Mammasvardag

Det här med att träffa någon ny del 2...

Jag har skrivit om det här med att träffa någon ny förr, och alla de kommentarer som jag fick från vänner och bekanta när jag förklarade vart jag stod i frågan. När Alva föddes och jag blev lämnad av hennes pappa, så var det något som tog väldigt hårt på mig. I ärlighetens namn är det något jag aldrig tror att jag kommer kunna släppa helt. Inte för att jag längre bryr mig om honom på det sättet, för det gör jag inte längre, utan för att det helt enkelt är tufft att vänta barn och inse att man helt plötsligt är själv om det.


Det gjorde att jag under de första åren aktivt valde att vara ensam med Alva. Det kändes nämligen inte rätt att leta efter någon ny kärlek, utan jag ville lägga och prioritera tid på mig själv, mitt nya liv som mamma och allt annat viktigt runt omkring mig. Det kändes skönt att kunna göra det och nu i efterhand känner jag mig verkligen glad över att jag gjorde det. Alva och jag fick nämligen dyrbar tid tillsammans, bara vi två, och det är något jag tror var viktigt för vår relation.


Nu har åren sprungit i väg och Alva har växt, och jag har faktiskt insett att jag saknar riktig kärlek i mitt liv. Den där tiden som jag tidigare behövde för mig själv, och för mitt nya liv som mamma är inte längre lika viktig och jag känner att jag är redo för att släppa in någon ny. Men det är inte det lättaste att träffa någon som är redo för vardagen med barn och hela baletten på direkten. Dessutom är det så mycket mer att tänka på i en relation där barn är inblandade, då det inte bara gäller att det klickar för mig och för den person jag träffar, utan också mellan Alva och den person jag träffar.


Det hela fick mig att fundera på det här hur man bäst träffar någon ny? Något som jag tycker hade varit riktigt spännande är att få gå på en blinddate. Det är nämligen något jag aldrig testat på förut, men som jag inte riktigt tror skulle fungera här i min stad. Här känns det nämligen verkligen som alla känner alla, och det gör det svårt för att verkligen börja helt från scratch med någon ny. Men kanske om man reste till en annan stad, där kanske det skulle vara lättare?


Hur ser ni på det här med att träffa någon ny? Vart tror ni att man gör det lättast? Träffas man kanske i ICA kön när man är ute och handlar eller är det online som gäller nu för tiden? Kanske kan ni berätta vart ni träffade er partner? Det hade vart kul att få veta!

Kurslitteratur Komvux säljes!
Affärsjuridiska problem : fakta och övningar i affärsjuridik av Jan-Olof Andersson, Cege Ekström, Olle Palmgren, Krister Sundin. 
 
Pris: 250:- 
 
Paket pris: 450:- för bägge böckerna.
Access 1, Uppgiftsbok med CD av Jan-Olof Andersson, Anders Pihlsgård, Anna Kristensson, Arne Åkesson, Anna Mauléon
 
Access 1 Faktabok av Jan-Olof Andersson, Anders Pihlsgård, Anna Kristensson, Arne Åkesson, Anna Mauléon

Information och Kommunikation 1, Fakta & övningar
av Marianne Petersson, Caroline Klingenstierna, Jonas Klingenstierna, Mats Wahlberg

Pris: 350:- 

Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson (användes i Svenska 3)

Pris: 40:-

Alla böcker finns i Åby, strax utanför Norrköping. Böckerna är helt nya från butik och endast använda utav mig. Inga anteckningar finns och böckerna är i fint skick. Kan skickas mot porto.

Alvas stora julklapp 2015!
Bara några dagar innan julafton överraskade jag Alva med en ny TV till hennes rum. Hon blev glatt överraskad och riktigt glad, och hade inte alls förväntat sig att få en sådan fantastisk julklapp. Men jag som vanligtvis älskar att tävla men sällan hinner med de annars, hade verkligen tur under december månad då jag lyckades kamma hem hela 28 vinster (där en utav dessa var denna lyxiga TV).
 
Kort sagt kan jag inte skriva annat än att vinsten verkligen kom lägligt och passande, då vi faktiskt bara några månader innan slängde ut hennes gamla (läs min gamla barndoms TV). Så att få en ny och en sådan lyxig var verkligen en dröm som gick i uppfyllese för både mig och Alva. Kort sagt helt klart den största och en av det bästa julklapparna julen 2015.