50 stycken biljetter kvar till Mammamingel 2015!

Nu är det nytt år och det innebär att vi jobbar stenhårt inför vårt event. Vi arrangerar nu vårt event Mammamingel för fjärde året i rad, och i år äger vårt event rum den 23 maj på fantastiska Louis De Geer konsert & kongress i Norrköping. Vi har redan ett 50 tal anmälda, vilket innebär att vi nu exakt har hälften av biljetterna kvar så har ni ännu inte bokat er biljett är det hög tid att göra det nu. 
 
Eventet pågår i mellan 11:00-22:00. Under dagen och kvällen ges möjlighet att shoppa ifrån våra fina utställare, delta i mängder av som stora som små tävlingar och lyssna till intressanta föreläsningar. Vi har givetvis även ett hotellerbjudande som avser Elite Grand Hotel, ni kan läsa mer om detta på vår hemsida där ni även kan boka er plats och lära mer information om eventet.
 
Vi har på plats helt fantastiska företag som Sense, Hälsoteamet, Intima, Älsklingsfrö, Acrilex Egenvård mfl. och även helt ljuvliga sponsorer som Estrella, Finnerödja, Kockens, Babyland och många fler. Det kommer med andra ord helt klart bli en dag och kväll som ni inte vill missa.

Mycket nytt inför det nya året

Nu är det ett tag sedan jag skrev här i bloggen, och det har faktiskt hänt en hel del sedan sist. Ibland annat är det nu bestämt att jag börjar plugga igen på deltid, vilket är något jag verkligen ser fram emot. Vid sidan av kommer jag arbeta en hel del med företaget men även besöka en jobbcoach‏ i Linköping, som har bred kunskap inom företagande, men med specialområden som entreprenörskap, journalistik, inköp, fotografi, konst med mera.


Det känns med andra ord riktigt bra, då det verkligen känns som att jag börjar komma tillbaka på rätt spår igen. Det gör mig riktigt lycklig och jag känner mig verkligen tillfreds med livet, nu när saker och ting börjar klarna upp. Det finns även ytterligare en positiv faktor och det är att som det ser ut nu finns det även möjligheter att få in träningen i mitt liv igen. Det är en annan viktig punkt i mitt liv som jag har längtat efter och försökt få in i vardagen tidigare.


När det gäller Alvas del har hon nu börjat sin andra termin i första klass, och det är fantastiskt kul att se på hur hon utvecklas för var dag som går. Det märks verkligen att det har skett saker och ting sedan hon började i höstas, och det är otroligt kul att följa hennes utveckling. Hon kan nu både läsa och skriva enkla och kortare ord, och har även lärt sig en hel del nya ord på engelska. Men det allra roligaste är helt klart att hennes vilja att lära fortfarande finns kvar. Det gör nämligen vardagen så mycket roligare, då jag ständigt får frågor om hur saker och ting fungerar eller vad det heter.


Alva börjar nu även dansa två gånger i veckan i stället för en som hon tidigare gjorde. Hon kommer numera dansa både disco och cheerdance, och det känns faktiskt riktigt spännande både för mig och för henne. Terminen börjar redan nu på söndag, så jag hoppas min lilla tös hinner bli frisk till dess. Vi är nämligen hemma nu då Alva varit sjuk sedan i torsdags.

Nytt år, nya möjligheter

 

Nu är det nytt år och här hemma försöker vi blicka framåt. Det innebär att jag här hemma invigt min nya almanacka och börjat anteckna ner årets alla aktiviteter. Det känns faktiskt ganska kul, även om det gärna hade funnits lite mindre inplanerade aktiviteter under årets första månad. Men det är bara bita i det sura äpplet och köra på som man brukar säga, och försöka tänka på att det förhoppningsvis blir desto lugnare i februari i stället.


Det finns dock positiva saker mitt i allt och det är att vi (jag och Alva) kommit överens om att hon i år ska dansa två gånger i veckan. Det innebär att hon numera dansar både disco och cheerdance, och det känns faktiskt riktigt spännande både för mig och för henne. Själv ser jag fram emot att komma i gång med min egen träning och har beslutat mig en gång för alla att verkligen investera i ett par träningsskor till mig själv. För någonstans måste det ändå finnas ett par som känns bra och har ett rimligt pris, så det är en av alla månadens punkter att fixa.


Något annat som jag faktiskt tog tag i redan i dag är att beställa hem lite nya kläder till Alva. Under ledigheten rensade jag nämligen ur hennes garderob, och insåg till min förskräckelse hur pass mycket hon har vuxit och att jag för första gången ligger lite efter. Vanligtvis brukar jag alltid ligga steget före och köpa kläder i en storlek större (så att hon alltid har liggandes när det är dags), men av någon anledning fanns det inte alls mycket i den storlek hon nu kommit upp i. Där av är en påfyllning av lite nytt något som kommer till väl pass nu inför det nya årets början. Beställningen av lite nytt till Alva kom faktiskt ganska lägligt i dag dessutom, då årets vår katalog ifrån H&M tittade hem i brevlådan. Det var med andra ord därifrån beställningen gjordes och givetvis blev det i vårens allra finaste färg gult.

 

I och med denna rensning har jag ett helt lager liggandes med kläder i storlek 116-122 till salu om någon är intresserad. Finns allt ifrån klänningar, tröjor, leggings till byxor och annat. Det allra mesta i fint skick. Bara hojta till om det finns intresse så kan jag kanske ordna lite bilder.

Glimtar ifrån vårt 2014

Januari
Årets första månad startades med en hel del arbete inför vårt årliga event Mammamingel. Vi diskuterade mat som alltid är ibland det svåraste att välja, då man gärna vill satsa på ett säkert kort, samtidigt som man vill överraska och komma med något nytt. Vi kom tillslut fram till att satsa på det mer säkrare alternativet, men med en gnutta nytt i form av räkcocktail till förrätt, oxfilé och potatisgratäng till huvudrätt och sist men inte minst en otroligt god Cream broulé med färska bär som dessert. 
 
Förutom att jobba med vårt event och allt runt omkring, så var det även fokus på alla nyårslöften och mål inför det nya året. Satte upp ett antal mål för mig själv som ibland annat bestod utav att finna en bra balans i vardagen, få en bättre kondition och att fortsätta bygga vidare och utveckla vår hemsida Unga Föräldrar. Det är alla mål som jag kommer fortsätta arbeta vidare med även under 2015, och det är nog mål som alltid kommer finnas med mig i vardagen. Avslutade månaden med en otroligt härligt dygn på premiär kryssningen med Cinderella. Ett fantastiskt resa som jag fick följa med på i egenskap utav mitt ambassadörskap, och givetvis fick jag sällskap i form utav min bästa vän Sandra ombord och det blev således en välbehövlig tjejkväll för mig som sällan tar mig tid utan barn. Väl ombord njöt vi utav otroligt god mat, uppträdanden, drinkar, shopping och goodiebags. 
 
Februari
Tiden fortsatte att rulla på och när vi kom in i februari, så hade vi på jobbfronten börjat diskutera kring kontor. Vi kom ganska snabbt fram till att hyra en lokal inte var prio ett för oss, utan att vi hellre ville satsa på ett hemmakontor och där någonstans sådde vi fröet till det som komma skulle. Under månadens gång beställade jag även hem lite kläder till Alvas garderob, och lite annat smått ifrån Jollyroom och Darling Express. Vi planerade även kommande resor och njöt tillsammans utav Melodifestivalen. Låten Bröder utav Linus Svenning fastnade lite extra hos både mig och Alva, och under det gånga året fortsatte den att gå på repeat hemma hos oss tillsammans med Panetoz låt Efter solsken
 
I mitten av månaden blev det födelsedagsfirande för min bästa vän Sandra. Hon blev 24 år och det firades i form av god mat och fika hemma hos henne och hennes sambo i deras nya lägenhet. Det blev en trevlig dag och en hel del intressanta diskussioner. Vi hann även under månaden på att testa på nyheten Risifrutti Mangobana som vi inte alls gillade, hämta ut ett helt gäng med paket och få in ett gäng med fina sponsorer till vårt event. Under månadens gång blev jag även utsedd till en av Lenovo Sveriges tre do:ers, ett uppdrag som jag var riktigt stolt över och som gav mig chansen att testa på deras Yoga Tablet. En produkt som jag för övrigt verkligen kan rekommendera då den är grym och sedan dess följt med oss på varje liten resa. 
 
Vi avrundade månaden med att se Lego filmen på bio som var riktigt bra, tillsammans med lite inköp i form utav lite nya kläder ifrån H&M med hjälp utav årets guldbonus till Alva. 
 
Mars
Mars månad kom och det startades upp med firande för mina föräldrar. Det bjöds på en hel del gott ibland annat kassler och/eller kyckling tillsammans med potatissallad i matväg, och lite andra godsaker som fruktbricka med en massa god frukt och lite mer fika i form utav tårta och kakor. Därefter fortsatte vi vidare till biografen där filmen Tillbaka till Bromma väntade som verkligen var en stor flopp. Alva somnade medan mamma ville gå därifrån redan efter halva filmen, jag själv satt vaken under hela filmen och hoppades på det där ögonblicket där allt skulle vända, men fick tillslut inse att det aldrig skulle komma. 
 
Under månaden besökte vi även Norrköpings Bomässa på Stadium Arena, där vi minglade loss ibland alla utställare och snackade samarbeten. Vi förberedde oss även inför intervju i NT som senare publicerades både i tidningen och här på webben. Där hemma sysselsatte vi oss lite extra under månaden med att träna på både bokstäver, veckodagar, månader och annat som Alva visade intresse för att lära sig mer kring. Vi spelade spel, pratade, läste böcker och lekte lekar. Vi avrundade månaden med ytterligare en intervju för tidningen Paus som är Norrköpings Tidningars helgbilaga och ett besök på Lakritsfestivalen på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm där vi frosade i lakrits i alla dess former.
 
April
Månaden startades med att jag bad om ursäkt för mitt långa uppehåll i bloggen. Därefter fortsatte jag med att försöka komma i kapp och berätta om vårt äventyr i Göteborg där vi besökte den årliga barnmässan Baby & Barn, och övernattade på fantastiska Hotel Örgryte. Väl på plats i Göteborg besökte vi även Göteborgs Lakrits- & Chokladfestival på Elite Park Avenue Hotel, och många utställare på plats blev förvånade över att återse oss då vi bara några veckor tidigare besökt mässan i Stockholm. Vi njöt och frossade dock i både choklad och lakrits, och stötte på ett och annat nytt företag som det fantastiska företaget Mrs Curlies som jag blev lite förälskad i. 
 
Månaden fortsatte vidare och Alva fick hem en docka ifrån Efter After High. Det gjorde henne riktigt lycklig då det faktiskt var hon som först lade märke till dessa. Hon snubblade nämligen över den nya serien Efter After High på Netflix, och bara någon vecka därefter kom dockan hem och varje litet barn tycktes önska hem dessa tuffa och fina dockor. Under månaden hann vi även med lite sjukdom i form av förkylning, hosta och feber så vi försökte ta det lite lugnt i mellan varven. I slutet av månaden hann vi som tur var bli friska lagom till den stora dagen då vårt event Mammamingel ägde rum för tredje året i rad. Eventet blev mycket lyckat och vi fick efteråt mycket beröm ifrån både gäster, utställare och föreläsare.  
 
Maj
Hamnade lite efter i blogen, så maj månad inleddes med att skriva och berätta om påsklovet som ägde rum tidigare månad. Detta innebar innebar att den fantastiskt goda tårtan ifrån skickatarta.se nämdes tillsammans med Alvas och mitt egna lilla äventyr på Rica Talk Hotel i Stockholm. Där njöt vi verkligen fullt ut utav mor och dotter mys på hög nivå tillsammans med bio besök i form av RIO 2, härligt fruktfat på rummet och tid nere på lekavdelningen på hotellet tillsammans med somriga drinkar. 
 
När vi sedan kom vidare till maj månad blev jag och min mamma utsedda till ambassadörer för Lidl. En titel jag verkligen bar upp med stolhet, och ett företag jag såg fram emot att representera och arbeta med ihop och som vi även kommer fortsätta arbeta vidare med under 2015. Det hela startades faktiskt upp med ett besök på huvudkontortet i Solna där vi fick möjlighet att träffa det andra ambassadörerna och det anställda bakom Lidl. En fantastiskt lärorik, trevlig och härlig dag som även bjöd på god mat och fina goodiebags. Månaden fortsatte och här hemma sysselsatte vi tiden med att fixa i ordning balkongen där vi köpte hem lite nya blommor, en hylla och lite annat smått. 
 
Vi begav oss även till Gävle tillsammans hela familjen på ett besök av öppningen av djur- och nöjesparken Furuvik.Det var första gången vi alla var där, men absolut inte sista då vi hade det riktigt trevligt i parken där borta. På plats i Gävle övernattade vi första natten på hotell Scandic HC som ligger i centrala Gävle, endast 2 minuters promenad från järnvägsstationen. Hotellet var riktigt fint och något vi uppskattade lite extra var deras stora utbud av tv-kanaler som alltid uppskattas ibland barnen. Under vår resa fortsatte vi vidare till Engeltofta Sea Lodge Hotel andra natten, och det var ett hotell som var helt olikt alla andra platser som vi någonsin sovit på.Hotellsviterna här är nämligen på 57 kvm och utrustade i absolut toppskick. Alla hotellsviter har 2-3 sovrum, dusch och ett komplett kök. Samtliga med havsutsikt och två uteplatser. Det var kort sagt som en liten mini lägenhet och ingen av oss ville åka därifrån när det väl blev dags. 
 
Avslutningsvis gjorde jag tillsammans med min mamma/kollega ett besök på pressvisningen utav Harry Potter: The Exhibition. Det blev ett minne som jag kommer bära med mig resten utav livet, eftersom jag inte bara på plats fick vara en av det som fick se föreställningen först av alla utan även fick chansen att träffa tvillingarna James Phelps (Fred Weasley) och Oliver Phelps (George Weasley) live. Det ögonblicket var riktigt stort för mig även om jag inte egentligen är något överdrivet jätte stort fan utav Harry Potter. 
 
Juni
Juni månad kom och det innebar att sommaren var här på riktigt. Här hemma njöt vi många dagar av färsk frukt på balkongen, bus och lek i lekparken och bad. Vi var dock inte helt lediga utan jag jobbade på lite i mellan varven och vi planerade för vårst första event för pappor framåt hösten.
 
Vi ordnade även en lyxig kombinerad grill-och karaoke fest hos mina föräldrar för att fira att vårt event Mammamingel var avklarat för i år. En hel del innehåll kom ifrån det fantastiskt paketet som kom hem ifrån Gala.se, medan resten hittades på Lidl då vi som ambassadörer tog tillfället i akt och prövade på så mycket vi kunde ifrån deras utbud. Vi smakade ibland annat deras amerikanska glass (påminner mycket om Ben & Jerrys), och minipizzor som verkligen var mini men riktigt goda. Vi smakade även majskolvar, flera olika sorters korv och en hel del annat gott. Framåt kvällen sjöng vi tillsammans hela familjen karaoke och var det någon som älskade det så var det Alva. 
 
Månaden fortsatte och ett roligt paket i form utav ett Sylvanian Families hus och dess familj kom hem adresserat till Alva. Det sysselsatte henne i många timmar, och jag satt länge och tittade på fascinerad utav hur hon lekte och bytte röst och tonläge beroende på vilken karaktär hon hade i handen. Emot slutet av månaden kom även tidningen Land hem tillsammans med ytterligare en intervju med oss kring vårt event och vårt liv. Själv kunde jag inte vara gladare över att vi under 2014 syntes på flera olika ställen och blev uppmärksammade för vårt event. Vi avrundade månaden med ett besök på Gröna Lund i Stockholm där Alva skrattade och var riktigt glad över att hon äntligen var tillräckligt lång för att få åka Kvasten. 
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.