Tex Mex på jobbet

Den här veckan har försvunnit i ett rasande tempo, men jag har trots det hunnit med att slutföra flera skoluppgifter till skolan, varit på fotbollsmatch med Alva, fixat ett nytt jobb till sommaren och dessutom jobbat lite. Ska faktiskt i väg alldeles strax till jobbet igen så det blir bara en snabbis här nu. Har mer Tex Mex mat att tillaga ute i Krokek på Coop Krokeks nyöppning. 
 

Det känns med andra ord bra nu, och det mesta verkar ordna sig. Det kändes lite tufft där ett tag och jag trodde faktiskt jag skulle bli utan jobb till sommaren. Men allt löste sig tillslut och jag kan inte vara annat än nöjd. Det här kommer helt klart bli årets bästa sommar, och jag kan inte bärga mig förrän vi ska till Spanien. Här hemma pratar vi om det nästan varje dag, och förberedelserna inför resan tar stor plats i vardagen. 

En liten lista

Vad gör du helst en ledig dag?
– Ledig dag? Om jag ska vara ärlig så känns det sällan som jag är ledig till 100%. Men om jag vore det skulle jag helt klart sova länge typ till tio, äta en riktig hotellfrukost med kokt ägg, en massa frukt och hela baletten. Sen skulle jag ta ett varmt bad, ansiktsmask och njuta utav att det finns tid att för en gång skull fixa ordning sig lite extra. Sen skulle det helt klart bli en stund på balkongen, för givetvis vill jag ha fint väder på min lediga dag. Så där ute skulle jag sitta och njuta och bläddra i lite tidningar och dricka juice med isbitar. Alva skulle vara ute på gården och cykla med sina vänner. Lite senare efter en god lunch skulle vi ge oss in till stan och träffa lite vänner. Snackat, lyssnat på musik och busat för barnens del. Kanske skulle det bli ett dopp i sjön om vädret tillät oss, och sedan skulle kvällen avslutas med grillat och en massa mys i trevligt sällskap.

Nämn tre saker man kanske inte vet om dig:
• Jag kan inte dricka Coca cola utan att få ont i magen. Desamma gäller påskmust, julmust, Pepsi etc.
• Jag tycker Simpsons är helt värdelöst. I samma kategori hamnar 2 1/2 Men och Family Guy.
• Jag har världens fobi för småkryp, särskilt spindlar.

Är du social?
– Ja, jag är väldig social som person och älskar att kommunicera på alla sätt och vis. Många av mina närmsta brukar retas lite på skoj, då min mun alltid går i ett. Det är även många som har påpekat hur roligt det är att jag alltid har något nytt att berätta, trots att jag t o m pratat med personen ifråga bara några minuter innan. Kort sagt jag är sällan tyst under längre perioder.

Var i världen skulle du vilja befinna dig nu?
– I sängen vore perfekt nu. Klockan börjar bli rätt mycket och det är nog dags att sova.

Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
– Jag var då 15 år. Gick i årskurs nio och var förlovad med Alvas pappa. Arbetade extra på helgerna med att dela ut reklam för SDR (Svensk Direktreklam), och kände mig väldigt ensam och tankspridd på många vis. Hade många tankar och starka åsikter, men hade inte riktigt mod att uttrycka alla öppet inför andra. Var väldigt nervös och orolig inför framtiden, men hade ändå en ganska tydlig bild av vart jag ville hamna.

 Föredrar du att vara framför eller bakom kameran?
– Bakom helst.

Vad var din senaste lögn om?
– I ärlighetens namn minns jag faktiskt inte. Det är sällan jag ljuger, och gör jag det så är det oftast vita lögner.

Något du aldrig skulle ta på dig?
– Magtröja. Hahaha. Alltså händer inte.

Favoritserie?
– Har så otroligt många favoriter, men One Tree Hill, Vampire Diaries och Pretty Little Liars är nog det allra bästa.

Roligaste i dag?
– Det var nog helt klart att få lite kvalitetstid med Alva och lillebrorsan Kalle. Vi var på bio och såg filmerna Zootropolis och Djungelboken. Det var bägge riktigt bra och vi hade verkligen en hel dag med mys på stan.

En ny arbetsdag i Linköping

Nu bär det strax av emot Linköping för lite jobb. I dag bjuder jag på olika smaker från NESCAFÉ Dolce Gusto. Det känns riktigt spännande och själv är jag grymt nyfiken på att provsmaka både Chai Tea Latte och Nesquik. För egen del är jag själv inget stort fan utav kaffe, men det är roligt att leka loss och lära sig mer om barista yrket som faktiskt är riktigt intressant. Dessutom är det ju en grym fördel att kunna fixa riktigt gott kaffe när man t o m själv inte ens dricker det. Det brukar imponera på de allra flesta och är en rolig merit att ha med sig i bakfickan.
 

I övrigt sker det inte så mycket i mer i dag, utan det blir förhoppningsvis lite plugg framåt kvällen om det inte blir allt för sent. Alva kommer spendera dagen i skolan precis som vanligt, och därefter en stund hos mina föräldrar tills jag kommer hem. Om jag känner henne rätt så kommer hon och Kalle nog cykla, hoppa studsmatta eller kanske spela tv-spel tillsammans. Helt beroende på vädret som än så länge ser ljust och fint ut här.

Vad händer hos er i dag? Har ni något roligt inplanerat denna torsdag?

En bästis dag på stan

I dag hade jag och Jessica planerat in att ses utan barn och pojkvänner. De är något som sker otroligt sällan och något som vi faktiskt inte har gjort på flera år. För mig betyder sådana här dagar därför lite extra, i och med att jag vet att det kanske dröjer innan det ges tid för det igen. Nu finns det dock lyckligtvis betydligt mycket större möjligheter än tidigare, i och med att jag numera studerar på distans. Det ger mig nämligen en möjlighet att själv strukturera upp och prioritera min tid.
 

I dag blev det därför att jag unnade mig en hel dag på stan. Det kändes skönt att komma i väg själv och ladda upp batterierna. Få prata av sig, umgås lite bara vi två och ha det trevligt tillsammans. Vi njöt av god mat på Lindahls, fika på Espresso House och en massa shopping. Det blev lite nya kläder till både mig och Alva, varav en del av det ska packas ner i Alvas nya resväska.

För mig blev det faktiskt även ett besök hos frisören, och det om något var något som behövdes. Själv blev jag super nöjd med den nya frisyren. Håret känns super fräscht och mjukt. Har även lite ny hårfärg att fixa med här hemma de kommande dagarna. Det om något kommer bli spännande och jag hoppas kunna bjuda på ett resultat när det är klart. För att summera det hela så har dagen kortfattat varit riktigt, riktigt bra. Jag längtar redan tills nästa bästis dag.

Letar efter nya utmaningar!

Min senaste demo för Wasa bröds fantastiskt goda nyheter Wasa Gourmet. Min personliga favorit är helt klart Wasa Müsli Gourmet som har en touch av brunsocker och kanel. Himmelskt god och ett tips till er!

Det har förändrats en hel del för mig i sommar, och jag kommer inte arbeta på Kolmårdens Djurpark som planerat. Det blev lite strul kring ledighet för min del, och jag tvingades till sist att välja i mellan jobb och vår resa till Spanien som redan är betalad och inbokad sedan länge. Det var ett tufft beslut och ett beslut jag egentligen inte alls ville ta så det känns väldigt tråkigt. Men jag hoppas få möjlighet att arbeta på Kolmårdens Djurpark vid ett annat tillfälle, och till dess får jag helt enkelt söka efter nya utmaningar och jag hoppas jag hittar något passande till sommaren.

Som det ser ut nu arbetar jag extra med demos vid sidan av mina studier. Det är ett fantastiskt arbete som jag verkligen älskar, men det är tråkigt nog mer ett extra jobb som man kan ha vid sidan av studierna och inte riktigt ett heltidsarbete. Det innebär att jag trots att jag nu arbetar och är anställd på inte mindre än fyra företag, är på jakt efter ett nytt med fler timmar inför sommaren.

Så har ni tips eller kanske söker ni själv folk inom Östergötland, och tror att jag skulle passa bra hos er så kontakta mig mer än gärna. Jag är öppen för det mesta men har ett extra stort intresse för arbete inom kommunikation, service och marknadsföring.

 

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.