Mammasvardag

50 stycken biljetter kvar till Mammamingel 2015!
Nu är det nytt år och det innebär att vi jobbar stenhårt inför vårt event. Vi arrangerar nu vårt event Mammamingel för fjärde året i rad, och i år äger vårt event rum den 23 maj på fantastiska Louis De Geer konsert & kongress i Norrköping. Vi har redan ett 50 tal anmälda, vilket innebär att vi nu exakt har hälften av biljetterna kvar så har ni ännu inte bokat er biljett är det hög tid att göra det nu. 
 
Eventet pågår i mellan 11:00-22:00. Under dagen och kvällen ges möjlighet att shoppa ifrån våra fina utställare, delta i mängder av som stora som små tävlingar och lyssna till intressanta föreläsningar. Vi har givetvis även ett hotellerbjudande som avser Elite Grand Hotel, ni kan läsa mer om detta på vår hemsida där ni även kan boka er plats och lära mer information om eventet.
 
Vi har på plats helt fantastiska företag som Sense, Hälsoteamet, Intima, Älsklingsfrö, Acrilex Egenvård mfl. och även helt ljuvliga sponsorer som Estrella, Finnerödja, Kockens, Babyland och många fler. Det kommer med andra ord helt klart bli en dag och kväll som ni inte vill missa.
Mycket nytt inför det nya året
Nu är det ett tag sedan jag skrev här i bloggen, och det har faktiskt hänt en hel del sedan sist. Ibland annat är det nu bestämt att jag börjar plugga igen på deltid, vilket är något jag verkligen ser fram emot. Vid sidan av kommer jag arbeta en hel del med företaget men även besöka en jobbcoach‏ i Linköping, som har bred kunskap inom företagande, men med specialområden som entreprenörskap, journalistik, inköp, fotografi, konst med mera.


Det känns med andra ord riktigt bra, då det verkligen känns som att jag börjar komma tillbaka på rätt spår igen. Det gör mig riktigt lycklig och jag känner mig verkligen tillfreds med livet, nu när saker och ting börjar klarna upp. Det finns även ytterligare en positiv faktor och det är att som det ser ut nu finns det även möjligheter att få in träningen i mitt liv igen. Det är en annan viktig punkt i mitt liv som jag har längtat efter och försökt få in i vardagen tidigare.


När det gäller Alvas del har hon nu börjat sin andra termin i första klass, och det är fantastiskt kul att se på hur hon utvecklas för var dag som går. Det märks verkligen att det har skett saker och ting sedan hon började i höstas, och det är otroligt kul att följa hennes utveckling. Hon kan nu både läsa och skriva enkla och kortare ord, och har även lärt sig en hel del nya ord på engelska. Men det allra roligaste är helt klart att hennes vilja att lära fortfarande finns kvar. Det gör nämligen vardagen så mycket roligare, då jag ständigt får frågor om hur saker och ting fungerar eller vad det heter.


Alva börjar nu även dansa två gånger i veckan i stället för en som hon tidigare gjorde. Hon kommer numera dansa både disco och cheerdance, och det känns faktiskt riktigt spännande både för mig och för henne. Terminen börjar redan nu på söndag, så jag hoppas min lilla tös hinner bli frisk till dess. Vi är nämligen hemma nu då Alva varit sjuk sedan i torsdags.

Nytt år, nya möjligheter
 

Nu är det nytt år och här hemma försöker vi blicka framåt. Det innebär att jag här hemma invigt min nya almanacka och börjat anteckna ner årets alla aktiviteter. Det känns faktiskt ganska kul, även om det gärna hade funnits lite mindre inplanerade aktiviteter under årets första månad. Men det är bara bita i det sura äpplet och köra på som man brukar säga, och försöka tänka på att det förhoppningsvis blir desto lugnare i februari i stället.


Det finns dock positiva saker mitt i allt och det är att vi (jag och Alva) kommit överens om att hon i år ska dansa två gånger i veckan. Det innebär att hon numera dansar både disco och cheerdance, och det känns faktiskt riktigt spännande både för mig och för henne. Själv ser jag fram emot att komma i gång med min egen träning och har beslutat mig en gång för alla att verkligen investera i ett par träningsskor till mig själv. För någonstans måste det ändå finnas ett par som känns bra och har ett rimligt pris, så det är en av alla månadens punkter att fixa.


Något annat som jag faktiskt tog tag i redan i dag är att beställa hem lite nya kläder till Alva. Under ledigheten rensade jag nämligen ur hennes garderob, och insåg till min förskräckelse hur pass mycket hon har vuxit och att jag för första gången ligger lite efter. Vanligtvis brukar jag alltid ligga steget före och köpa kläder i en storlek större (så att hon alltid har liggandes när det är dags), men av någon anledning fanns det inte alls mycket i den storlek hon nu kommit upp i. Där av är en påfyllning av lite nytt något som kommer till väl pass nu inför det nya årets början. Beställningen av lite nytt till Alva kom faktiskt ganska lägligt i dag dessutom, då årets vår katalog ifrån H&M tittade hem i brevlådan. Det var med andra ord därifrån beställningen gjordes och givetvis blev det i vårens allra finaste färg gult.

 

I och med denna rensning har jag ett helt lager liggandes med kläder i storlek 116-122 till salu om någon är intresserad. Finns allt ifrån klänningar, tröjor, leggings till byxor och annat. Det allra mesta i fint skick. Bara hojta till om det finns intresse så kan jag kanske ordna lite bilder.