Mammasvardag

Sagojul på Kolmården
Den senaste tiden har det varit mycket jobb och fokus på vårt nätverk Norrköping Event & PR. Vi har nämligen en hel del planer inför 2017 och satsar verkligen på att växa och nå ut till ännu fler, men redan nu till jul anordnade vi ett julevent tillsammans med Kolmårdens Djurpark.

Vi fick äran att bjuda in sju lyckliga bloggare tillsammans med respektive familjer. Vi intog tillsammans Kolmårdens nya satsning Sagojul på Kolmården den 3/12 på premiärhelgen. Den nya satsning innebär att delar under december för första gången förvandlas till en magisk julvärld, likt den man läser om i sagorna. Entrén är upplyst av tusentals tindrande ljus och till tonerna av julmusik välkomnades vi av doften från glöggserveringen. Glöggen från Sarturnus var helt fantastiskt god och värmde gott i kylan som rådade.

Vi fick under dagen hälsa på Bamse och hans vänner som hade gjort extra fint runt sagogranen och besöka Småköping som glimmar i all sin glass. Här kunde man samlas kring julteatern, handla i butikerna och besöka Farmors kök där vi njöt av goda köttbullar och pannkakor. Vi fick även möjlighet att åka de karuseller som var öppna, men hann tråkigt nog bara med Dunderhoungsburkarna. Vi hade hoppats på en tur i Skalmans luftballonger, men kön var lång och kylan stor. Så vi får skjuta fram en tur tills nästa besök på Kolmården.

Men det var långt ifrån allt för i Kolmården fylls skogen av glada tomtar och busiga troll. Vi själva lyssnade till trollens alla sagor och sånger, gjorde ett besök i trollstugan och fick till och med chansen att se en liten trollunge liggandes gömd under en sten. Miljön var riktigt häftig och röken, det läckra lägerelden och alla små detaljer gjorde allt väldigt äkta. Det var verkligen riktigt mysigt i trollskogen och att bara njuta av lugnet tillsammans med Alva.