sig en burk med kakor att ta med sig till sin lärare något jag var tveksamt till först. Men det verkade uppskattas och Alva kände sig riktigt stolt och stor över att själv få berätta att hon bakat de ensam. 
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.