Mammasvardag

Framtidsplaner, drömmar och visioner

INLÄGGET ÄR ETT SAMARBETE MED DISKHO.NU. Läs mer längst ner på sidan.

Något jag har fundera över mycket på sistone är det här med tiden. Det känns ibland som att tiden rinner i väg alldeles för fort, och det får mig stundtals att känna mig riktigt, riktigt gammal. Särskilt när jag tänker på att jag faktiskt är förälder till en blivande 10 åring. Tänk att hon snart redan börjar mellanstadiet? Hur kunde tiden gå så fort egentligen?

Allt det här med tid får en att tänka på framtidsplaner, sparande pengar och pension. Läste faktiskt nyligen om det här med pension och att många börjar spara alldeles för sent, om det ens sparar något alls utöver den allmänna och tjänstepensionen. Det fick mig att få upp ögonen för att det kanske är dags även för mig att se över min lite mer, och att börja planera lite mer för framtiden och våra drömmar. Något vi har drömt om länge exempelvis är att flytta till eget hus.

Men för att ta oss dit krävs ju en hel del sparande, och det känns som vi ligger lite efter på den fronten. Hos oss är nämligen drömmarna både stora, många och inte alltid så sparsamma. Så kanske borde jag fundera lite mer på att öka mitt sparande? För det är ju trots allt nu det är dags att börja spara till det där drömhuset, annars kommer vi aldrig komma dit.

För när det kommer till vårt drömhus så är visionerna stora, och vi har en klar bild över hur vi vill ha det och hur det ska se ut. Köket till exempel är en central plats för vår familj där vi alla möts och spenderar tid tillsammans med nära och kära. Vi älskar dessutom att laga mat, experimentera och leka loss bägge två även om ingen av oss är särskilt duktig. Men köket är trots allt för oss en viktig del i vårt drömhus, och så även inredningen. Allt från vilken diskho till vilken blandare vi ska ha är detaljer som vi (läs främst jag) har funderat mycket över. Nu på sistone har jag till exempel snöat in mycket på det här med mässing, marmor och gröna växter. Så skulle vi flytta i dag så skulle det helt klart vara i den andan köket skulle inredas i, men nu är det ju inte riktigt dags ännu och vem vet hur mina tankar kommer se ut när dagen väl är inne. Men till dess är det inget som hindrar mig från att drömma mig bort, fantisera, leta inspirationsbilder och besöka hemsidor som diskho.nu för att läsa på mer kring ämnet.

Hur skulle ditt drömkök se ut om du fick bestämma? Vilken stil skulle det satsas på?

* Inlägget sker i samarbete med Diskho.nu och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy.