Mammasvardag

Häst och vagn - Sagojul på Kolmården
Det fanns verkligen något för både stora och små på Sagojul på Kolmården. Något jag själv njöt utav lite extra var att få åka häst och vagn till toner av bjällerklangen i bakgrunden. Det var riktigt mysigt och gav verkligen det där lilla extra stämningen under dagen. Det bästa utav allt var att det både var gratis och att det var gott om plats för många att åka med samtidigt. Det innebar givetvis kort kö, och en möjlighet för alla barn som efteråt ville klappa och mysa loss med hästarna lite extra. 
 
Det negativa var att rundan vi fick åka var ganska kort och avsides. Det innebar att man inte fick se speciellt mycket under rundturen, och det kändes lite tråkigt med tanke på att det hade kunnat gjort aktiviteten så mycket större.
 
Exempelvis hade det kunnat:
- Haft en längre runda i själva parken med möjlighet att se lite mer, och kanske då med fler hållplatser med möjlighet att kliva av och på. Mer likt ett turisttåg om ni förstår vad jag menar.
 
- Haft en längre runda avsides, med mindre risk att störa och påverka övriga djur och besökare. Där hade det kanske kunnat haft någon form av guidad visning kring djuren, parken i sig eller kanske bara rent utav någon härlig och mysig berättelse.
 
Men i sin helhet gillade jag ändå den mysiga rundturen, och det tror jag även det flesta andra besökarna gjorde de också. Kanske väljer Kolmården om årets satsning blir bra att satsa ännu mer inför 2017, och vem vet kanske kommer något av mina förslag till verklighet då.