Förberedelser inför äventyr i Linköping

Här hemma har vi börjat förbereda och packa i ordning våra väskor. Nu är det nämligen inte alls många dagar kvar innan vi beger oss till Linköping för lite äventyr, med oss på vår resa får vi sällskap utav min lillebror Erik. Vi har planerat mängder med roliga aktiviter och bara för att nämna några så ska vi bowla, spela äventyrsgolf och besöka Busfabriken. Vi ska också göra besök på både Tinnerbäcksbadet och Ekenäs slott. Det kommer bli helt fantastiska dagar, och här hemma längtar vi redan efter vårt äventyr. På tala om golf föresten har ni spanat in Out of bounds som är störst i Norden på att sälja och återvinna golfbollar. Själv tycker jag faktiskt det är ganska härligt och avslappnade med golf, det är med andra ord helt klart något jag gärna gör när vädret är fint.
 
För att återgå till ämnet så blir det jobb direkt efter vårt äventyr. Bråvalla Festivalen väntar runt hörnet, och jag ser verkligen fram emot att spendera ett par dagar där. Det kommer bli grymt kul och jag tror jag kommer få med mig många nya erfarenheter och lärdomar därifrån. Direkt efter jobb i ett par dagar så fortsätter roligheterna med ett besök på Parken Zoo tillsammans med familjen. Det blir första gången för både Alva och Kalle att besöka parken, och för mig blir det ett efterlängtat återbesök och många nya minnen. För senast jag besökte parken var jag inte mer än 5-6 år, och vad jag förstått är det mycket som har hänt i parken sedan dess. Kort sagt har vi mycket roligheter att se fram emot det kommande veckorna, och det är ju trots allt precis som det ska vara när det är sommarlov.

Tävlingstips för dig som gillar nätbingo

INLÄGGET ÄR ETT SAMARBETE MED NÄTBINGO.EU. Läs mer längst ner på sidan.

Här om dagen hittade jag en tävling, som passar perfekt för dig som gillar att spela nätbingo. Där har man chansen att samtidigt vinna en iPad Air 2 med 16 GB lagringsutrymme. Hade absolut inte tackat nej till den fina vinsten, dock är jag inte personen som spelar bingo och andra spel på nätet. Det har sina orsaker och jag har skrivit om det tidigare här i bloggen, men för att återgå till det hela så är det kort och gott för att jag är rädd. Har läst så otroligt mycket om spel beroende och är rädd att själv fastna - i fall man skulle ge sig på det hela.
 
Därför avstår jag helst ifrån att spela, och håller mig till det mindre riskfyllda spelen som trisslotter och Bingolotto någon gång per år. Men för er som är sugna och kanske spelar nätbingo ofta, så är tävlingen ett hett tips. Tävlingen går enkelt ut på att man registrerar sig på en bingosajt och sätter igång och spelar nätbingo. För varje 100 kr man spelar för får man en lott till den stora dragningen som sker den 1 oktober 2015. Man kan samla på sig hur många lotter man vill och på så sätt öka vinstchanserna, men det räcker med en lott för att chansen att vinna iPaden, som har ett värde av ca 3500-4000 kr.
 
Själv tycker jag det låter grymt bra, speciellt om man faktiskt hade tänkt spela bingo ändå, då får man ju en guld chans att faktiskt vara med och tävla om ytterligare en bonusvinst. 
 
På tala om det populära tv-programmet Bingolotto, som faktiskt är en av det få spel jag själv spelar, så är det tillbaka i TV4 efter att under flera år ha sänts i Sjuan. Bingolotto börjar åter sändas i TV4 i samband med höstpremiären i augusti. Själv har Alva och jag redan planerat in att vi ska spela och plocka fram lite mys på bordet. För är det något spel som är lite mysigt - och som faktiskt passar hela familjen så är det ju Bingolotto.

* Inlägget sker i samarbete med Nätbingo.eu och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy .

Alla har vi en plan B

När det kommer till karriären har vi alla olika mål och prioriteringar, en del människor föredrar en hög lön medan andra hellre prioriterar ett arbete som är flexibelt. För min del har min stora dröm alltid varit att få arbeta med mina intressen och passioner här i livet. Det för mig innebär ett arbete inom media där jag får vara social, kreativ och komma med nya idéer. Det är något jag nu jobbar stenhårt för att uppnå, men om jag emot förmodan inte skulle nå min dröm skulle jag kunna tänka mig ett arbete inom IT. Det är nämligen en branch som facinerar och intresserar mig, och en branch som platsar som en plan B på min lista.
 
Kanske skulle ett jobb som kunsult på bolaget LarssonCo, som jag även skriver det här inlägget med, passa mig bra? Det tror åtminstone jag att det skulle vara, och jag är absolut inte främmande för att lära mig mer om IT. Tvärtom faktiskt är jag väldigt facinerad av IT och dess utveckling, och det är helt klart något jag i framtiden skulle vilja utvecklas mer inom. Branchen i sig är dessutom riktigt stor, och den ökar för varje dag i och med nya appar och program som släpps och utvecklas. 
 
Skulle du själv kunna tänka dig att arbeta inom IT, eller gör du kanske redan det i dag? Skriv och berätta!

Badrumsstrul i lägenheten

INLÄGGET ÄR ETT SAMARBETE MED RÖRASSISTANSEN.SE. Läs mer längst ner på sidan.

Nu är det drygt fyra år sedan jag och Alva flyttade till eget, och jag minns att i början var det en massa strul med saker som saknades eller var sönder i lägenheten. Något som vi hade problem med redan ifrån start var badrummet, där det med jämna mellanrum blev vatten läckage. Ifrån början misstänkte jag att problemet var något strul med badkaret, och jag bad hyresvärlden titta på det vid ett flertal tillfällen. Det tittade ett par gånger, och jag själv rensade avloppet kontinuerligt, och det blev faktiskt lite bättre. Men lika snabbt som det blev bättre, lika snabbt kom det tillbaka igen.
 
Själv tyckte jag det var extremt jobbigt, och kände aldrig riktigt att badrummet var sådär fräscht och fint som jag ville ha det. Därför vart jag otroligt glad när jag tidigare i år faktiskt insåg att problemet inte alls var de som jag först trodde, utan att problemet faktiskt låg någon helt annanstans. Det var nämligen toaletten som läckte vatten och ganska snabbt konstaterades det att de saknades delar. Nu tror jag att problemet är löst och jag känner att jag äntligen har börjat få lite kontroll över badrummet. 
 
Men om jag hade fått gå tillbaka så hade jag helt klart kontaktat Rörassistansen.se, eller något annat likvärdig firma i min stad, som jag tror hade kunnat hjälpa mig och listat ut problemet bra mycket tidigare. Rörassistansen har faktiskt jour dygnet runt och riktar sig både till privatpersoner och företag. Alla rörmokare på Rörassistansen har dessutom lång erfarenhet av felsökning och reparation av värmepumpar.Kort sagt är jag säker på att det är en firma att lita på, så har ni strul och bor i Stockholm vill jag slå ett slag för denna firma.

* Inlägget sker i samarbete med Rörassistansen.se och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy .

Frågestund del 31

Hur är relationen med hennes pappa nu?
Alva har inte längre någon relation till sin pappa. Det är på ett sätt otroligt tråkigt, men på ett annat sätt ganska skönt i och med att relationen aldrig varit riktigt stabil. Alvas pappa har kommit och gått under hela hennes liv, och Alva har aldrig riktigt haft känslan utav att hon kan lita på honom. Hon har aldrig haft känslan utav att hon alltid kommer ha sin pappa vid sin sida, utan snarare tvärtom då hon aldrig riktigt vetat när och om han skulle lämna henne igen. Han har som det ser ut nu valt att klippa alla band som går, och har både flyttat härifrån och bytt telefonnummer utan att meddela oss om det nya. Vi följer inte varandra på sociala medier längre heller, och har där med förlorat kontakten helt.

Hur känner du inför att han har så pass många barn, och att han inte har tid att träffa Alva?
Det är givetvis upp till honom hur många barn han väljer att skaffa, precis som det är upp till mig när och om jag väljer att skaffa fler barn. Men det tragiska i den här situationen blir ju alla barn som blir lidande, i och med att han inte har kontakt med alla. Samtidigt blir det ett dilemma att själv som mamma se till att Alva har kontakt och en relation till alla halvsyskon som bor på olika ställen runt om i Sverige. Så kort sagt tycker jag helt enkelt det är tråkigt att det är som det är.
 
Vill hon träffa sin pappa?
Självklart vill Alva träffa sin pappa, det är ju trots allt hennes pappa, och det kommer han ju alltid vara. Alva är i en period där hon stundstals saknar honom, och hoppas att han ska komma tillbaka till hennes liv. Andra stunder är hon arg, besviken och sårad över att han håller sig undan och aldrig hör av sig. I framtiden vet jag inte alls hur Alva kommer känna inför att träffa sin pappa, men jag tror att ju längre tid han håller sig undan desto svårare kommer det vara för Alva att släppa in honom i sitt liv igen.
 
Har hennes pappa blogg? 
Alvas pappa bloggade tidigare, nu vågar jag dock inte svara på om han gör detta längre. Vi har som ovan skrivet ingen kontakt med varandra alls sedan drygt 1,5 år tillbaka.
 
Hur är relationen med hennes farmor/farfar och halvsyskon? 
Alva har en bra relation till sin farmor och sin halvsyster Charlie. Vi träffas inte riktigt så ofta som vi hade önskat, men vi har tillsammans ett gemensamt mål om att ses oftare för att få en stabil relation. Alva älskar att träffa sin halvsyster Charlie, och går verkligen in i rollen som storasyster. I sommar hoppas vi kunna träffas mer och hitta på roliga äventyr tillsammans. Vi har diskuterat om att besöka farmor en hel dag tillsammans och låta barnen leka tillsammans där.
 
När det gäller Alvas andra halvsyskon finns ingen kontakt i nuläget. Det finns inte heller någon direkt kontakt med Alvas farfar, jag brukar dock försöka skicka kort m.m vid högtider. Alva har även fått födelsedagspresent skickat till sig vid något tillfälle.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.