Kallt där hemma - se över värmepumpen!

I och med att jag pluggar på distans, så har jag det senaste dagarna fått plugga mitt i en byggarbetsplats. Även om jag bor på tredje våningen och det är längst ner i tvättstugan det renoveras, så är det bra lyhört upp hit när det borrar och donar nertill. Det har med andra ord varit riktigt irriterade, och inte direkt varit den bästa studiemiljön. Men jag försöker se det hela från den ljusa sidan, även om jag inte alls gillar alla förändringar som sker nertill. Fördelarna kvarstår ändå och jag gillar att tvättstugan renoveras om helt med nya målade väggar och tak tillsammans med nya maskiner. Det kommer nog utseende mässigt bli riktigt bra, och det är där jag får försöka lägga fokus även om jag är irriterad på det nya bokningssystemet och andra saker runtomkring.


I dag exempelvis hittade jag bilen utanför som installerar värmepumpar, och det fick mig att tänka på det här med värme i huset/lägenheten där man bor. När jag bodde hemma tidigare hade vi det riktigt kallt i mitt sovrum, och det var något som jag verkligen hatade. Särskilt om kvällarna när man var utan strumpor, och skulle springa upp på natten en snabbis för ett toalettbesök eller liknade. Nu när vi har en egen bostad är det faktiskt tvärtemot väldigt varmt t o m på vintern och om kvällarna. Det känns otroligt skönt och är något jag verkligen uppskattar med den lägenhet vi bor i nu, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur många som faktiskt har det kallt i sina hus och inte har en bra värmepump installerad. Det måste vara jobbigt att behöva frysa och ha det kallt hemma, men det kan ju även vara åt det andra hållet också för varmt helt enkelt. Det upplevde jag att vi hade i tvättstugan tidigare, då man tvingades öppna fönstret när maskinerna varit i gång i en timme eller två. Den där bilen som stod utanför fönstret i dag har med andra ord en väldigt viktig uppgift framför sig, och jag är bra nyfiken på att se resultatet när det är klart.


Så är det något man bör se över när man flyttar till ett nytt boende så är det hur värmepumpen fungerar, och vad man själv kan göra åt situationen om det är för varmt eller för kallt.

Fördelar respektive nackdelar med distansstudier

I dag har det varit en extremt lång dag, och den har till större delen bestått utav studier. Redan i morse direkt efter jag lämnat av Alva på skolan och varit förbi affären en liten snabbis, så påbörjades studierna här hemma i köket med lugn musik liggandes i bakgrunden. Lyckades bli klar med en större uppgift i Marknadsföring innan det blev paus för lite intag av mat, därefter var dags för mig att bege mig in till skolan. Väl i skolan väntade en föreläsning om Sveriges statskick i Samhällskunskap, och därefter blev det informationsmöte kring Engelska 5 med genomgång av planering och kursupplägg. Det blev med andra ord en heldag med studier, och det kändes riktigt skönt även om jag nu i efterhand är riktigt, riktigt trött. 
 
Det negativa med distansstudier är nämligen att det få gånger de är obligatoriska träffar i skolan, så är det sena eftermiddagar och ibland t o m kvällar. Det gör att lite planering måste fixas och att mina fantastiska föräldrar får hoppa in och hjälpa till lite med hämtning av Alva. Det funkar riktigt bra, och det är himla smidigt att vi kan hjälpas åt med både hämtning och lämning när det gäller våra barn. Men för mig som är van vid att hämta Alva tidigare och att få ha kvällarna med henne, blir sådana här dagar lite extra jobbiga. För när jag väl kommer hem är jag oftast trött och seg, medan Alva nästintill är redo för att läggas för natten. Det tycker jag är lite tråkigt, men samtidigt är det där de positiva med distansstudier kommer in. Jag har ju faktiskt valfriheten och möjligheten att hämta henne desto tidigare i morgon efter skolan, och då blir det att mysa lite extra och ta igen lite förlorad tid. Så det är så morgondagens planer lyder, men innan det ska det pluggas och förhoppningsvis ska jag hinna med ytterligare två uppgifter. Förutom det ska även ett samtal ringas, tågbiljetter bokas och lite förberedelser inför fredagens jobb i Katrineholm fixas. SEN blir det att mysa och ta igen förlorad tid med min fantastiska dotter när hon slutar skolan framåt eftermiddagen.

Tävla om ett presentkort värde 500:- från Timarco.se

 
 Nu har en utav er chansen att vinna ett presentkort värde 500:- från Timarco.
 

Timarco har Sveriges största sortiment av märkesunderkläder och sportunderkläder på nätet. Här finner du kläder för både herr, dam och barn ibland varumärken som Björn Borg, Happy Socks, Triumph, Sloggi, Wonderbra och många fler.


För att vara med och tävla: Svara på tävlingsfrågan nedan och motivera varför just du ska vinna det här priset, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

I vilken stad ligger Timarcos huvudkontor och lager?

Tävlingen avslutas den 26/2.

På bättringsvägen

 
Nu blir det att försöka höja tempot lite. Rösten är tillbaka och jag har ytterst lite halsont kvar. Hoppas verkligen det håller i sig nu bara och att jag är på bättringsvägen till att bli frisk. Det tär nämligen på en att vara sjuk, och är det något jag hatar så är det när energin bara blåser bort, och kroppen inte vill desamma som huvudet. Det är något som i min värld ofta ökar stress, i och med att man i huvudet vet att man har tusen bollar i luften att balansera, men samtidigt inser att kroppen inte klarar av ens hälften. 
 
Det är just därför det känns helt fantastiskt att äntligen vara på bättringsvägen. Nu blir det med andra ord att försöka höja temot lite både studie- och jobbmässigt. Har redan bokat in 5 arbetsdagar nu i februari respektive början av mars, och siktar på att försöka få in så mycket extra pengar som möjligt. Nu har vi nämligen äntligen tagit steget att boka in vår resa till Spanien i sommar,och här hemma kan vi knappt vänta. Målet är med andra ord att försöka lägga undan så mycket som möjligt inför vår kommande resa, så mycket plugg och jobb vid sidan av är det som gäller framöver för att få det hela att gå ihop. 
 
För Alvas del tränas det för fullt på det mesta i skolan, men är det något hon är extra målmedveten om och siktar på att fixa nu så är det att bli godkänd på simningen. Alva hoppas nämligen på att kunna simma på riktigt i Spanien i sommar, och vad jag har hört så är hon på god väg. Så kanske kommer vår resa precis i den rätta tidpunkten. I övrigt har vi diskuterat eventuella fritidsaktiviteter den här terminen, men inte kommit fram till något och nu har det mesta redan dragit i gång, så kanske blir det en liten paus fram till hösten på den fronten. Det återstår att se helt enkelt.

Cloetta - smarriga nyheter

Under veckan damp det ner ett lyxigt paket med nyheter från Cloetta, och här hemma blev vi överlyckliga över alla härliga nyheter att provsmaka. Paketet kom dessutom hem precis i lagom tajming, nu när det blir lite extra mys i samband med Mello som rullar på under helgerna framöver. 
 
Nyheterna från Cloetta är av blandad karaktär, och i paketet rymdes både något salt, segt, sött och fräscht för halsen. Själv fastnade jag direkt för Lonka Soft Fudge Vanilla, en populär produkt som har funnits sedan 1920 i Nederländerna. Själv köper jag den ofta från lösgodishyllan, men nu lanseras och hittas den även i en fräsch och återförslutningsbar förpackning. Det gillas och får helt klart tummen upp av mig! 

En annan produkt som både jag och Alva fastnade för var AKO frukt, som gör en efterlängtad återlansering. AKO frukt är tillbaka i sitt orginalutförande med fyra olika fruktiga smaker, och hittas både i påse och vid lösviktsgodiset, och tillverkas naturligtvis enligt orginalrecept. Själv blev jag riktigt glad över att dessa härliga kolor är tillbaka, och Alva blev nyfiken och glad över att få pröva på ytterligare en smak. Det var ju inte länge sedan hon för första gången testade på AKO mint, Chok och Grädd som alla blev stora favoriter. Så AKO frukt kommer helt klart köpas hem när det vankas fredagsmys även i fortsättningen.


Malaco Snöre i Colasmak paxade Alva på direkten, men själv fick jag givetvis provsmaka. Dessa klassiska godissnören är en favorit bland både barn och vuxna. Här hemma hade vi stora förhoppningar på den nya smaken, som hade stark smak av cola (coca cola skulle jag vilja skriva). Själv blev jag dock riktigt missnöjd och gillade inte alls smaken, men Alva tyckte det var helt okej även om det inte blev hennes favoritsmak. 


Nötter är något vi här hemma älskar och äter av ofta, så Nutisal Macadamia blev en riktig stor favorit. Nötterna är torrostande (utan olja) över öppen eld för att behålla sin krispighet. De funkar utmärkt att äta som det är, men fungerar även toppen till bakning och matlagning. Hos oss försvann det i ett nafs (så fort att vi t o m missade det medföljande receptet på chocolate chip cookies med macadamianötter). Receptet får med andra ord sparas undan tills nästa gång det handlas hem. 


Sist men inte minst det bästa av allt - tre nyheter från Läkerol. Läkerol DentaFresh i smakerna Strawberry Mint och Licorice Vanilla och Läkerol Ginger Lime. Det kom verkligen i den rätta tidpunkten med tanke på att vi här hemma är sjuka bägge två med halsont, feber och hosta. Favoriten blev helt klart Strawberry Mint som smakade sött som godis, men Ginger Lime var den bästa för halsen helt klart.


För att summera det hela så hittade vi många både nya och gamla favoriter från Cloetta. Hoppas ni blev nyfikna och hittar en och annan favorit ni också! Alla produkter finns i butik från och med vecka 7.

I samarbete med Cloetta genom Cloettas bloggnätverk.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.