Mammasvardag

Tex Mex på jobbet
Den här veckan har försvunnit i ett rasande tempo, men jag har trots det hunnit med att slutföra flera skoluppgifter till skolan, varit på fotbollsmatch med Alva, fixat ett nytt jobb till sommaren och dessutom jobbat lite. Ska faktiskt i väg alldeles strax till jobbet igen så det blir bara en snabbis här nu. Har mer Tex Mex mat att tillaga ute i Krokek på Coop Krokeks nyöppning. 
 

Det känns med andra ord bra nu, och det mesta verkar ordna sig. Det kändes lite tufft där ett tag och jag trodde faktiskt jag skulle bli utan jobb till sommaren. Men allt löste sig tillslut och jag kan inte vara annat än nöjd. Det här kommer helt klart bli årets bästa sommar, och jag kan inte bärga mig förrän vi ska till Spanien. Här hemma pratar vi om det nästan varje dag, och förberedelserna inför resan tar stor plats i vardagen. 

En liten lista

Vad gör du helst en ledig dag?
– Ledig dag? Om jag ska vara ärlig så känns det sällan som jag är ledig till 100%. Men om jag vore det skulle jag helt klart sova länge typ till tio, äta en riktig hotellfrukost med kokt ägg, en massa frukt och hela baletten. Sen skulle jag ta ett varmt bad, ansiktsmask och njuta utav att det finns tid att för en gång skull fixa ordning sig lite extra. Sen skulle det helt klart bli en stund på balkongen, för givetvis vill jag ha fint väder på min lediga dag. Så där ute skulle jag sitta och njuta och bläddra i lite tidningar och dricka juice med isbitar. Alva skulle vara ute på gården och cykla med sina vänner. Lite senare efter en god lunch skulle vi ge oss in till stan och träffa lite vänner. Snackat, lyssnat på musik och busat för barnens del. Kanske skulle det bli ett dopp i sjön om vädret tillät oss, och sedan skulle kvällen avslutas med grillat och en massa mys i trevligt sällskap.

Nämn tre saker man kanske inte vet om dig:
• Jag kan inte dricka Coca cola utan att få ont i magen. Desamma gäller påskmust, julmust, Pepsi etc.
• Jag tycker Simpsons är helt värdelöst. I samma kategori hamnar 2 1/2 Men och Family Guy.
• Jag har världens fobi för småkryp, särskilt spindlar.

Är du social?
– Ja, jag är väldig social som person och älskar att kommunicera på alla sätt och vis. Många av mina närmsta brukar retas lite på skoj, då min mun alltid går i ett. Det är även många som har påpekat hur roligt det är att jag alltid har något nytt att berätta, trots att jag t o m pratat med personen ifråga bara några minuter innan. Kort sagt jag är sällan tyst under längre perioder.

Var i världen skulle du vilja befinna dig nu?
– I sängen vore perfekt nu. Klockan börjar bli rätt mycket och det är nog dags att sova.

Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
– Jag var då 15 år. Gick i årskurs nio och var förlovad med Alvas pappa. Arbetade extra på helgerna med att dela ut reklam för SDR (Svensk Direktreklam), och kände mig väldigt ensam och tankspridd på många vis. Hade många tankar och starka åsikter, men hade inte riktigt mod att uttrycka alla öppet inför andra. Var väldigt nervös och orolig inför framtiden, men hade ändå en ganska tydlig bild av vart jag ville hamna.

 Föredrar du att vara framför eller bakom kameran?
– Bakom helst.

Vad var din senaste lögn om?
– I ärlighetens namn minns jag faktiskt inte. Det är sällan jag ljuger, och gör jag det så är det oftast vita lögner.

Något du aldrig skulle ta på dig?
– Magtröja. Hahaha. Alltså händer inte.

Favoritserie?
– Har så otroligt många favoriter, men One Tree Hill, Vampire Diaries och Pretty Little Liars är nog det allra bästa.

Roligaste i dag?
– Det var nog helt klart att få lite kvalitetstid med Alva och lillebrorsan Kalle. Vi var på bio och såg filmerna Zootropolis och Djungelboken. Det var bägge riktigt bra och vi hade verkligen en hel dag med mys på stan.

En ny arbetsdag i Linköping
Nu bär det strax av emot Linköping för lite jobb. I dag bjuder jag på olika smaker från NESCAFÉ Dolce Gusto. Det känns riktigt spännande och själv är jag grymt nyfiken på att provsmaka både Chai Tea Latte och Nesquik. För egen del är jag själv inget stort fan utav kaffe, men det är roligt att leka loss och lära sig mer om barista yrket som faktiskt är riktigt intressant. Dessutom är det ju en grym fördel att kunna fixa riktigt gott kaffe när man t o m själv inte ens dricker det. Det brukar imponera på de allra flesta och är en rolig merit att ha med sig i bakfickan.
 

I övrigt sker det inte så mycket i mer i dag, utan det blir förhoppningsvis lite plugg framåt kvällen om det inte blir allt för sent. Alva kommer spendera dagen i skolan precis som vanligt, och därefter en stund hos mina föräldrar tills jag kommer hem. Om jag känner henne rätt så kommer hon och Kalle nog cykla, hoppa studsmatta eller kanske spela tv-spel tillsammans. Helt beroende på vädret som än så länge ser ljust och fint ut här.

Vad händer hos er i dag? Har ni något roligt inplanerat denna torsdag?