Mammasvardag

Cloetta - smarriga nyheter
Under veckan damp det ner ett lyxigt paket med nyheter från Cloetta, och här hemma blev vi överlyckliga över alla härliga nyheter att provsmaka. Paketet kom dessutom hem precis i lagom tajming, nu när det blir lite extra mys i samband med Mello som rullar på under helgerna framöver. 
 
Nyheterna från Cloetta är av blandad karaktär, och i paketet rymdes både något salt, segt, sött och fräscht för halsen. Själv fastnade jag direkt för Lonka Soft Fudge Vanilla, en populär produkt som har funnits sedan 1920 i Nederländerna. Själv köper jag den ofta från lösgodishyllan, men nu lanseras och hittas den även i en fräsch och återförslutningsbar förpackning. Det gillas och får helt klart tummen upp av mig! 

En annan produkt som både jag och Alva fastnade för var AKO frukt, som gör en efterlängtad återlansering. AKO frukt är tillbaka i sitt orginalutförande med fyra olika fruktiga smaker, och hittas både i påse och vid lösviktsgodiset, och tillverkas naturligtvis enligt orginalrecept. Själv blev jag riktigt glad över att dessa härliga kolor är tillbaka, och Alva blev nyfiken och glad över att få pröva på ytterligare en smak. Det var ju inte länge sedan hon för första gången testade på AKO mint, Chok och Grädd som alla blev stora favoriter. Så AKO frukt kommer helt klart köpas hem när det vankas fredagsmys även i fortsättningen.


Malaco Snöre i Colasmak paxade Alva på direkten, men själv fick jag givetvis provsmaka. Dessa klassiska godissnören är en favorit bland både barn och vuxna. Här hemma hade vi stora förhoppningar på den nya smaken, som hade stark smak av cola (coca cola skulle jag vilja skriva). Själv blev jag dock riktigt missnöjd och gillade inte alls smaken, men Alva tyckte det var helt okej även om det inte blev hennes favoritsmak. 


Nötter är något vi här hemma älskar och äter av ofta, så Nutisal Macadamia blev en riktig stor favorit. Nötterna är torrostande (utan olja) över öppen eld för att behålla sin krispighet. De funkar utmärkt att äta som det är, men fungerar även toppen till bakning och matlagning. Hos oss försvann det i ett nafs (så fort att vi t o m missade det medföljande receptet på chocolate chip cookies med macadamianötter). Receptet får med andra ord sparas undan tills nästa gång det handlas hem. 


Sist men inte minst det bästa av allt - tre nyheter från Läkerol. Läkerol DentaFresh i smakerna Strawberry Mint och Licorice Vanilla och Läkerol Ginger Lime. Det kom verkligen i den rätta tidpunkten med tanke på att vi här hemma är sjuka bägge två med halsont, feber och hosta. Favoriten blev helt klart Strawberry Mint som smakade sött som godis, men Ginger Lime var den bästa för halsen helt klart.


För att summera det hela så hittade vi många både nya och gamla favoriter från Cloetta. Hoppas ni blev nyfikna och hittar en och annan favorit ni också! Alla produkter finns i butik från och med vecka 7.

I samarbete med Cloetta genom Cloettas bloggnätverk.