Avsluta relationer

Det här med att avsluta relationer är svårt, och det tror jag vi alla är överens om. Men hur avslutar man egentligen en relation på bästa vis? Är det exempelvis viktigt att få en förklaring på varför en relation avslutas för att kunna gå vidare?


Själv har jag funderat på följande frågor rätt mycket på sistone. Det har sin orsak i att jag på kort tid nu inte bara haft en utan två personer som stått mig väldigt nära, där de bägge har valt att avsluta sin relation till mig helt utan förklaring. Det hela har fått mig att inse hur pass viktigt jag själv tycker det är att verkligen ge en förklaring i varför man avslutar en relation.


För själv har jag på sistone granskat mig själv både in och utifrån, för att försöka lista ut om jag kan tänkas ha gjort något fel någonstans. Men trots mina granskningar har jag inte kommit fram till någonting, och den här reaktionen tror jag är är väldigt vanlig när man blir lämnad efter en relation och inte får någon förklaring till varför. Det blir något som tär på en och som får en att leta fel hos sig själv, och det kan sitta kvar länge och komma i perioder, och det är nog precis vad det har gjort för mig.


Men i dag fick jag höra att jag kanske borde sluta leta fel hos mig själv, och inse att problemen kanske inte ligger hos mig utan hos dom. Det fick mig att släppa det hela lite och även om jag vet att det kommer ta tid, så börjar jag sakta men säkert inse att det är dags att släppa taget. Det är för mig bara att acceptera att det är som det är och att det kanske rent utav inte ens finns en förklaring.


Hur avslutar ni en relation? Tycker ni det är viktigt att ge en förklaring? Har ni kanske tips på hur man går vidare efter ett uppbrott? Dela gärna med er!

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 26-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som Relationship Manager på Bonnier Business Media Sales. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 10 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.