Mitt 2015

 
Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? – Jag började en kvällskurs tillsammans med min mamma kring företagande. Det var något nytt och annorlunda, och något som verkligen utvecklade oss bägge och förhoppningsvis tog oss steget närmare vår dröm.

Vilka länder besökte du? – I år spenderade vi mest tid här i Sverige, men det blev faktiskt ett besök till Helsingfors, Finland under sommaren. Det var en riktigt härlig resa som bjöd på en hel del nytt.

Vad önskar du att du gjort mer? – Tränat! I år har det inte blivit mycket träning alls, och jag har haft extremt svårt att komma i väg och motivationen den har inte funnits alls. Jag har därför redan nu börjat lägga upp planer inför 2016, då jag verkligen vill och behöver en nystart.

Vad önskar du att du gjort mindre? – Jag önskar att jag inte hade stressat och oroat mig så mycket som jag har gjort under 2015. Det hade varit skönt att slappna av, och bara vara lite och släppa kontrollen och inse att allt inte måste vara perfekt utan att de mesta ordnar sig i slutändan ändå.
 
Bästa köpet? – Bästa köpet får nog bli resan till Liseberg! Jag överraskade Alva med en resa strax innan jul, och det var super mysigt att åka i väg bara hon och jag. Sen måste jag nog faktiskt få säga att biljetterna till Melodifestivalen inför nästa år inte heller var ett så dumt köp, utan en riktig fin julklapp som uppskattades stort utav Alva här hemma.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? – I år fick vi tapetserat i samband med både min och Alvas födelsedag. Det innebar att vi hade det rätt rörigt här hemma, och knappt kunde ta oss in i kylskåpet så på min födelsedag roade vi oss faktiskt med ett besök på Pizza Hut. Vi fick även sällskap av T under kvällen och hade det faktiskt riktigt trevligt trots röran där hemma.

Favoritprogram på TV? – Tittar egentligen inte alls på TV, utan ser alla serier/program online via datorn. Men i år tittade jag ibland annat på serien The Fosters och serien Glee, som var två nya serier för mig, men favoriterna är fortfarande Vampire Diaries, Pretty Little Liars och The Originals kvar.

Bästa boken du läste i år? Har läst en hel del böcker i år, men jag gillade Jag heter inte Miriam skriven av Majgull Axelsson. Den var riktigt intressant och gav mycket känslor.

Vad spenderade du mest pengar på? – I år är det nog en salig blandning, men om jag måste skriva något får det nog faktiskt bli mat. Det är något jag vill minska ner på under 2016, särskilt ute mat som inte alls är hälsosamt och bra för plånboken i längden.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? – I år har jag faktiskt varit mycket gladare än tidigare år. Särskilt det senaste halvåret har varit bra, då jag verkligen känt av att saker och ting flutit på i rätt riktning. Det har varit riktigt skönt särskilt då de senaste åren har varit rätt tuffa. Det känns med andra ord bra att lämna allt de dåliga bakom mig.

Vad fick dig att må bra? – Mycket! Men särskilt tid med Alva, hon får mig alltid att må bra och jag blir alltid lika lycklig av att spendera tid med henne. T är en annan person som betytt och funnits där lite extra i år och det har varit riktigt skönt. Kortfattat har året gett mig mycket glädje.

Är det något du saknade 2015 som du vill ha år 2016? – Mer tid att varva ner och bara vara. Det är något jag sällan tar mig tid till eller unnar mig, så att få komma i väg en stund eller få sova en timme extra är något jag vill unna mig under 2016 för att komma närmare ett stressfritt liv.

Vilka människor har du umgåtts med mest under 2015? – Alva, min familj, T, Sandra och Jessica.
Vad är du mest tacksam över 2015? - Mina nära och kära och över att de alltid finns där mig. Jag är också tacksam över mina drömmar jag har, och att jag som person aldrig slutar drömma och hoppas och att jag i år faktiskt har kämpat på och slitit bra. Slutligen är jag även otroligt stolt över min fantastiska dotter Alva som i år har utvecklats och lärt sig otroligt mycket som att läsa exempelvis.

Vad ser du mest framemot med år 2016? – Jag ser fram emot att få fortsätta mina studier, och känner mig riktigt nyfiken på alla nya och intressanta ämnen som jag ska läsa. Känner mig också otroligt motiverad och redo för att börja träna igen. Det är något jag har saknat och känt mig ledsen över så det känns bra att jag har en plan redo inför det nya året. Slutligen ser jag verkligen framemot att både Mammamingel och vår hemsida för Unga Föräldrar firar 5 års jubileum under 2016.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 26-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.