Att börja blogga igen var lättare sagt än gjort

Att börja blogga igen mer regelbundet var lättare sagt än gjort. För några dagar sedan gick min dator nämligen sönder, och även om jag har både surfplatta och mobil och rent tekniskt sett kan skriva, så tappade jag motivationen totalt. Hoppas motivationen återfinner sig snart, och att datorn som ska in på lagning går att rädda annars vet jag inte vad jag gör.Tills dess kommer det nog vara ganska tyst här inne, men jag ska försöka få in ett och annat inlägg och göra mitt bästa för att hålla bloggen vid liv.
 
I stället kommer det bli fokus på jobb, jobb och åter jobb tillsammans med en massa studier. Kommer även satsa på mer tid och roligheter med Alva. Det är faktiskt en fördel mitt i det tråkiga, att man får mer tid med annat och mindre tid framför skärmen som annars lätt kan försvinna i väg. Dessutom har jag lånat hem en hel hög med böcker att läsa (något som annars för min del ofta brukar prioriteras bort), så det är vad jag ska sysselsätta mig med om kvällarna i fortsättningen nu när jag blir datorfri ett tag framöver.

Andra roliga saker som skett är att vi nu börjat jobba med ytterligare ett event. Det känns fantastiskt och vi har en hel del planer inför det, och roligast utav allt är att det faktiskt involverar barn vilket gör att Alva på så vis blir ännu mer involverad och intresserad. Dessutom har Egmont Panelen dragit i gång igen så nu kommer det bli en hel del spelande och test av nya produkter här hemma. Det har både jag och Alva sett fram emot så det känns verkligen super kul då vi verkligen älskar att pyssla loss, spela spel och umgås tillsammans.
 
Det var lite kort om läget, och allt jag egentligen ville skriva. Nu vet ni hur som helst varför det ekar lite tomt här. Hoppas ni håller ut och stannar kvar tills jag är tillbaka!

BLINGOs nya varumärke ICONA

Det är många som älskar BLINGOS damkollektion, och det gör givetvis BLINGO själva också, och just därför har BLINGO valt att satsa ytterligare på den inför 2015. Nu lanseras därför deras nya varumärke ICONA där de har samlat hela damkollektionen på ett och samma ställe. 
 
Varumärket riktar sig till kvinnor i vardagen som behöver en enkel och chic garderob. Under alla omständigheter - hemma med barnen, på arbetet, när det går ut eller när det bara vill koppla av!
 
Alla kläder i ICONAS kollektion är designade och producerade med tanke och en strukturell idé. Kollektionen bygger på en samling som skapar en hel garderob, vilket gör det lättare att plocka ut varierande kombinationer för användaren. Själv har jag funnit flera favoriter i kollektionen och tipsar er alla att besöka BLINGO för att spana in kollektionen och alla dess snygga plagg.
 
Avslutningsvis vill jag skriva att jag gillar kollektionen extra då ICONA strävar efter att hålla god kvalitet i produktionen och i utvalda material. Det använder sig därför utav ekologisk certifierad bomull eller andra miljövänliga egenskaper där det finns en möjlighet för de, och det är något som är otroligt viktigt för mig och ibland många andra konsumenter. 
 
 

Det här med husdjur

I dag blev det ett besök hemma hos Sandra, och för både min och Alvas del blev det första gången vi fick träffa hunden Bella. Det kändes lite nervöst och pirrigt i början, framförallt för Alva som verkligen har gått i ett här hemma om att hon vill ha ett eget djur. Allra helst vill hon ha en egen hund, men jag själv är inte riktigt med lika mycket på noterna, även om jag är bra sugen jag också i mellan varven.


Vi har därför det senaste veckorna diskuterat kring ett antal olika husdjur, och efter noga övervägande har jag kommit fram till att en hamster blir bra. Det känns lagom stort att börja med i hennes ålder, och blir inte för mycket ansvar för vare sig henne eller mig. Det blir dock inte av förrän efter sommaren lagom till Alvas 8 årsdag har vi kommit överens om.


Själv var jag lite tveksam innan, och inte alls för att jag tror att Alva kommer tröttna eller låta mig ta över hela jobbet, utan mesta dels för att sorgen inom mig finns kvar. När jag själv var yngre och fick mitt första alldeles egna husdjur - en hamster blev den svårt sjuk. Vi bokade en tid hos veterinären och jag visste inombords att det var för att säga hejdå, men någonstans i mig fanns nog ändå känslan av hopp om att veterinären skulle kunna rädda min bästa vän. I stället slutade det med att vi aldrig hann fram i tid, trots att jag tog ledigt halva dagen ifrån skolan och skyndade mig hem allt jag kunde. Jag minns att det var något som tog väldigt hårt på mig, och än i dag kan jag ibland minnas tillbaka tiden som vi hade ihop, och just de där känslorna och den där sorgen gjorde mig lite tveksam.


Men efter en hel del tänkande och pratades med nära och kära, så kom jag fram till att döden faktiskt är en del utav livet. Det visste jag naturligtvis om innan, men det känns svårt det där att acceptera det faktum att det finns tillfällen i livet där man inte kan skydda sina barn ifrån det onda vare sig man vill eller inte, och detta är en sådan situation. Hur gärna jag än vill skydda Alva ifrån den sorg jag upplevde när jag förlorade mitt första husdjur, så kan jag inte det och samtidigt vill jag faktiskt inte låta henne gå miste om allt det fina som det faktiskt är när man har ett eget djur. För det är precis vad det är och det är faktiskt den tiden jag bör blicka tillbaka till och tänka på.


Hur ser ni andra föräldrar på det här med djur? Har era barn egna husdjur eller har ni kanske något gemensamt i familjen?

Tävla om två DVD-filmer till barn


"Tävlar hos Mammasvardag.se om DVD- filmerna Barbie och Lego Friends."

I den här tävlingen kan en utav er vinna DVD-filmerna Barbie Prinsessan & Popstjärnan och Lego Friends - Avsnitt 4-6. Dessa är två utav Alvas utvalda favoriter, vilket gör att det är extra roligt att få tävla ut dessa.

För att vara med och tävla:

En chans: Gilla Norrköping Event & PR på Facebook (glöm inte uppge ditt namn), och skriv en motivering till varför just du skulle vilja vinna.

Två chanser: Berätta och tipsa gärna om ditt barns favoritfilm så kanske vi får lite ny inspiration här hemma.

Tre chanser: Länka till tävlingen i din blogg eller på Facebook med hjälp av tävlingsbilden och den kursiva texten. Glöm inte uppge ditt namn alternativt direktlänken till inlägget där du tipsat.

Tävlingen avslutas lördagen den 28 februari!

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.