Ett impuls besök i Ljungsbro/Linköping

I dag stack vi i väg på en liten impuls resa till Linköping över dagen för lite äventyr. Här hemma kändes vardagen allmänt trist och vi behövde lite miljöombyte. Just det är med att vara impulsiv är för mig något väldigt viktigt, och det har det nog alltid varit, trots att jag minns att en hel del påpekade detta när jag väntade Alva. Många menade på att när man väl får barn så blir det en massa planering och ståhej, då kan man inte bara sticka i väg sådär. 
 
Jag själv håller inte riktigt med, visst på ett sätt är det väl lite mer planerande, men det går faktiskt att vara impulsiv med barn också. Både stora och små. Hur som helst åter till dagens impulsiva resa. Vi begav oss till Linköping och det var inte förrän vi var ombord på tåget som vi började googla runt efter aktiviteter på vad vi faktiskt skulle kunna tänkas hitta på där borta i Linköping.

Vi noterade att det fanns lite att välja ibland, men ganska snabbt föll valet på ett besök i Cloettas butik i Ljungsbro. Det är ett besök vi har diskuterat och pratat om många gånger förut, men som aldrig har blivit av på grund av olika omständigheter. Jag som är lite extra förtjust i choklad i alla dess former blev extra taggad inför besöket nu när vi äntligen slog slag i saken. 

Vi tog oss dit smidigt och enkelt med buss som stannade strax utanför, och därefter begav vi oss den sista biten fram till fots. Längst vägen njöt vi av naturen, fåglarna som kvittra och lite popcorn som vi fick utanför Ljungsbro biblioteket där en massa aktiviteter hölls. En stund senare var vi framme och klev in i butiken där det fanns godis längts hela väggarna i butiken. Här blandades gamla favoriter med nyheter som vi aldrig sett förut och vi gick bananas, eller kanske inte riktigt. Men vi fick med oss en hel del gott hem och det allra bästa är ju helt klart att det är andrahandssortering och konfektyr till reducerade priser. Hur bra är inte det liksom?

När vi var klara med vårt besök gick vi tillbaka till busshållplatsen för att bege oss tillbaka till Linköping för nästa äventyr. Alva nämnde i förbifarten att hon började bli hungrig, och jag meddelade att vi skulle äta så snart vi var tillbaka i Linköping. Ganska snabbt framme vid hållplatsen insåg vi att bussen precis åkt och att nästa inte gick förrän 40 minuter senare. Vi övervägde om vi skulle äta i Ljungsbro trots allt, men bestämde oss för att stanna i närheten i stället medan vi väntade. Vi ville inte riskera att virra bort oss och missa nästa buss också, och som tur var fanns det en hel del aktiviteter att roa sig med strax intill. Det visade sig nämligen att det var någon form av marknad där som kyrkan tydligen var arrangör för vilket vi fick veta en stund senare.

Lyckligtvis hade vi dessutom turen med oss då kyrkan som arrangör bjöd allmänheten på korv med bröd och otroligt god Paella (fick mig att längta tillbaka till Spanien) tillsammans med Festis att dricka. Medan vi väntade på bussen passade vi även på att ta lite lotter, kika på loppisen och leka en stund i parken. Därefter intog vi bussen mätta och belåtna och redo för nästa äventyr.

Vi begav oss till Leos Lekland för vårt premiär besök där vi busa, skratta och roa oss ett antal timmar. Efter några timmars lek blev det lite mat och fika innan vi begav oss hem. Det bästa med Leos Lekland var helt klart att man kunde tävla och springa längst hela klätterställningen på tid (med hjälp av min mobiltelefon). Det var roligt att försöka klå sitt rekord tyckte Alva. Det jag uppskattade mest var shuffleboard (det heter så väl?) matchen som var riktigt kul och spännande. Leos Lekland var helt klart värt ett besök och det är alltid lika uppskattat att besöka ett lekland både som barn och vuxen. 
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som lekvärd på Vildmarkshotellet. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.