Barnens julklapp till djuren

Barnens julklapp till djuren var en aktivitet som Alva uppskattade lite extra under Sagojul på Kolmården. Hon har nämligen alltid varit mån om djur och natur, och har många gånger läxat upp både mig och andra i vår omgivning för att de skräpar ner eller hugger ner träd etc. Att få ge en julklapp till djuren, och blanda en påse med fröer i och ta med sig hem var därför en fin gest som uppskattades stort.  
 
Hela aktiviteten uppskattades inte bara för att det var en fin julklapp till djuren, utan också för att aktiviteten innehöll fakta om vilka fåglar som äter respektive fröer, namn på fåglar som går att hitta utomhus och annan bra och lärorik fakta om fåglar. För är det något barn i Alvas ålder uppskattar så är det just fakta, och Alva älskar att läsa och lära sig mer kring djur och natur. Här hemma pratar hon ofta om djur och fakta böcker, och har i flera års tid önskat sig ett eget husdjur. Det är något jag även själv suktat och funderat över många gånger, men lika snabbt slagit bort tanken på. Det är helt enkelt inte något som funkar rent praktiskt i vårt liv just nu, men förhoppningsvis något vi kan införskaffa oss längre fram i framtiden.
 
Barnens julklapp till djuren var med andra ord en aktivitet som uppskattades stort. Vissa valde att lämna kvar sina fröpåsar runt om i parken, medan andra barn och föräldrar valde att ta med sig sina hem. Vi själva valde att ta med oss vår fröpåse hem och hängde ut den utanför vår bostad. Det blev en mysig och fin julklapp till fåglarna i vårt område som säkert blev extra glada lagom till jul.
 
 
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.