Fördelar respektive nackdelar med distansstudier

I dag har det varit en extremt lång dag, och den har till större delen bestått utav studier. Redan i morse direkt efter jag lämnat av Alva på skolan och varit förbi affären en liten snabbis, så påbörjades studierna här hemma i köket med lugn musik liggandes i bakgrunden. Lyckades bli klar med en större uppgift i Marknadsföring innan det blev paus för lite intag av mat, därefter var dags för mig att bege mig in till skolan. Väl i skolan väntade en föreläsning om Sveriges statskick i Samhällskunskap, och därefter blev det informationsmöte kring Engelska 5 med genomgång av planering och kursupplägg. Det blev med andra ord en heldag med studier, och det kändes riktigt skönt även om jag nu i efterhand är riktigt, riktigt trött. 
 
Det negativa med distansstudier är nämligen att det få gånger de är obligatoriska träffar i skolan, så är det sena eftermiddagar och ibland t o m kvällar. Det gör att lite planering måste fixas och att mina fantastiska föräldrar får hoppa in och hjälpa till lite med hämtning av Alva. Det funkar riktigt bra, och det är himla smidigt att vi kan hjälpas åt med både hämtning och lämning när det gäller våra barn. Men för mig som är van vid att hämta Alva tidigare och att få ha kvällarna med henne, blir sådana här dagar lite extra jobbiga. För när jag väl kommer hem är jag oftast trött och seg, medan Alva nästintill är redo för att läggas för natten. Det tycker jag är lite tråkigt, men samtidigt är det där de positiva med distansstudier kommer in. Jag har ju faktiskt valfriheten och möjligheten att hämta henne desto tidigare i morgon efter skolan, och då blir det att mysa lite extra och ta igen lite förlorad tid. Så det är så morgondagens planer lyder, men innan det ska det pluggas och förhoppningsvis ska jag hinna med ytterligare två uppgifter. Förutom det ska även ett samtal ringas, tågbiljetter bokas och lite förberedelser inför fredagens jobb i Katrineholm fixas. SEN blir det att mysa och ta igen förlorad tid med min fantastiska dotter när hon slutar skolan framåt eftermiddagen.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 26-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.