Mammasvardag

Kallt där hemma - se över värmepumpen!

I och med att jag pluggar på distans, så har jag det senaste dagarna fått plugga mitt i en byggarbetsplats. Även om jag bor på tredje våningen och det är längst ner i tvättstugan det renoveras, så är det bra lyhört upp hit när det borrar och donar nertill. Det har med andra ord varit riktigt irriterade, och inte direkt varit den bästa studiemiljön. Men jag försöker se det hela från den ljusa sidan, även om jag inte alls gillar alla förändringar som sker nertill. Fördelarna kvarstår ändå och jag gillar att tvättstugan renoveras om helt med nya målade väggar och tak tillsammans med nya maskiner. Det kommer nog utseende mässigt bli riktigt bra, och det är där jag får försöka lägga fokus även om jag är irriterad på det nya bokningssystemet och andra saker runtomkring.


I dag exempelvis hittade jag bilen utanför som installerar värmepumpar, och det fick mig att tänka på det här med värme i huset/lägenheten där man bor. När jag bodde hemma tidigare hade vi det riktigt kallt i mitt sovrum, och det var något som jag verkligen hatade. Särskilt om kvällarna när man var utan strumpor, och skulle springa upp på natten en snabbis för ett toalettbesök eller liknade. Nu när vi har en egen bostad är det faktiskt tvärtemot väldigt varmt t o m på vintern och om kvällarna. Det känns otroligt skönt och är något jag verkligen uppskattar med den lägenhet vi bor i nu, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur många som faktiskt har det kallt i sina hus och inte har en bra värmepump installerad. Det måste vara jobbigt att behöva frysa och ha det kallt hemma, men det kan ju även vara åt det andra hållet också för varmt helt enkelt. Det upplevde jag att vi hade i tvättstugan tidigare, då man tvingades öppna fönstret när maskinerna varit i gång i en timme eller två. Den där bilen som stod utanför fönstret i dag har med andra ord en väldigt viktig uppgift framför sig, och jag är bra nyfiken på att se resultatet när det är klart.


Så är det något man bör se över när man flyttar till ett nytt boende så är det hur värmepumpen fungerar, och vad man själv kan göra åt situationen om det är för varmt eller för kallt.

Fördelar respektive nackdelar med distansstudier
I dag har det varit en extremt lång dag, och den har till större delen bestått utav studier. Redan i morse direkt efter jag lämnat av Alva på skolan och varit förbi affären en liten snabbis, så påbörjades studierna här hemma i köket med lugn musik liggandes i bakgrunden. Lyckades bli klar med en större uppgift i Marknadsföring innan det blev paus för lite intag av mat, därefter var dags för mig att bege mig in till skolan. Väl i skolan väntade en föreläsning om Sveriges statskick i Samhällskunskap, och därefter blev det informationsmöte kring Engelska 5 med genomgång av planering och kursupplägg. Det blev med andra ord en heldag med studier, och det kändes riktigt skönt även om jag nu i efterhand är riktigt, riktigt trött. 
 
Det negativa med distansstudier är nämligen att det få gånger de är obligatoriska träffar i skolan, så är det sena eftermiddagar och ibland t o m kvällar. Det gör att lite planering måste fixas och att mina fantastiska föräldrar får hoppa in och hjälpa till lite med hämtning av Alva. Det funkar riktigt bra, och det är himla smidigt att vi kan hjälpas åt med både hämtning och lämning när det gäller våra barn. Men för mig som är van vid att hämta Alva tidigare och att få ha kvällarna med henne, blir sådana här dagar lite extra jobbiga. För när jag väl kommer hem är jag oftast trött och seg, medan Alva nästintill är redo för att läggas för natten. Det tycker jag är lite tråkigt, men samtidigt är det där de positiva med distansstudier kommer in. Jag har ju faktiskt valfriheten och möjligheten att hämta henne desto tidigare i morgon efter skolan, och då blir det att mysa lite extra och ta igen lite förlorad tid. Så det är så morgondagens planer lyder, men innan det ska det pluggas och förhoppningsvis ska jag hinna med ytterligare två uppgifter. Förutom det ska även ett samtal ringas, tågbiljetter bokas och lite förberedelser inför fredagens jobb i Katrineholm fixas. SEN blir det att mysa och ta igen förlorad tid med min fantastiska dotter när hon slutar skolan framåt eftermiddagen.
Tävla om ett presentkort värde 500:- från Timarco.se
 
 Nu har en utav er chansen att vinna ett presentkort värde 500:- från Timarco.
 

Timarco har Sveriges största sortiment av märkesunderkläder och sportunderkläder på nätet. Här finner du kläder för både herr, dam och barn ibland varumärken som Björn Borg, Happy Socks, Triumph, Sloggi, Wonderbra och många fler.


För att vara med och tävla: Svara på tävlingsfrågan nedan och motivera varför just du ska vinna det här priset, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

I vilken stad ligger Timarcos huvudkontor och lager?

Tävlingen avslutas den 26/2.