Mammasvardag

En lyckad Halloween för barnen
Min familj älskar Halloween, och nu när det bara är några dagar kvar så är det det är hög tid att börja planera årets Halloweenhelg för barnen. Även om vi inte ska ha en egen fest hemma så brukar jag alltid i förväg planera Halloweenkostymer, dekorationer och godis för det som blivit en av mina barns absoluta favorithögtider.
 
I år har jag luskat runt lite på nätet för att hitta inspiration till både aktiviteter för barnen, pysselprojekt och dekoration för att få till en riktigt lyckad Halloween. Här kommer några av mina favoriter:
 
Halloween-aktiviteter för barnen
En av de viktigaste aktiviteterna för barnen under Halloween är ju att knacka dörr och ägna sig åt lite bus eller godis. Det kan vara en bra idé att för säkerhets skull följa med barnen på bus- eller godisrundan, beroende på deras ålder. Här hemma brukar vi ladda upp med godis och läskigheter att ge till de barn som ringer på hemma hos oss - riktigt kul brukar vi alla tycka att det är. Matbutikerna brukar vara fulla av speciellt Halloweengodis, och det är ingen underdrift att säga att ungarna älskar det. Vi samlar ihop våra favoriter, och det händer inte sällan att ungefär hälften äts upp av oss själva. Så kan det gå. Man kan även hitta på olika pyssel, och här hittade jag en hel massa roliga projekt för barn i olika åldrar.
 
Roliga Halloween-kostymer
I USA verkar man kunna kan klä ut sig till lite precis vad som helst under Halloween, men här hemma i Sverige så är det fortfarande mest läskiga kostymer som gäller.Om jag själv klär ut mig så blir det gärna till häxa eller mamman i Familjen Addams (båda kostymerna är lätta att hitta i butikerna), men barnen brukar vilja vara olika saker varje år. Antingen så kan ni göra egna Halloween-kostymer, t.ex. robotar, pirater eller varför inte en kattunge. Det är alltid roligt att göra egna kostymer, men det kan ju ibland kräva sin lilla tid. Det finns även en hel del maskeradkäder att köpa - Buttericks har till ett exempel ett helt utbud av Halloween-kostymer för barn i ok prisläge. Annan rolig inspiration hittade jag här, kul att se vad man kan hitta på!
 
Halloween-dekorationer
Att dekorera hemmet med lite läskiga grejer är lite utav ett måste för Halloween. Det finns klassiska dekorationer som att karva en pumpa och sätta ljus i - tips på det och annat hittar du på Unga Föräldrar, där vi har samlat olika idéer för Halloween med barn. Hittade även de här roliga Halloweenlyktorna att göra av tomma glasburkar - snyggt och hur enkelt som helst.
 
Det viktigaste med Halloween är ju såklart att ha kul och att barnen får en rolig helg. Om du har egna Halloween-favoriter, tveka inte att skriva en kommentar, vill gärna höra era idéer.
Alvas önskelista till rummet
Här om dagen blev det klart med målning/tapetsering av både mitt och Alvas sovrum. Det känns riktigt skönt då vi det senaste dagarna har fått leva med möbler och prylar huller om buller. Nu har vi sakta men säkert börjat få tillbaka alla prylar i respektive rum, och samtidigt har vi rensat ur en massa och lagt ut till försäljning. Alva växer ju allt mer och mer, och automatiskt sker då även en hel del förändringar i hennes rum.
 
Vi har nu enats och kommit fram till att det hon behöver är en skrivbordstol, papperskorg och arbetslampa till sitt skrivbord tillsammans med nya bokhyllor för bättre och mer förvaring. I och med att väggarna går i rosa fortsätter vi att köra på rosa/vitt så här ovan ser ni önskanlistan ifrån IKEA.
Cinderella Beauty & Fashion Weekend
Ombord på M/S Viking Cinderella besökte vi Beauty & Fashion-mässan som var full med flera av branschens främsta leverantörer, bland annat Lancôme, Diesel, Carolina Herrera och Shiseido som berättade om kommande trender. Vi varvade fest, god mat, shopping och inspiration i skönhet under 22 timmar och efter att vi checkat in på hytten och dumpat av våra väskor begav vi oss direkt till mässan.
 
Hela mässan startades upp med provsmak av likören Cointreau Blood Orange som nylanserades. Flaskan räknas som starksprit och håller väldigt länge då extremt lite behövs utnyttjas. Drycken var riktigt god och jag funderade länge på att köpa hem en flaska (trots att jag i princip är nykterist). De fruktiga noterna från sött och bittert apelsinskal, blandat med uppfriskande och lätt syrlig blodapelsin, gör nämligen Blood Orange till en oemotståndligt fräsch "”any time drink"” med is eller i cocktails. 
 
Det blev i slutändan ingen flaska på grund utav priset, men jag vet nu hur den smakar och kommer absolut ha den i åtanke inför framtiden. I sin helhet måste jag ändå få skriva att jag tycker det är extremt bra, att man som kund faktiskt får chansen att provsmaka. Det är nämligen något jag tror lockar till sig kunder, och som jag personligen tycker är ett riktigt bra försäljningsknep.
 
På plats fanns även champagne Piper-Heidsieck som är helt ny, men som vi dessvärre inte fick provsmaka trots att vi efterfrågade detta. Det kändes tråkigt då vi var mycket nyfikna och sugna på att köpa hem en flaska, men inte riktigt vågade på grund utav att vi inte visste hur den smaka. Nu i efterhand ångrar man sig lite men som tur är finns det ju fler tillfällen. Drycken beskrivs i alla fall som torr, mycket frisk, lätt aromatisk, fruktig smak med inslag av röda äpplen, bröd, kardemumma och citrus. Den passar bra som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.