Sommaren 2015

Här hemma rullar tiden i väg och dagarna flyter på, och jag påminns om att det inte är långt kvar tills Alva börjar andra klass. Tänk att hon redan har hunnit bli så stor, min lilla tjej. Vi försöker dock njuta och ta vara på dagarna till max. För några dagar sedan kom vi exempelvis hem ifrån en härlig resa med familjen på Häringe Slott. Vi hade äran att bjuda dit några utvalda i vårt nätverk för att se Häringe Slotts sommarteater PINOCCHIO som hade premiär. Det var mycket trevligt men inte riktigt så många som kunde komma, men det är väl så det är nu i semestertider. Vi har som tur är flera roligheter att bjuda på i höst för vårt nätverk, så är man inte inskriven ännu så är det hög tid att göra det nu.
 

Här hemma planeras det nu inför nästa resa som bär av till storstaden. Det blir Alva och jag ensamma som reser till Stockholm för äventyr i ett par dagar, medan resterande av familjen beger sig på äventyr åt andra hållet närmare bestämt Gotland. Tror vi alla kommer få helt fantastiska dagar med en massa spännande, och i ärlighetens namn är jag faktiskt glad över en resa för bara mig och Alva. Det är faktiskt resorna vi gjort själva som ligger allra varmast om hjärtat. De resor där vi verkligen varit med varandra och gjort det som fallit oss in.

Den här resan har vi ibland annat planerat in vårt första besök på Yasuragi, och jag har verkligen höga förväntningar efter allt gott jag hört. Alva ser fram emot att få testa på lite behandlingar och lära sig att göra fina maki-rullar av en professionell sushikock. Själv ser jag fram emot att få testa på en massa nytt och förhoppningsvis få lite avkoppling efter all stress som finns i vardagen.

 

När vi kommer hem väntar ytterligare ett sportläger för Alva, och så ska vi hinna utnyttja en gammal vinst som består utav en resa till Borensberg med kanotpaddling. Därefter får vi se om vi hinner med något mer innan skolan startar i gång. Kanske tar vi bara det lugnt hemma och njuter i stället för att bege oss i väg på äventyr. Det börjar ju faktiskt bli dags att spara undan pengar också, för i vår hoppas vi kunna bege oss i väg på vår första riktiga utomlands semester. Frågan är bara vart vi ska åka? Grekland, Spanien, Turkiet? Vad finns det mer?

Vill din familj komma till Häringe Slotts sommarteater?

Nu har vi chansen att exklusivt få bjuda in några utav er till Häringe Slotts sommarteater PINOCCHIO som har premiär den 20/7, kl. 16.00 på Häringe slottspark, Rotundan.
 
Träsnidaren Gepetto har gjort sitt livs finaste docka! Plötsligt öppnar Pinocchio ögonen och kan bli denm son Gepetto aldrig haft. Men om Pinocchio vill bli en riktig levande pojke måste han vara flitig i skolan och alltid tala sanning, och det finns så många roliga frestelser längs vägen… Kanske kan den blå fén hjälpa till att förverkliga drömmen om en riktig familj? I slottsparkens rotunda finns ingången till en annan värld. Följ Pinocchios äventyr i en musikalisk komedi för hela familjen!
 
Föreställningenslängd: ca 60 min
 
Som inbjuden får ni även utnyttja slottets härliga swimmingpool byggd efter 30-talets olympiska mått. Ett perfekt tillfälle att stanna kvar efteråt och mysa lite med familjen.
 
Är ni intresserade utav att komma skriv till norrkopingeventpr@outlook.com och uppge hur många ni är i familjen samt vad din blogg heter. KRAV! Du måste vara mamma/familjebloggare.

Stadium Sports Camp

Alva har väntat och längtat efter Stadium Sports Camp, och nu i efterhand måste jag få skriva att jag är så otroligt lycklig över att jag kunde ge henne möjligheten att få gå. Hon har nämligen haft det helt fantastiskt kul och fått testa på många både nya och gamla sporter, och samtidigt funnit många nya vänner. Hon har helt enkelt haft det fantastiskt, och har verkligen fått växa ett snäpp extra med nya erfarenheter och lärdomar. Är det något i sommar som kommer lämna kvar minnen efteråt är det de här äventyret.

Helsingfors - Silja Symphony

Vi har under det senaste dagarna planerat inför nästa resa för fullt. Nu är det dock klart och det blir en resa till Helsingfors med Silja Symphony.Det var flera år sedan jag reste med Silja Line, så det ska verkligen bli spännande att få uppleva och se allt nytt där. För Alva blir det faktiskt första turen med Silja Line, så för henne är det hela lite extra spännade. 
 
Vi har nu i alla fall läst på lite och det kommer bli riktigt spännande att få besöka de nya restaurangerna, den nya Taxfree Superstore som faktiskt har 50% mer shoppingyta och den härliga pool- och relaxavdelningen Sunflower Oasis. Ombord händer det dessutom extra mycket spännande för barn nu under sommaren. Alla konferensavdelningar är ombyggda till Kidz Club, vilket betyder att de är fullt med aktiviteter, lekar och happenings för alla barn. Bör jag nämna att Alva längtar, och allra helst hoppas hon givetvis att det blir disco.
 
I morgon kommer dagen därför att bestå utav att packa väskor, förbereda och sammanställa allt här hemma och ordna med lite andra viktiga saker så att vi är redo för att ge oss i väg. 

Besök hos Alvas farmor

Nu när sommaren är här så försöker vi hitta på så mycket som möjligt. Allra bäst tycker egentligen både jag och Alva de är när vi bara ger oss i väg på äventyr - utan att egentligen ha planerat så mycket. Under förra veckan överraskade jag därför Alva med ett besök hos hennes farmor. Det var ett tag sedan vi sågs senast, och jag vet att Alva alltid blir lika glad varje gång vi ses, även om det inte blir allt för ofta. Så sagt och gjort vi åkte dit och med oss fick vi sällskap utav Alvas faster Cassandra och Alvas nya kusin lilla Theo. Det var faktiskt första gången vi fick träffa Alvas nya kusin, och jag kan lova att Alva var stolt över honom.
 
Väl där borta fick Alva dessutom träffa farbror Sonnie, farmors syster Mia och halvsyster Charlie. Vi hade en helt fantastisk dag som bjöd på värme och sol. Vi hade som tur var packat med badkläder i fall att det skulle bli någon tripp till sjön, och de visade sig lägligt nog så att farmor som precis flyttat bara bodde en kvart ifrån sjön. Så ett besök blev det tillsammans med god fika på stranden och en massa bus i vattnet. För att sammanfatta det hela hade vi en toppen dag - och Alva längtar redan tills nästa besök.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.