Mammasvardag

Avsluta relationer

Det här med att avsluta relationer är svårt, och det tror jag vi alla är överens om. Men hur avslutar man egentligen en relation på bästa vis? Är det exempelvis viktigt att få en förklaring på varför en relation avslutas för att kunna gå vidare?


Själv har jag funderat på följande frågor rätt mycket på sistone. Det har sin orsak i att jag på kort tid nu inte bara haft en utan två personer som stått mig väldigt nära, där de bägge har valt att avsluta sin relation till mig helt utan förklaring. Det hela har fått mig att inse hur pass viktigt jag själv tycker det är att verkligen ge en förklaring i varför man avslutar en relation.


För själv har jag på sistone granskat mig själv både in och utifrån, för att försöka lista ut om jag kan tänkas ha gjort något fel någonstans. Men trots mina granskningar har jag inte kommit fram till någonting, och den här reaktionen tror jag är är väldigt vanlig när man blir lämnad efter en relation och inte får någon förklaring till varför. Det blir något som tär på en och som får en att leta fel hos sig själv, och det kan sitta kvar länge och komma i perioder, och det är nog precis vad det har gjort för mig.


Men i dag fick jag höra att jag kanske borde sluta leta fel hos mig själv, och inse att problemen kanske inte ligger hos mig utan hos dom. Det fick mig att släppa det hela lite och även om jag vet att det kommer ta tid, så börjar jag sakta men säkert inse att det är dags att släppa taget. Det är för mig bara att acceptera att det är som det är och att det kanske rent utav inte ens finns en förklaring.


Hur avslutar ni en relation? Tycker ni det är viktigt att ge en förklaring? Har ni kanske tips på hur man går vidare efter ett uppbrott? Dela gärna med er!