Värmen börjar dyka upp, och sommaren gör intåg!

INLÄGGET ÄR ETT SAMARBETE MED IZ-SOCK.SE. Läs mer längst ner på sidan.

Nu börjar värmen dyka upp, och sommaren göra intåg. Det innebär att det börjar bli dags att rensa ur garderoberna och plocka fram sommarkläderna. I takt med att värmen kommer blir det även dags att införskaffa en hel del nytt, och här hemma har vi noterat att både skor och nya strumpinköp står med på inköpslistan.

Här har jag därför kikat runt en hel del på sistone, och blev riktigt nyfiken när jag hittade iZ Sock som nyligen lanserat sin hemsida i Sverige. iZ Sock tycker att strumpor är världens tråkigaste produkt, men att det är en produkt, som i hög grad medverkar till hur vi har det. Det tycker jag stämmer så väl in då varma eller kalla fötter på jobbet, faktiskt kan vara avgörande för insatsnivån. Det kan förstöra en god dag ute i naturen eller en trevlig kväll med vännerna.

Därför tycker jag det är riktigt bra att iZ Sock som står för strumpor i balans; har som mål att skapa den ideella strumpan med balans mellan slitstyrka och komfort. Som konsument ska man alltid känna sig säker på en god kvalité, och det är jag säker på att man gör. iZ Sock säljer nämligen bambustrumpor och vi alla som har provat dessa, vet ju hur fantastiskt sköna det är. Det är inte alls som andra vanliga strumpor utan nästan som mjukt silke mot huden. Därtill kommer dessutom en rad egenskaper, som gör strumporna behagliga att ha på fötterna.

Visste ni till exempel att:
- Bambufiber kan uppta upp till 50% mera fukt än en klassisk bomullsfiber kan.
- De håller färgen längre.
- De har en av naturen antibakteriell förmåga.
- Dessutom är det riktigt slitstarka.

(iZ Sock säljer dock även bomullsstrumpor av hög kvalité med kammad bomull.)

Hur bra låter inte detta liksom? Hur många blir sugna på nya, fräscha och mjuka strumpor nu?

* Inlägget sker i samarbete med iZ Sock och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy.

Bitz en ny servis serie hemma hos oss

I vår familj så älskar vi att njuta utav maten som vi äter, och vi njuter alltid lite extra när bordet är dukat fint med produkter av kvalité. Här hemma använder vi därför mycket produkter från Bitz-serien som är utvecklad i nära samarbete med Christian Bitz. Serien erbjuder robust stengods i gröna, grå och svarta nyanser, bestick i svart stål, mässingsfärgat stål och stål med satinfinish, en vacker serie i benporslin, karaffer, vin- och vattenglas i miljökristall samt några andra produkter till maten, köket och din sundhet.

Vi själva har dock inte hela serien ännu, men drömmer givetvis om att fylla på den allteftersom. Det bästa med serien är helt klart att den är så fantastiskt snygg, men även att den faktiskt har ett hälsosamt och bra tänk bakom sig. För vi vill alla äta hälsosamt men det där med lite för stora portioner kan ibland vara svårt och ha stor betydelse för figur, form och framtid. Därför är det viktigt att få kontroll på portionerna, och att genom att äta på mindre tallrikar får man en bra psykologisk effekt. Det ser ut som en stor portion – även om det inte är det. Smart va’?

Själv jobbar vi mycket med det tänket här hemma, och tallrikarna från Bitz-serien har varit till stor hjälp. Faktum är att Bitz-serien har gjort våra måltider så mycket mer trivsammare då vi numera har en produktserie som är mer enhetlig än de vi tidigare använt oss utav. Bitz är nämligen otroligt stilfull och skapar den värme som vi tidigare har saknat till bords.

För att se mer av Bitz-serien och dess produkter besök gärna Bitzshop.se

Frågestund del 33

Träffar hon sin pappa eller har det någon form av kontakt? 
R valde som jag tidigare har berättat om att klippa alla band som gick, och flyttade härifrån och bytte telefonnummer utan att meddela oss om det nya. Det dröjde länge innan vi ens fick nys om det hela via omvägar, och det tog hårt på oss båda när vi insåg att relationen hade gått så långt till att han visade klara tecken på att inte ens vilja ha någon form av kontakt. 

Vi upplevde det båda två som ett otroligt svek, och jag minns att Alva ofta pratade om hur ledsen hon kände sig. Alva kände sig bortglömd och betydelselös, och funderade ofta på varför hennes pappa valt bort henne framför sin nya familj. Jag minns att jag själv kände mig maktlös och till varje pris ville såra honom tillbaka, men jag vet och minns att jag tog mitt förnuft till fånga. För är det någon princip som jag har stått fast vid, så är det att jag inte kan tvinga honom till någon form av kontakt och att de aldrig hjälper att bråka i längden.

Det är även den principen som har fått mig sedan Alva föddes, att alltid vara så mån om att dörren till henne ska vara så öppen. Jag minns att det första två åren så var jag den som tjatade, ringde och ibland nästan ”tvingade” R till att ha en kontakt med Alva. När det inte gav det resultat jag ville så bytte jag strategi, och meddelade till honom som det var rakt ut – att jag var trött på att ”jaga” honom, och att det var upp till honom hur mycket eller lite kontakt han ville ha. Dörren skulle alltid stå öppen för Alvas skull.

Det var ett beslut och en strategi som lättade något otroligt för mig, för jag minns att de där första åren tog något otroligt på mig. Det var jobbigt att hela tiden ringa, tjata och jaga honom för en kontakt som han allt mer och mer visade mindre intresse utav. Det här med att låta dörren ”stå öppen” är också en princip som många i min omgivning har kritiserat, haft tankar om och förundrats över. Men jag har trots detta stått fast vid min princip, och haft hoppet om att kontakten en dag ska bli bättre för Alvas skull.

Men sanningen är att trots att jag står fast vid min princip, och fortfarande har dörren öppen för R, så har kontakten bara blivit sämre och sämre med åren. Alva har inte träffat sin pappa på snart fyra år, närmare bestämt sedan oktober 2013 när kontakten bröts. Det har pratats vid i telefonen vid 3-4 tillfällen under det år som har gått, och har sedan sommaren 2016 börjat få lite mer kontakt via sociala medier nu när Alva själv har kunnat skriva. Men det är också allt som det ser ut just nu, och som ni förstår så finns det där med inte mycket till relation i mellan det båda.

Framtiden får utvisa hur deras relation kommer utvecklas, och jag hoppas naturligtvis på det bästa. 

Finns någon kontakt med hans släkt ex farmor/farfar eller hennes syskon? 
Alva har fortfarande en ganska bra relation till sin farmor, och farbror Sonnie som bara är några år äldre än henne.Vi träffas inte riktigt så ofta som vi hade önskat, men vi har tillsammans ett gemensamt mål om att ses oftare för att få en stabil relation och det tror jag är det viktigaste. Vi träffar även Alvas gammelmormor och Alvas farmors syster några gånger per år.

Vi har fortfarande även en bra och stabil relation till Alvas halvsyster Charlie, som är det enda syskon hon har kontakt med i nuläget. Alva har länge varit medveten om att hon är storasyster, och det senaste åren har även Charlie blivit allt mer och mer medveten om vem Alva är. När Alva träffar Charlie så går hon verkligen in i sin roll som storasyster, och är mån om sin syster och att hon är mindre. Vi träffas tyvärr inte heller så ofta som önskat, särskilt nu sedan Charlie och hennes familj har flyttat till en annan stad en bra bit härifrån. Men vårt gemensamma mål om att ses så ofta vi kan för barnens skull står fast, och det är något jag vet att Alva uppskattar. Vi har på sistone diskuterat mycket om att det är vår tur nu att besöka Charlie i hennes nya hem, så det är inte helt omöjligt att en tripp blir av dit inom en nära framtid.

Det finns även kontakt med Alvas faster Cassandra och hennes son (Alvas kusin), och även där försöker vi bibehålla en sådan bra och stabil relation som möjligt. 

Ett nytt kapitel i livet

För en tid tillbaka sedan dök ett riktigt bra erbjudande upp, och jag kunde inte låta bli och boka in mig och Alva på lite mys under påsklovet. Det är nu klart att vi ska på en 22 timmars skärgårdskryssning med Birka, och här hemma (i skolan just nu dock) finns en liten tjej som längtar galet mycket. För egen del så har ni som följt bloggen under en längre period kanske koll på vad båten Birka för mig symboliserar.

Ja, det var faktiskt ombord på Birka för 10 år sedan, som Alvas pappa var otrogen, och direkt efter lämnade mig som blivande 16 åring ensam med Alva i magen. För mig har alltid Birka därför blivit förknippad med tråkiga, ledsna och jobbiga minnen även fast det i sig egentligen inte alls har med båten att göra. Men jag tror att precis som jag, så är vi fler där ute som symboliserar och förknippar tråkiga saker med platser, dofter, smaker etc. och det är väl precis vad jag har gjort.

För även om jag inte längre bryr mig om Alvas pappa, så kommer nog alltid det där sveket sitta kvar inom mig. Det kommer troligtvis aldrig försvinna helt och kommer med största sannolikhet hemsöka mig vid många fler tillfällen genom livet.

Därför känns det nu lite extra skönt att jag nu efter 10 år, känner mig redo att lämna det där tråkiga och ledsamma kapitlet bakom mig. Nu ser jag i stället med spänning fram emot vårt äventyr tillsammans, och alla positiva upplevelser som finns ombord att upptäcka. För jag är säker på att när jag väl är på plats ombord så kommer mycket av alla de där jobbiga, tråkiga och ledsamma minnena som jag burit på blekna och försvinna bort. Förhoppningen är givetvis även att jag efter den här resan kommer kunna blicka tillbaka på Birka med positiva och glada tankar.

Robin Hoodmusikal på Skandia Teatern

Foto: Josefina Dernsjö
 
I dag blev det lite oväntat ett besök till Skandia Teatern i Norrköping, för att se Robin Hoodmusikalen. Den visas i samband med Kulturskolan och Norrköpings fritidsgårdar. Vi hade turen med oss att få fribiljetter till showen som visades och blev riktigt glada, för är det något vi älskar så är det att hitta på roligheter tillsammans. Det var med andra ord ett trevligt, roligt och oväntat besök som förgyllde kvällen lite extra. Helt klart något annat i stället för de gamla vanliga vardagskvällarna hemma framför datorn eller tv:n. Robin Hoodmusikalen var för övrigt även riktigt bra, även om det fanns visa scener man ogillade lite mindre.
 
Annars har jag mest plockat och donat lite här hemma, fått i väg lite viktiga mail och förberett lite inför fredagens anställningsintervju. Alva själv har varit i skolan, och därefter varit ute en sväng i pulkabacken tillsammans med grannens son. Mycket mer än så har vi inte direkt hunnit med i dag, men för att sumrera det hela så har det varit en rätt bra dag faktiskt.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.