Snart dags för ett nytt kapitel för Alva

Nu är det snart dags för Alva att lämna ett kapitel bakom sig och påbörja nästa. Jag minns själv hur förväntningarna låg i luften när Alva började första klass för tre år sedan, och hur nojig och orolig jag som förälder var över hur allt skulle gå. Jag minns att jag var som allra mest orolig över de faktum att Alva bara hade mig till hands, och inte två föräldrar som jag själv har och hade som barn. När jag blickar riktigt långt tillbaka till min egen skolgång, så inser jag hur mycket det för mig betydde att ha två närvarande föräldrar, och att det var de jag önskade till Alva.

Jag minns även att Alva själv inte var så orolig, utan mest kände spänning och glädje. Hon såg fram emot att få börja skolan och att få känna sig stor. Jag minns att det för mig kändes bra, och på något vis gjorde det hela lättare att hon kände sig så lugn.

Det här tre åren sedan Alva startade första klass har betytt mycket för både mig och Alva. Nu när jag ser tillbaka så känns det faktiskt bra. Det är så otroligt mycket som har skett och den utveckling som både jag som förälder, och Alva som mitt barn har varit med om är enorm. Det är så otroligt mycket som har skett och att få ha varit med och se henne lära sig läsa, skriva, räkna osv. har varit fantastiskt kul. Det är en resa som jag som förälder har njutit av varje liten sekund, och som jag med glädje ser fram emot att få fortsätta vara en del utav.

För det är trots allt lite tid kvar innan det är dags för årskurs 4, och innan dess är det mycket som väntar för Alvas del i skolan. Om någon vecka drar nationella proven i gång, och här hemma försöker vi förbereda i den mån det går. Vi har kikat på gamla nationella prov, diskuterat varför det görs och att det viktigaste är att man gör så gott man kan. I skolan kommer det troligtvis diskuterats en hel del där också, och jag vet att det även kommer vara mycket fokus på att lära känna det andra eleverna i årkurs 3 på det närliggande skolorna. Inför årkurs 4 splittras nämligen klasserna, och ska delas in i nya tillsammans med barn från de andra skolorna.

Något annat som det tränats på en hel del här hemma nu är det här med självständighet. Lära sig vara ensam längre stunder, ansvara för nycklar, fixa mellis och annat som kan vara bra nu när det snart inte finns någon fritidsverksamhet efter skolan. Det mesta känns faktiskt bra, och jag tror inte varken jag eller Alva känner så stor oro för det. Det är nog mesta dels biten med att ansvara över nycklar, mobiltelefon och andra viktiga saker som jag känner mig mest nojig över. Men i ärlighetens namn så tror jag min lilla tjej fixar det galant bara hon får försöka.

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.