Ett nytt kapitel i livet

För en tid tillbaka sedan dök ett riktigt bra erbjudande upp, och jag kunde inte låta bli och boka in mig och Alva på lite mys under påsklovet. Det är nu klart att vi ska på en 22 timmars skärgårdskryssning med Birka, och här hemma (i skolan just nu dock) finns en liten tjej som längtar galet mycket. För egen del så har ni som följt bloggen under en längre period kanske koll på vad båten Birka för mig symboliserar.

Ja, det var faktiskt ombord på Birka för 10 år sedan, som Alvas pappa var otrogen, och direkt efter lämnade mig som blivande 16 åring ensam med Alva i magen. För mig har alltid Birka därför blivit förknippad med tråkiga, ledsna och jobbiga minnen även fast det i sig egentligen inte alls har med båten att göra. Men jag tror att precis som jag, så är vi fler där ute som symboliserar och förknippar tråkiga saker med platser, dofter, smaker etc. och det är väl precis vad jag har gjort.

För även om jag inte längre bryr mig om Alvas pappa, så kommer nog alltid det där sveket sitta kvar inom mig. Det kommer troligtvis aldrig försvinna helt och kommer med största sannolikhet hemsöka mig vid många fler tillfällen genom livet.

Därför känns det nu lite extra skönt att jag nu efter 10 år, känner mig redo att lämna det där tråkiga och ledsamma kapitlet bakom mig. Nu ser jag i stället med spänning fram emot vårt äventyr tillsammans, och alla positiva upplevelser som finns ombord att upptäcka. För jag är säker på att när jag väl är på plats ombord så kommer mycket av alla de där jobbiga, tråkiga och ledsamma minnena som jag burit på blekna och försvinna bort. Förhoppningen är givetvis även att jag efter den här resan kommer kunna blicka tillbaka på Birka med positiva och glada tankar.

#1 - Anonym

Träffar hon sin pappa eller någon form av kontakt? Eller någon i hans släkt ex farmor / farfar eller hennes syskon? :)

Svar: Du fick svar i ett eget inlägg i stället, då det blir för långt för att skriva här. Kram
Mammasvardag

#2 - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

svar: Jag tyckte inte att det var läskigt. Dock har jag gjort magnetröntgen när man åker in i en tunnel och ska ligga drypstilla i 20-40 min så tänkte att det kan ju inte vara värre än det. Det är lika mycket utrymme inuti som de är på utsidan, du kan alltså sitta upp och röra dig lite men du kan inte stå. Dock ska du ligga ner inte sitta upp. När du lägger dig ner är det så mycket salt så du flyter automatiskt så halva din kropp kommer vara under vattnet och halva flyter upp över ytan.
Du väljer själv om du vill ha en nackkudde och öronproppar (så du slipper få salt i öronen) och det spelas lugnmusik om du vill. Tanken är stängd, jag hade den öppen några cm men det finns ett handtag på insidan så du kan öppna och gå ut när du vill och jag hade en kompis på utsidan.

Du kan ju gå dit och kolla på tanken innan, de gjorde jag och de visade gärna upp den:) Kram

Svar: Åh, tack för svaret! Det du berättar låter faktiskt lugnade, och smart att ha en kompis utanför så man känner lite extra trygghet. Skönt med nackkudde och öronproppar också så man slipper salt i öronen. Kanske ska våga mig på ett försök, får kika på möjligheterna här omkring Norrköping.
Kram
Mammasvardag

#3 - malin

Ja svek gör ont och tar väldigt lång tid att glömma. vi bara är sådana tror jag.

Svar: Ja, det gör ju tyvärr det. Men förhoppningsvis går man vidare starkare ur det vartefter även om det tar lång tid. Kram! ♡
Mammasvardag

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som lekvärd på Vildmarkshotellet. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.