Mammasvardag

Bamse teater på Kolmårdens Djurpark
I dag blev det ett besök på Kolmårdens Djurpark tillsammans med Alva. Det är mysigt att komma i väg bara vi två ibland på tu man hand för lite mor och dotter äventyr. Vi startade upp dagen med att inviga Bamses flygande matta som är årets nyhet för 2017. Den var inte så speciell även om det förstås är kul med en nyhet, men i grund och botten var det samma grund som de Flygande elefanterna som finns på Gröna Lund. Enda skillnaden var egentligen att man satt i en flygande matta i stället för en elefant. 
 
Därefter så intog vi de andra karusellerna en efter en i Bamses värld. Vi njöt lite extra i Godiståget som fortfarande toppar platsen som nummer ett hos oss bägge. Men om vi ska vara helt ärliga så är sanningen att det alla egentligen är ganska mesiga för oss, då vi bägge föredrar lite mer fläkt och fart. Men vi njöt ändå av en hel del karusellåk och i mellan allt åkande besökte vi Bamses teater. 
 
I Bamses teater så fyller Bamse år (notera att han måste vara väääldigt gammal, då han fyller år dagligen när parken är öppen). Men i själva verket är det ju allmänt känt att Bamse föddes 1966, och därmed fyller 51 år i år. Skalman och Lille Skutt förbereder förstås ett kalas för Bamse, men plötsligt så äventyras kalaset när födelsedagstårtan försvinner. Vem kan vara i farten tro? Kan det vara den snygga vargen eller är det kanske Reinhard Räv som tydligen inte är bjuden?