Nu har vi köpt flygbiljetterna!

Det är nu två veckor sedan jag bloggade senast, och det är något jag faktiskt inte ens reflekterat över förrän nu när jag noterade mitt senaste inlägg. Det kan väl förklaras med att jag helt enkelt har haft det fullt upp, och att tiden har prioriterats på annat. Men nu hoppas jag att jag ska vara tillbaka här och kunna bjuda på en massa nytt.
 
Nu under gårdagen fick vi faktiskt klart nästa steg inför vår resa. Vi har nu nämligen köpt flygbiljetterna till Spanien. Det känns helt otroligt och jag tror på ett sätt att jag fortfarande inte riktigt greppat att vi verkligen ska åka. Här hemma längtar vi nämligen galet mycket och nu väntar nästa steg inför resan som blir att planera in diverse aktiviteter, köpa hem prylar som behövs under resan och spara undan så mycket fickpengar som möjligt. Det innebär att jag tacksamt tar emot alla tips jag kan få på eventuella aktiviteter, bra restauranger etc. runt Alicante och/eller i närliggande städer. Så har ni läsare något att tipsa mig om gör gärna det i kommentarsfältet.
 
Nu ska jag försöka komma i gång med lite plugg här, och senare i eftermiddag blir det troligtvis ett besök till affären för att handla hem lite smått.

En ny arbetsdag i Linköping

Här hemma förbereder jag mig för fullt inför arbetsdagen. I dag väntar arbete i Linköping dagen till ära, och jag kommer stå i Coop Extra Linköping och demonstrera Flora. Det känns spännande och blir förhoppningsvis en givande och rolig dag. Det känns bra att arbeta lite extra, och det känns skönt när pengarna ramlar in. Särskilt nu när vi har Spanien att se fram emot och ett besök på Selma Spa i Sunne nu under påsklovet. Det är till roligheter som dessa som varje liten extra slant sparas till.
 
För Alvas del blir det att spendera dagen i skolan, och därefter blir det en stund hos mina föräldrar tills jag kommer hem från jobbet. Det innebär att vi inte hinner ses en längre stund i dag, vilket är lite tråkigt men vissa dagar blir det så och som tur är kompenseras det hela med roligheter i morgon. I morgon har vi nämligen planerat in både påskparad och påskpyssel tillsammans med Kalle och min pappa. Det ser vi bägge fram emot mycket och med åren har det nu faktiskt börjat bli en liten tradition vilket känns kul.
 
Nej, nu är det nog dags att avsluta det här och förbereda det sista inför jobbet.

Lotter och spel online fascinerar mig

INLÄGGET ÄR ETT SAMARBETE MED LOTTOLAND.SE. Läs mer längst ner på sidan.

Det här med lotter och att spela online fascinerar mig, men samtidigt har jag en stor rädsla som ger mig en ganska tydlig gräns på vart jag står. Har hört så otroligt mycket om spelmissbruk och är rädd att själv fastna i fall man skulle ge sig på det hela – det är därför jag hellre avstår. Men jag gillar att spela och kan faktiskt köpa trisslotter och spela bingolotto, det för mig känns som spel med mindre risk och en större känsla av trygghet. 
 

Men det finns ju de människor som gillar att spela, och ta det hela ett steg längre. I så fall kan jag tipsa om Lottoland som är ett av världens största spelbolag inom lotto. Själv brukar jag delta på deras Facebooksida varje vecka, där man får chans till en större summa vinstpengar. Men än har jag inte lyckas kamma hem vinsten men vem vet kanske kommer den. Hos Lottoland hittar ni även nya skraplotter online och bara för att nämna några exempel så hittar ni Trippel20, 10 lyckliga år, Spräng spargrisen och Fruktjakten. Det låter alla som roliga spel och de har alla olika insatser allt från 8 kr upp till 20 kr.


Själv har det här med lotter faktiskt fått mig att fundera, dels på vad jag skulle göra om jag verkligen vann en större summa pengar, men även på om jag skulle önska att få en större summa på en gång eller en mindre summa varje månad. Bägge alternativen har ju sina fördelar, då jag med en större summa på en gång kan köpa och investera i något dyrare så som att köpa lägenhet/hus, men samtidigt är en mindre summa i månaden en otrolig trygghet som inte försvinner. Det är ett svårt val men i slutändan tror jag faktiskt att jag skulle välja trygghet framför en större summa på en gång.


Vad skulle ni välja? Ett stort belopp på direkten eller ett stort belopp som delas av månadsvis?

* Inlägget sker i samarbete med Lottoland.se och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy .

Vinnaren av ett presentkort värde 500:- från Timarco.se

Ett jätte stort tack för sponsringen utav det här priset som bestod utav ett presentkort värde 500:- hos Timarco.se. Ett toppen pris som blev mycket uppskattad ibland mina läsare, och som var riktigt kul för mig att få tävla ut.
 
Den lyckliga vinnaren blev John R. Hobson.
 

Ensamstående tonårsfarsa som hatar att tvätta,
så fort jag ska ner i tvättstugan börjar jag svettas.
Hundra miljoner strumpor och kalsonger i olika färger och form.
Önskar alltsammans blåste bort i en storm.
Vad värre dock är, är att jag på färgblandningar och kvalitéer har dålig koll.
Ska man tvätta rött och vitt tillsammans, nitti grader eller noll?
Min inkompetens har fått katastrofala följder för grabbens underkläder tyvärr.
Han gnäller, klagar, gnölar och svär.
Han behöver vita strumpor som inte blivit ljusrosa, kallingar utan uttänjd resår
– och som inte krympt till storlek 4 år.
Om jag nu har turen att detta vinna lovar jag bli bättre på en gång.
Snälla, låt min son få några snygga strumpor och några värdiga par snygg-kalsong.

 
Maila mig mammasvardag@hotmail.com dina kontaktuppgifter, så skickas din vinst hem inom kort.

En fantastiskt dag

I dag har det varit en riktigt bra och härlig dag, och jag har fått en hel del saker gjorda här hemma. I dag har jag exempelvis skickat in ytterligare en skoluppgift till min lärare, fixat och donat lite här hemma och hunnit med att njuta en stund i vårsolen. Har dessutom fått alla detaljer klara och hunnit släppa biljetter till Mammamingels 5 års jubileum, pratat en stund med min bästa vän och äntligen fixat sommarjobb till sommaren. I sommar hittar ni mig nämligen i restaurangen Nham-Nham i Tiger World på Kolmårdens Djurpark.


Det känns helt fantastiskt att jag äntligen fick jobbet, och det kunde verkligen inte kommit i en bättre tidpunkt än nu. Nu ser jag med spänning fram emot att få komma dit och lära känna alla nya arbetskamrater, få utvecklas och få mer arbetslivserfarenhet. Själv är jag inte ensam om att vara taggad inför det nya jobbet, utan även Alva blev glad för mitt nya jobb, och hoppas få följa med och hälsa på alla djur och så Bamse förstås.


Kort sagt så har det varit en riktigt bra dag, och jag kan inte annat än att vara glad. Nu väntar sängen och i morgon väntar en ny dag – förhoppningsvis lika bra den också.

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.