En fantastiskt helg

Vi har pratat och diskuterat kring ett besök på Liseberg under flera år, men av någon anledning har det aldrig blivit av. Men nu är det äntligen dags då jag för några veckor sedan överraskade Alva med att boka in oss på ett litet Göteborgsäventyr. Vi kommer under vår vistelse att övernatta på Scandic Crown som ligger mitt emot centralstationen, och med nära gångavstånd till självaste Liseberg och flera andra av Göteborgs största sevärdheter.
 

Det känns riktigt bra, särskilt då jag inte är en höjdare på att hitta i Göteborg. När vi kommer till Stockholm (en stad som på ett sätt har blivit som ett andra hem), så känner jag mig lugn och avslappnad. Men Göteborg är en stad som vi inte alls besöker lika ofta, så då känns det tryggt att ha nära till de platser vi tänkt besöka. Hotellet i sig har förstås en hel del att erbjuda, men det vi ser fram emot allra mest är att få njuta av deras relaxavdelning och deras härliga frukost. Det är nämligen ibland de bästa med hotell att man verkligen kan få komma i väg och njuta och äta gott.

 

Alldeles intill hotellet ligger Star Bowling - en aktivitetsanläggning, som verkar vara en riktigt populär och spännande plats i Göteborg. Den har vi givetvis planerat att besöka för är det något Alva och jag tycker är roligt så är det att bowla. Det är inte allt för ofta vi gör det tillsammans, men när vi väl gör det så njuter vi verkligen till fullo. Förutom bowling så erbjuder Star som är Göteborgs nöjespalats, en hel massa annat skoj under ett och samma tak på en yta av 3500 kvm. Kort sagt tror jag helt klart att det är platsen att besöka en fredag eller lördagskväll om man är ute i Göteborg, mer än så kan jag inte skriva.

 

Men allra mest och de vår resa har stört fokus på det är givetvis självaste Liseberg. Vi har tidigare besökt Parks and Resorts alla anläggningar där Kolmårdens Djurpark, Furuvik, Gröna Lund, Aquaria Vattenmuseum och Skara Sommarland ingår tillsammans. Men Liseberg är som de flesta vet fristående vilket gör det hela lite extra spännande, jag själv har varit där förut men det var senast 2006 (året innan Alva föddes) så en hel del har nog skett sedan dess. Dessutom är det ju nu faktiskt Liseberg på jul – och det är vad jag har förstått något helt annat än ett besök mitt i sommaren. Så ett besök där kommer med andra ord bli något utöver det vanliga, och något för oss att se tillbaka på länge.

 

Avslutningsvis har vi ett besök inplanerat på Universeum, de är faktiskt en plats som är ny för både mig och Alva. Det blir med andra ord riktigt spännande då jag har hört delade meningar om stället. Alva som är väldigt nyfiken och har stort intresse för att lära sig nya saker, och faktiskt älskar att besöka museum, ser med andra ord fram emot Universeums alla utställningar där det finns chans att ibland annat lära sig om både naturkunskap, teknik och matematik. Kort sagt kommer vi få en underbar helg, och jag längtar redan nu tills det är dags att bege sig men jag får ge mig tåls tills i morgon.

#1 - Moa

Hej! Har en heeelt nystartad blogg och inviger den med en tävling om ett sminkkit till ett värde av 550kr. Hoppas du vill vara med! :)

Svar: Tusen tack för tipset, och självklart är jag med och tävlar.
Kram och god jul!
Mammasvardag

#2 - Marlene

Grattis! Du vann boken hos mej :-)

Maila mej mrinda@swipnet.se din adress, så kommer vinstboken :-)

Svar: Oj, förlåt att jag missat din kommentar. Men gud vad kul att jag vann, stort tack. Har mejlat dig nu. Kram och god jul!
Mammasvardag

#3 - Ebba Rooth

Låter supertrevligt ! :)

Svar: Det var det också :D
Mammasvardag

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 26-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som Relationship Manager på Bonnier Business Media Sales. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 10 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.