Mammasvardag

Nu har vi köpt flygbiljetterna!
Det är nu två veckor sedan jag bloggade senast, och det är något jag faktiskt inte ens reflekterat över förrän nu när jag noterade mitt senaste inlägg. Det kan väl förklaras med att jag helt enkelt har haft det fullt upp, och att tiden har prioriterats på annat. Men nu hoppas jag att jag ska vara tillbaka här och kunna bjuda på en massa nytt.
 
Nu under gårdagen fick vi faktiskt klart nästa steg inför vår resa. Vi har nu nämligen köpt flygbiljetterna till Spanien. Det känns helt otroligt och jag tror på ett sätt att jag fortfarande inte riktigt greppat att vi verkligen ska åka. Här hemma längtar vi nämligen galet mycket och nu väntar nästa steg inför resan som blir att planera in diverse aktiviteter, köpa hem prylar som behövs under resan och spara undan så mycket fickpengar som möjligt. Det innebär att jag tacksamt tar emot alla tips jag kan få på eventuella aktiviteter, bra restauranger etc. runt Alicante och/eller i närliggande städer. Så har ni läsare något att tipsa mig om gör gärna det i kommentarsfältet.
 
Nu ska jag försöka komma i gång med lite plugg här, och senare i eftermiddag blir det troligtvis ett besök till affären för att handla hem lite smått.
En ny arbetsdag i Linköping
Här hemma förbereder jag mig för fullt inför arbetsdagen. I dag väntar arbete i Linköping dagen till ära, och jag kommer stå i Coop Extra Linköping och demonstrera Flora. Det känns spännande och blir förhoppningsvis en givande och rolig dag. Det känns bra att arbeta lite extra, och det känns skönt när pengarna ramlar in. Särskilt nu när vi har Spanien att se fram emot och ett besök på Selma Spa i Sunne nu under påsklovet. Det är till roligheter som dessa som varje liten extra slant sparas till.
 
För Alvas del blir det att spendera dagen i skolan, och därefter blir det en stund hos mina föräldrar tills jag kommer hem från jobbet. Det innebär att vi inte hinner ses en längre stund i dag, vilket är lite tråkigt men vissa dagar blir det så och som tur är kompenseras det hela med roligheter i morgon. I morgon har vi nämligen planerat in både påskparad och påskpyssel tillsammans med Kalle och min pappa. Det ser vi bägge fram emot mycket och med åren har det nu faktiskt börjat bli en liten tradition vilket känns kul.
 
Nej, nu är det nog dags att avsluta det här och förbereda det sista inför jobbet.
Lotter och spel online fascinerar mig

INLÄGGET ÄR ETT SAMARBETE MED LOTTOLAND.SE. Läs mer längst ner på sidan.

Det här med lotter och att spela online fascinerar mig, men samtidigt har jag en stor rädsla som ger mig en ganska tydlig gräns på vart jag står. Har hört så otroligt mycket om spelmissbruk och är rädd att själv fastna i fall man skulle ge sig på det hela – det är därför jag hellre avstår. Men jag gillar att spela och kan faktiskt köpa trisslotter och spela bingolotto, det för mig känns som spel med mindre risk och en större känsla av trygghet. 
 

Men det finns ju de människor som gillar att spela, och ta det hela ett steg längre. I så fall kan jag tipsa om Lottoland som är ett av världens största spelbolag inom lotto. Själv brukar jag delta på deras Facebooksida varje vecka, där man får chans till en större summa vinstpengar. Men än har jag inte lyckas kamma hem vinsten men vem vet kanske kommer den. Hos Lottoland hittar ni även nya skraplotter online och bara för att nämna några exempel så hittar ni Trippel20, 10 lyckliga år, Spräng spargrisen och Fruktjakten. Det låter alla som roliga spel och de har alla olika insatser allt från 8 kr upp till 20 kr.


Själv har det här med lotter faktiskt fått mig att fundera, dels på vad jag skulle göra om jag verkligen vann en större summa pengar, men även på om jag skulle önska att få en större summa på en gång eller en mindre summa varje månad. Bägge alternativen har ju sina fördelar, då jag med en större summa på en gång kan köpa och investera i något dyrare så som att köpa lägenhet/hus, men samtidigt är en mindre summa i månaden en otrolig trygghet som inte försvinner. Det är ett svårt val men i slutändan tror jag faktiskt att jag skulle välja trygghet framför en större summa på en gång.


Vad skulle ni välja? Ett stort belopp på direkten eller ett stort belopp som delas av månadsvis?

* Inlägget sker i samarbete med Lottoland.se och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy .