Framtidsplaner, drömmar och visioner

INLÄGGET ÄR ETT SAMARBETE MED DISKHO.NU. Läs mer längst ner på sidan.

Något jag har fundera över mycket på sistone är det här med tiden. Det känns ibland som att tiden rinner i väg alldeles för fort, och det får mig stundtals att känna mig riktigt, riktigt gammal. Särskilt när jag tänker på att jag faktiskt är förälder till en blivande 10 åring. Tänk att hon snart redan börjar mellanstadiet? Hur kunde tiden gå så fort egentligen?

Allt det här med tid får en att tänka på framtidsplaner, sparande pengar och pension. Läste faktiskt nyligen om det här med pension och att många börjar spara alldeles för sent, om det ens sparar något alls utöver den allmänna och tjänstepensionen. Det fick mig att få upp ögonen för att det kanske är dags även för mig att se över min lite mer, och att börja planera lite mer för framtiden och våra drömmar. Något vi har drömt om länge exempelvis är att flytta till eget hus.

Men för att ta oss dit krävs ju en hel del sparande, och det känns som vi ligger lite efter på den fronten. Hos oss är nämligen drömmarna både stora, många och inte alltid så sparsamma. Så kanske borde jag fundera lite mer på att öka mitt sparande? För det är ju trots allt nu det är dags att börja spara till det där drömhuset, annars kommer vi aldrig komma dit.

För när det kommer till vårt drömhus så är visionerna stora, och vi har en klar bild över hur vi vill ha det och hur det ska se ut. Köket till exempel är en central plats för vår familj där vi alla möts och spenderar tid tillsammans med nära och kära. Vi älskar dessutom att laga mat, experimentera och leka loss bägge två även om ingen av oss är särskilt duktig. Men köket är trots allt för oss en viktig del i vårt drömhus, och så även inredningen. Allt från vilken diskho till vilken blandare vi ska ha är detaljer som vi (läs främst jag) har funderat mycket över. Nu på sistone har jag till exempel snöat in mycket på det här med mässing, marmor och gröna växter. Så skulle vi flytta i dag så skulle det helt klart vara i den andan köket skulle inredas i, men nu är det ju inte riktigt dags ännu och vem vet hur mina tankar kommer se ut när dagen väl är inne. Men till dess är det inget som hindrar mig från att drömma mig bort, fantisera, leta inspirationsbilder och besöka hemsidor som diskho.nu för att läsa på mer kring ämnet.

Hur skulle ditt drömkök se ut om du fick bestämma? Vilken stil skulle det satsas på?

* Inlägget sker i samarbete med Diskho.nu och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy.

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.