Mammasvardag

Det här med dejtingsidor

Ingen vill egentligen vara singel och senaste trenden att kunna registrera sig på en dejtingsida på nätet skapar flera möjligheter till alla som är singel och sökande. Detta kanske känns lite mer som ett ”off topic” ämne men jag har precist läst hur många som har lyckats hitta kärleken på nätet men även ett flertal scenarios där han eller hon har blivit lurad på pengar mm.

 

Hemsidan Dejtingkung.se analyserar svenska dejtingsidor i Sverige. En riktigt bra sajt som skapar kritiserande inlägg samt artiklar genom sina egna erfarenheter av poppis trenden. Att registrera sig på enstaka dejtingsidor tar ju knappt ens en minut men det är nog viktigt att vara försiktig och därmed ytterligare en anledning till att jag rekommenderar ett besök hos Dejtinkung. Det är viktigt att ha balans nu när våren är på G, att använda sig av online dejting ska nog enbart vara ett komplement och inget heltidsjobb eftersom kärleken kommer när man minst anar! Ett inlägg som är intressant hos dem är bra dejting frågor att ställa på dejten som alla borde läsa.

Framtidsmål och drömmar
Nu när vi ändå skriver om pengar, så vill jag även poängtera något annat som för mig är otroligt viktigt. Det är det här med att spara pengar både till barnen, framtidsmål och drömmar. Själv har jag det senaste tre åren minskat ner på sparande rejält och i stället investerat i saker till hemmet som min nya soffa, mitt köksbord och datorn (som nu dessvärre redan efter 1,5 år har gått sönder). 
 
Nu inför 2014 har jag därför beslutat mig för att försöka gå tillbaka till sparandet. Alva och jag har därför inte bara diskuterat veckopeng som jag skrev om i ett tidigare inlägg, utan även sparmål och framtidsdrömmar. Ett mål vi gemensamt har satt är att vi inom 3 år ska flyga flygplan för första gången. Vi har inte riktigt kommit överens om resemål, men drömresemålet för Alva är helt klart Paris, så jag hoppas åtminstone att vi någon gång i livet lyckas ta oss dit. Så nu är det hög tid för mig att bestämma mig för vilket sparande som gynnar oss bäst i längden. 
 
I mitt letande efter det bäst lämliga metoden att spara pengar, så fann jag sajten Santanderconsumer.se som har 1,30% sparränta från första kronan. Det lät riktigt bra och det fick mig att titta lite på vad min egna bank har för sparränta, vilket fick mig att inse hur lång sparränta jag faktiskt har i dag. 
 
Så nu är jag nyfiken på vilket sätt sparar ni pengar?  Har ni något specifikt mål med ert sparande? Var sparar ni pengar? Någon speciell bank att rekommendera?
Veckopeng - vilken summa är rimlig?
Alva har det senaste veckorna diskuterat tillsammans med mig kring veckopeng. Vi har diskuterat om vilken summa det skulle kunna vara, och vad hon skulle förväntas göra för att få den summan, då jag personligen tycker det är viktigt att visa att man måste jobba för att få pengar. Det roliga var inte det att Alva tog upp ämnet, utan att även min lillebror Kalle hade samma diskussion med mina föräldrar.
 
Det intressanta blev därför i valet av summa, som barnen fick presentera att det tyckte var rimligt. Barnen valde nämligen två olika summor, som inte ens var i närheten utav varandra. Kalle valde 32 kr vilket var den summa som det fattades, ur hans gamla sparpengar för att köpa de han tittat ut. Alva försökte sig i stället på en större summa pengar och önskade sig 500 kr. Detta för att köpa en hästvagn med Barbie som hon drömt och tittat på i butiken länge. Vi kom inte riktigt fram till någon summa ännu, men vi kommer helt klart fortsätta diskutera ämnet och därför vore det mycket intressant att höra vad ni andra som har barn i samma ålder ger era barn.
 
Så hur mycket i veckopeng får era barn i 7-9 års åldern? Vad ställer ni för krav för att barnen ska få den?