Mammasvardag

Barnens julklapp till djuren
Barnens julklapp till djuren var en aktivitet som Alva uppskattade lite extra under Sagojul på Kolmården. Hon har nämligen alltid varit mån om djur och natur, och har många gånger läxat upp både mig och andra i vår omgivning för att de skräpar ner eller hugger ner träd etc. Att få ge en julklapp till djuren, och blanda en påse med fröer i och ta med sig hem var därför en fin gest som uppskattades stort.  
 
Hela aktiviteten uppskattades inte bara för att det var en fin julklapp till djuren, utan också för att aktiviteten innehöll fakta om vilka fåglar som äter respektive fröer, namn på fåglar som går att hitta utomhus och annan bra och lärorik fakta om fåglar. För är det något barn i Alvas ålder uppskattar så är det just fakta, och Alva älskar att läsa och lära sig mer kring djur och natur. Här hemma pratar hon ofta om djur och fakta böcker, och har i flera års tid önskat sig ett eget husdjur. Det är något jag även själv suktat och funderat över många gånger, men lika snabbt slagit bort tanken på. Det är helt enkelt inte något som funkar rent praktiskt i vårt liv just nu, men förhoppningsvis något vi kan införskaffa oss längre fram i framtiden.
 
Barnens julklapp till djuren var med andra ord en aktivitet som uppskattades stort. Vissa valde att lämna kvar sina fröpåsar runt om i parken, medan andra barn och föräldrar valde att ta med sig sina hem. Vi själva valde att ta med oss vår fröpåse hem och hängde ut den utanför vår bostad. Det blev en mysig och fin julklapp till fåglarna i vårt område som säkert blev extra glada lagom till jul.