Mammasvardag

Värmen börjar dyka upp, och sommaren gör intåg!

INLÄGGET ÄR ETT SAMARBETE MED IZ-SOCK.SE. Läs mer längst ner på sidan.

Nu börjar värmen dyka upp, och sommaren göra intåg. Det innebär att det börjar bli dags att rensa ur garderoberna och plocka fram sommarkläderna. I takt med att värmen kommer blir det även dags att införskaffa en hel del nytt, och här hemma har vi noterat att både skor och nya strumpinköp står med på inköpslistan.

Här har jag därför kikat runt en hel del på sistone, och blev riktigt nyfiken när jag hittade iZ Sock som nyligen lanserat sin hemsida i Sverige. iZ Sock tycker att strumpor är världens tråkigaste produkt, men att det är en produkt, som i hög grad medverkar till hur vi har det. Det tycker jag stämmer så väl in då varma eller kalla fötter på jobbet, faktiskt kan vara avgörande för insatsnivån. Det kan förstöra en god dag ute i naturen eller en trevlig kväll med vännerna.

Därför tycker jag det är riktigt bra att iZ Sock som står för strumpor i balans; har som mål att skapa den ideella strumpan med balans mellan slitstyrka och komfort. Som konsument ska man alltid känna sig säker på en god kvalité, och det är jag säker på att man gör. iZ Sock säljer nämligen bambustrumpor och vi alla som har provat dessa, vet ju hur fantastiskt sköna det är. Det är inte alls som andra vanliga strumpor utan nästan som mjukt silke mot huden. Därtill kommer dessutom en rad egenskaper, som gör strumporna behagliga att ha på fötterna.

Visste ni till exempel att:
- Bambufiber kan uppta upp till 50% mera fukt än en klassisk bomullsfiber kan.
- De håller färgen längre.
- De har en av naturen antibakteriell förmåga.
- Dessutom är det riktigt slitstarka.

(iZ Sock säljer dock även bomullsstrumpor av hög kvalité med kammad bomull.)

Hur bra låter inte detta liksom? Hur många blir sugna på nya, fräscha och mjuka strumpor nu?

* Inlägget sker i samarbete med iZ Sock och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy.

Bitz en ny servis serie hemma hos oss
I vår familj så älskar vi att njuta utav maten som vi äter, och vi njuter alltid lite extra när bordet är dukat fint med produkter av kvalité. Här hemma använder vi därför mycket produkter från Bitz-serien som är utvecklad i nära samarbete med Christian Bitz. Serien erbjuder robust stengods i gröna, grå och svarta nyanser, bestick i svart stål, mässingsfärgat stål och stål med satinfinish, en vacker serie i benporslin, karaffer, vin- och vattenglas i miljökristall samt några andra produkter till maten, köket och din sundhet.

Vi själva har dock inte hela serien ännu, men drömmer givetvis om att fylla på den allteftersom. Det bästa med serien är helt klart att den är så fantastiskt snygg, men även att den faktiskt har ett hälsosamt och bra tänk bakom sig. För vi vill alla äta hälsosamt men det där med lite för stora portioner kan ibland vara svårt och ha stor betydelse för figur, form och framtid. Därför är det viktigt att få kontroll på portionerna, och att genom att äta på mindre tallrikar får man en bra psykologisk effekt. Det ser ut som en stor portion – även om det inte är det. Smart va’?

Själv jobbar vi mycket med det tänket här hemma, och tallrikarna från Bitz-serien har varit till stor hjälp. Faktum är att Bitz-serien har gjort våra måltider så mycket mer trivsammare då vi numera har en produktserie som är mer enhetlig än de vi tidigare använt oss utav. Bitz är nämligen otroligt stilfull och skapar den värme som vi tidigare har saknat till bords.

För att se mer av Bitz-serien och dess produkter besök gärna Bitzshop.se

Frågestund del 33
Träffar hon sin pappa eller har det någon form av kontakt? 
R valde som jag tidigare har berättat om att klippa alla band som gick, och flyttade härifrån och bytte telefonnummer utan att meddela oss om det nya. Det dröjde länge innan vi ens fick nys om det hela via omvägar, och det tog hårt på oss båda när vi insåg att relationen hade gått så långt till att han visade klara tecken på att inte ens vilja ha någon form av kontakt. 

Vi upplevde det båda två som ett otroligt svek, och jag minns att Alva ofta pratade om hur ledsen hon kände sig. Alva kände sig bortglömd och betydelselös, och funderade ofta på varför hennes pappa valt bort henne framför sin nya familj. Jag minns att jag själv kände mig maktlös och till varje pris ville såra honom tillbaka, men jag vet och minns att jag tog mitt förnuft till fånga. För är det någon princip som jag har stått fast vid, så är det att jag inte kan tvinga honom till någon form av kontakt och att de aldrig hjälper att bråka i längden.

Det är även den principen som har fått mig sedan Alva föddes, att alltid vara så mån om att dörren till henne ska vara så öppen. Jag minns att det första två åren så var jag den som tjatade, ringde och ibland nästan ”tvingade” R till att ha en kontakt med Alva. När det inte gav det resultat jag ville så bytte jag strategi, och meddelade till honom som det var rakt ut – att jag var trött på att ”jaga” honom, och att det var upp till honom hur mycket eller lite kontakt han ville ha. Dörren skulle alltid stå öppen för Alvas skull.

Det var ett beslut och en strategi som lättade något otroligt för mig, för jag minns att de där första åren tog något otroligt på mig. Det var jobbigt att hela tiden ringa, tjata och jaga honom för en kontakt som han allt mer och mer visade mindre intresse utav. Det här med att låta dörren ”stå öppen” är också en princip som många i min omgivning har kritiserat, haft tankar om och förundrats över. Men jag har trots detta stått fast vid min princip, och haft hoppet om att kontakten en dag ska bli bättre för Alvas skull.

Men sanningen är att trots att jag står fast vid min princip, och fortfarande har dörren öppen för R, så har kontakten bara blivit sämre och sämre med åren. Alva har inte träffat sin pappa på snart fyra år, närmare bestämt sedan oktober 2013 när kontakten bröts. Det har pratats vid i telefonen vid 3-4 tillfällen under det år som har gått, och har sedan sommaren 2016 börjat få lite mer kontakt via sociala medier nu när Alva själv har kunnat skriva. Men det är också allt som det ser ut just nu, och som ni förstår så finns det där med inte mycket till relation i mellan det båda.

Framtiden får utvisa hur deras relation kommer utvecklas, och jag hoppas naturligtvis på det bästa. 

Finns någon kontakt med hans släkt ex farmor/farfar eller hennes syskon? 
Alva har fortfarande en ganska bra relation till sin farmor, och farbror Sonnie som bara är några år äldre än henne.Vi träffas inte riktigt så ofta som vi hade önskat, men vi har tillsammans ett gemensamt mål om att ses oftare för att få en stabil relation och det tror jag är det viktigaste. Vi träffar även Alvas gammelmormor och Alvas farmors syster några gånger per år.

Vi har fortfarande även en bra och stabil relation till Alvas halvsyster Charlie, som är det enda syskon hon har kontakt med i nuläget. Alva har länge varit medveten om att hon är storasyster, och det senaste åren har även Charlie blivit allt mer och mer medveten om vem Alva är. När Alva träffar Charlie så går hon verkligen in i sin roll som storasyster, och är mån om sin syster och att hon är mindre. Vi träffas tyvärr inte heller så ofta som önskat, särskilt nu sedan Charlie och hennes familj har flyttat till en annan stad en bra bit härifrån. Men vårt gemensamma mål om att ses så ofta vi kan för barnens skull står fast, och det är något jag vet att Alva uppskattar. Vi har på sistone diskuterat mycket om att det är vår tur nu att besöka Charlie i hennes nya hem, så det är inte helt omöjligt att en tripp blir av dit inom en nära framtid.

Det finns även kontakt med Alvas faster Cassandra och hennes son (Alvas kusin), och även där försöker vi bibehålla en sådan bra och stabil relation som möjligt.