Mammasvardag

Energin som bortblåst
Här hemma har energin varit som bortblåst de senaste dagarna. Det har sin orsak i att vi har och delvis fortfarande är sjuka. Det har varit hosta, snorighet och feber varvat med halsont och heshet. Alva mår som tur är dock betydligt mycket bättre nu även om hon fortfarande hostar lite. Det känns riktigt skönt då hon behövde återgå till skolan för att inte riskera att halka efter allt för mycket. Det om något är de jag älskar med att jag själv faktiskt studerar på distans, särskilt nu när jag är sjuk, då jag för en gång skull inte hamnar efter på samma vis. 
 
Utan i stället har jag ju möjligheten att planera och lägga upp mina studier på egen hand. Nu när jag exempelvis har varit borta från studierna lite, delvis för att min kurslitteratur först inte hade kommit, men också för att jag varit (läs fortfarande är) sjuk så har jag möjligheten att ta igen det jag har missat. Det blir med andra ord extra plugg för min del framöver, då min plan i första hand är att ligga i fas i alla ämnen som jag läser, och/eller i andra hand ligga steget före så att jag blir klar med studierna snabbare.
 
Här hemma kämpar jag med andra ord på för fullt, trots halsont och en en heshet som får mig att låta som en kråka när jag pratar. Har under de senaste två dagarna hunnit med tre uppgifter, och är nu inne på min fjärde, och känner att jag inte kan göra annat än att längta tills energin kommer tillbaka. Det är nämligen först då jag vågar öka på tempot ytterligare även om jag siktar på att vara i fas innan veckans slut.