Det här med dejtingsidor

Ingen vill egentligen vara singel och senaste trenden att kunna registrera sig på en dejtingsida på nätet skapar flera möjligheter till alla som är singel och sökande. Detta kanske känns lite mer som ett ”off topic” ämne men jag har precist läst hur många som har lyckats hitta kärleken på nätet men även ett flertal scenarios där han eller hon har blivit lurad på pengar mm.

 

Hemsidan Dejtingkung.se analyserar svenska dejtingsidor i Sverige. En riktigt bra sajt som skapar kritiserande inlägg samt artiklar genom sina egna erfarenheter av poppis trenden. Att registrera sig på enstaka dejtingsidor tar ju knappt ens en minut men det är nog viktigt att vara försiktig och därmed ytterligare en anledning till att jag rekommenderar ett besök hos Dejtinkung. Det är viktigt att ha balans nu när våren är på G, att använda sig av online dejting ska nog enbart vara ett komplement och inget heltidsjobb eftersom kärleken kommer när man minst anar! Ett inlägg som är intressant hos dem är bra dejting frågor att ställa på dejten som alla borde läsa.

Framtidsmål och drömmar

Nu när vi ändå skriver om pengar, så vill jag även poängtera något annat som för mig är otroligt viktigt. Det är det här med att spara pengar både till barnen, framtidsmål och drömmar. Själv har jag det senaste tre åren minskat ner på sparande rejält och i stället investerat i saker till hemmet som min nya soffa, mitt köksbord och datorn (som nu dessvärre redan efter 1,5 år har gått sönder). 
 
Nu inför 2014 har jag därför beslutat mig för att försöka gå tillbaka till sparandet. Alva och jag har därför inte bara diskuterat veckopeng som jag skrev om i ett tidigare inlägg, utan även sparmål och framtidsdrömmar. Ett mål vi gemensamt har satt är att vi inom 3 år ska flyga flygplan för första gången. Vi har inte riktigt kommit överens om resemål, men drömresemålet för Alva är helt klart Paris, så jag hoppas åtminstone att vi någon gång i livet lyckas ta oss dit. Så nu är det hög tid för mig att bestämma mig för vilket sparande som gynnar oss bäst i längden. 
 
I mitt letande efter det bäst lämliga metoden att spara pengar, så fann jag sajten Santanderconsumer.se som har 1,30% sparränta från första kronan. Det lät riktigt bra och det fick mig att titta lite på vad min egna bank har för sparränta, vilket fick mig att inse hur lång sparränta jag faktiskt har i dag. 
 
Så nu är jag nyfiken på vilket sätt sparar ni pengar?  Har ni något specifikt mål med ert sparande? Var sparar ni pengar? Någon speciell bank att rekommendera?

Veckopeng - vilken summa är rimlig?

Alva har det senaste veckorna diskuterat tillsammans med mig kring veckopeng. Vi har diskuterat om vilken summa det skulle kunna vara, och vad hon skulle förväntas göra för att få den summan, då jag personligen tycker det är viktigt att visa att man måste jobba för att få pengar. Det roliga var inte det att Alva tog upp ämnet, utan att även min lillebror Kalle hade samma diskussion med mina föräldrar.
 
Det intressanta blev därför i valet av summa, som barnen fick presentera att det tyckte var rimligt. Barnen valde nämligen två olika summor, som inte ens var i närheten utav varandra. Kalle valde 32 kr vilket var den summa som det fattades, ur hans gamla sparpengar för att köpa de han tittat ut. Alva försökte sig i stället på en större summa pengar och önskade sig 500 kr. Detta för att köpa en hästvagn med Barbie som hon drömt och tittat på i butiken länge. Vi kom inte riktigt fram till någon summa ännu, men vi kommer helt klart fortsätta diskutera ämnet och därför vore det mycket intressant att höra vad ni andra som har barn i samma ålder ger era barn.
 
Så hur mycket i veckopeng får era barn i 7-9 års åldern? Vad ställer ni för krav för att barnen ska få den?

Årets affisch för Mammamingel 2015!

Här jobbas det för fullt inför Mammamingel 2015, och vi har nu i dagarna fått klart vår nya fina affisch som fantastiska Ida står bakom. Det innebär att vi förhoppningsvis får den klar och upptryckt inför nästa vecka vilket känns helt fantastiskt.
 
I nästa vecka beger vi oss nämligen till storstaden där det vankas både pressvisning av Lakritsfestivalen och lite annat arbete med vår hemsida Unga Föräldrar. Sedan bär det av hem en snabbis innan vi åker tillbaka under lördagen till Lakritsfestivalen för att frossa i lakrits och glass. För i år arrangeras ju faktiskt Glassfestivalen för första gången under ett och samma tak. Det kommer med andra ord bli en riktigt härlig vecka att se fram emot både för mig och för Alva, och jag kan knappt bärga mig.På plats i huvudstaden räknar vi givetvis med att hinna med lite arbete med Mammamingel. Det är där ibland annat våra fantastiska affischer kommer in i bilden.

Njuter av våren som är på väg

Det har ekat tomt här i bloggen, och det har givetvis sina orsaker. Min dator som gick sönder har nu sedan en tid tillbaka lämnats in på lagning, och jag hoppades in i det sista att den skulle gå att reparera, men tråkigt nog verkar den helt ha gett upp hoppet. Det innebär att jag nu står helt utan dator, och är fast med enbart min Lenovo surfplatta och telefonen. Det fungerar att kolla mejl, Facebook och lite små ärenden men att blogga känns lönlöst.
 
 Så en ny dator behövs helt enkelt, och jag kommer därför under det kommande dagarna forska vidare. Kanske kan jag få ut något via hemförsäkringen alt reklammera datorn i och med att jag endast haft den 1,5 år. I värsta fall får jag helt enkelt slänga ut pengar på en ny dator, även om det inte alls egentligen finns pengar till något sådant just nu när sommaren och alla dess aktiviteter börjar närma sig. Mitt dilemma är faktiskt ytterligare en av alla orsaker till att jag verkligen hoppas att jag får arbetet som jag var på intervju för nu under förra veckan. Intervjun kändes riktigt bra och jag känner mig verkligen redo att ta mig an utmaningen, så nu är det bara hålla tummarna och hoppas att det ä mig det återkommer till om ca 2-3 veckor för att meddela att jag har fått jobbet.
 
Annars har vi mest spenderat tiden hemma, myst med härliga filmer, varit ute och lekt i lekpaken, läst böcker/tidningar och börjat förbereda inför påsken och våren. Vi har haft lite besök av T och arbetat en hel del med våra event och vår hemsida. Vårt första nyhetsbrev har även skickats ut tillsammans med en efterlysning efter bloggande föräldrar, så har du ännu inte fått det skriv in dig i vårt nätvek här.
 
Egmont panelen har även dragit i gång, och det innebär att vi har fått hem ett gäng nya produktnyheter att testa så det har vi planerat in att titta närmare på under dagen. 
 
Vad händer hos er där ute? Hinner inte riktigt hänga med i bloggvärlden på samma vis nu utan dator.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.