Njuter av solen och drömmer om resor

INLÄGGET ÄR ETT SAMARBETE MED ZMARTA.SE. Läs mer längst ner på sidan.

Här har bloggen ekat tomt ett par dagar, men vet ni vad jag har gjort? Jag har haft fullt upp med mitt nya jobb och mina studier, det har inte varit mycket ledig tid alls faktiskt. Men i dag var jag faktiskt helt ledig ifrån både skola och arbete, och jag passade på att utnyttja dagen med lite extra sömn. Det var riktigt välbehövligt att få slumra till ett par timmar, efter att ha lämnat av Alva på skolan och hämtat hem lite paket från centrum. Förutom det har jag även hunnit med att vara ute i solen och njuta lite, och om Alva får som hon vill blir det årets första dopp i dag. Tror ni vi vågar?

Det borde vi faktiskt göra i och med att vi faktiskt är ganska sena i år. Vi brukar ju ta årets första dopp betydligt tidigare. Frågan är bara vart vi ska bada? Funderar på om vi eventuellt ska ta en sväng upp till Lillsjön, där har nog faktiskt inte ens Alva badat alls förr.

Något annat som vi har diskuterat mycket här hemma på sistone är resor. Vi är här hemma riktigt sugna på att komma i väg, om så bara på en mindre resa, men jag vet att det inte finns utrymme för så mycket resor i år nu när vi ska till Spanien. Det känns lite tråkigt men samtidigt tror jag det kommer vara värt det när vi väl kommer dit och får uppleva allt fantastiskt där borta. Det kommer vara så otroligt mycket nytt och en upplevelse för livet för oss alla. Men vi har ändå bestämt att några mindre resor lär det trots allt bli, och en tur till Motala med Varamobaden är något som står högt på listan så vi får se om det kanske kan bli en tur i helgen beroende på vädret.

Förutom det har vi pratat mycket om Liseberg, vi var ju där i julas och det var en upplevelse. Vi hade det helt fantastiskt och det var riktigt mysigt med alla tända ljus, julmarknaden och alla mysiga karuseller. Men Alva har faktiskt aldrig varit där sommartid, och det är väl nästan då det är som allra bäst då alla karuseller är öppna såsom Flumride, Kållerado m.fl. och enligt den här barometern är faktiskt Liseberg mest prisvärt.

Barometern jämför vilket tivoli eller nöjesfält som är mest prisvärt i form av ett tivolindex. I barometern har man tagit hänsyn till vad hamburgare, sockervadd, entré och åkband kostar i förhållande till hur många attraktioner det finns. De största nöjesfälten och parkerna i Sverige finns med och faktiskt även Tivoli i Köpenhamn. Detta är ju helt klart något som är värt att spana in i fall man bryr sig om och vill spara en liten extra slant i vardagen, och de vill väl det flesta?

Om man inte är så intresserad av tivoli och nöjesfält, kan man spana in alla andra barometrar som finns. Här får ni även tips mest prisvärda sommarstad, skidort, julmarknad etc.

Kort sagt för att avsluta och summera det hela får vi se vilka sommaräventyr, som vi hinner förutom Spanien både tidsmässigt och ekonomiskt. Kanske får vi planera in lite mer roligheter efter vår resa när man får en större överblick och har lite mer tid.

* Inlägget sker i samarbete med Zmarta.se och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy .

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 26-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.