Det här med att träffa någon ny del 2...

Jag har skrivit om det här med att träffa någon ny förr, och alla de kommentarer som jag fick från vänner och bekanta när jag förklarade vart jag stod i frågan. När Alva föddes och jag blev lämnad av hennes pappa, så var det något som tog väldigt hårt på mig. I ärlighetens namn är det något jag aldrig tror att jag kommer kunna släppa helt. Inte för att jag längre bryr mig om honom på det sättet, för det gör jag inte längre, utan för att det helt enkelt är tufft att vänta barn och inse att man helt plötsligt är själv om det.


Det gjorde att jag under de första åren aktivt valde att vara ensam med Alva. Det kändes nämligen inte rätt att leta efter någon ny kärlek, utan jag ville lägga och prioritera tid på mig själv, mitt nya liv som mamma och allt annat viktigt runt omkring mig. Det kändes skönt att kunna göra det och nu i efterhand känner jag mig verkligen glad över att jag gjorde det. Alva och jag fick nämligen dyrbar tid tillsammans, bara vi två, och det är något jag tror var viktigt för vår relation.


Nu har åren sprungit i väg och Alva har växt, och jag har faktiskt insett att jag saknar riktig kärlek i mitt liv. Den där tiden som jag tidigare behövde för mig själv, och för mitt nya liv som mamma är inte längre lika viktig och jag känner att jag är redo för att släppa in någon ny. Men det är inte det lättaste att träffa någon som är redo för vardagen med barn och hela baletten på direkten. Dessutom är det så mycket mer att tänka på i en relation där barn är inblandade, då det inte bara gäller att det klickar för mig och för den person jag träffar, utan också mellan Alva och den person jag träffar.


Det hela fick mig att fundera på det här hur man bäst träffar någon ny? Något som jag tycker hade varit riktigt spännande är att få gå på en blinddate. Det är nämligen något jag aldrig testat på förut, men som jag inte riktigt tror skulle fungera här i min stad. Här känns det nämligen verkligen som alla känner alla, och det gör det svårt för att verkligen börja helt från scratch med någon ny. Men kanske om man reste till en annan stad, där kanske det skulle vara lättare?


Hur ser ni på det här med att träffa någon ny? Vart tror ni att man gör det lättast? Träffas man kanske i ICA kön när man är ute och handlar eller är det online som gäller nu för tiden? Kanske kan ni berätta vart ni träffade er partner? Det hade vart kul att få veta!

Kurslitteratur Komvux säljes!

Affärsjuridiska problem : fakta och övningar i affärsjuridik av Jan-Olof Andersson, Cege Ekström, Olle Palmgren, Krister Sundin. 
 
Pris: 250:- 
 
Paket pris: 450:- för bägge böckerna.
Access 1, Uppgiftsbok med CD av Jan-Olof Andersson, Anders Pihlsgård, Anna Kristensson, Arne Åkesson, Anna Mauléon
 
Access 1 Faktabok av Jan-Olof Andersson, Anders Pihlsgård, Anna Kristensson, Arne Åkesson, Anna Mauléon

Information och Kommunikation 1, Fakta & övningar
av Marianne Petersson, Caroline Klingenstierna, Jonas Klingenstierna, Mats Wahlberg

Pris: 350:- 

Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson (användes i Svenska 3)

Pris: 40:-

Alla böcker finns i Åby, strax utanför Norrköping. Böckerna är helt nya från butik och endast använda utav mig. Inga anteckningar finns och böckerna är i fint skick. Kan skickas mot porto.

Alvas stora julklapp 2015!

Bara några dagar innan julafton överraskade jag Alva med en ny TV till hennes rum. Hon blev glatt överraskad och riktigt glad, och hade inte alls förväntat sig att få en sådan fantastisk julklapp. Men jag som vanligtvis älskar att tävla men sällan hinner med de annars, hade verkligen tur under december månad då jag lyckades kamma hem hela 28 vinster (där en utav dessa var denna lyxiga TV).
 
Kort sagt kan jag inte skriva annat än att vinsten verkligen kom lägligt och passande, då vi faktiskt bara några månader innan slängde ut hennes gamla (läs min gamla barndoms TV). Så att få en ny och en sådan lyxig var verkligen en dröm som gick i uppfyllese för både mig och Alva. Kort sagt helt klart den största och en av det bästa julklapparna julen 2015.
 

En ny termin, ett nytt år!

En bild på Alva i skolan från hösten 2015.
 
I dag var det dags att återgå till de vanliga rutinerna igen, och med det sagt har Alva nu påbörjat sista terminen i andra klass. Hon själv har längtat och sett fram emot att få komma tillbaka, och det känns faktiskt riktigt bra och skönt för min del. Det är ju inte alla barn som tycker det är kul att gå i skolan, så har man fördelen med barn som gillar det så är det ju bara plus i kanten. Här hemma måste jag få skriva att även jag är riktigt motiverad och sugen på att komma i gång. Fast jag börjar inte skolan förrän nästa vecka, och det är även först då det blir dags för jobb igen, så till dess får jag passa på och njuta och ladda upp ordentligt.
 
I dag har jag därför sysselsatt mig med ett ärende inne i stan, lite serie tittande och fix på hemma fronten. Ibland annat har jag skrivit upp en lista på vilken kurslitteratur jag behöver, bokat in lite jobb i kalendern och plockat lite hemma. Det blir att fortsätta med ytterligare lite fix och så ska jag ringa ett samtal innan det är dags att hämta Alva. Därefter blir det med största sannolikhet en tur för att hämta paket och givetvis ett gäng med frågor från mig till Alva om hur dagen har varit.

Alva har startat egen blogg!

Sedan en tid tillbaka har jag och Alva diskuterat kring bloggar, och att hon nu faktiskt är så pass stor att hon kan börja skriva lite själv. Det är ett bra sätt för henne att öva upp sitt skrivande, och själv tycker hon dessutom det är kul att få nå ut till andra med gemensamma intressen.
 
Så från och med i dag kan ni följa Alva på hennes egen blogg, där hon kommer försöka uppdatera så mycket som möjligt med stöd och lite hjälp ifrån mig. Främst med rättstavning, länkar etc.tills hon fixar det på egen hand.
 
Ni hittar hennes blogg HÄR!
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.